• Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σουφλέ με μανιτάρια Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτα σε βουτυρωμένο πυρέξ. Βάζουμε πάνω τυρί τριμμένο ρεγκάτο ή για τοστ. Σωτάρουμε με λίγο βούτυρο τρία κρεμμύδια μεγάλα ξερά. Ρίχνουμε στο βούτυρο 250 γραμμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο, ένα κιλό μανιτάρια κουτιά ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια 1 κρέμα γάλακτος, 2-3 χούφτες τυρί. Στο τέλος χτυπάω ένα αυγό το ρίχνω μέσα και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε (προσέχουμε μη ψηθεί το αυγό) Ρίχνουμε όλο το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Φορμάκια με φύλλο 100 δράμια αμύγδαλα (320 γρ), 100 δράμια ζάχαρη, 100 δράμια φύλλο, 6 αυγά και δύο κουταλιές κορν φλάο, λίγες βανίλιες και 2 κουταλιές βούτυρο. Ασπρίζουμε το βούτυρο με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Έχομε τα ασπράδια καλά χτυπημένα, με το κορν φλάο τ’ ανακατεύομε ρίχνομε τις βανίλιες και τέλος ρίχνομε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και καλά κοπανισμένα. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και βάζομε 4 φύθλλα κομμένα λίγο πιο μεγάλα απ’ τα φορμάκια

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Παγωτό βανίλια Πέντα ζελατίνες, δύο ποτήρια νερό, δύο κουτιά γάλα εβαπορέ, δύο ποτήρια του νερού όχι πολύ γεμάτα ζάχαρη, δύο βανίλιες και λίγο αλάτι. Παγωτό Κακάο Χρησιμοποιούμε τα παραπάνω υλικά εκτός την βανίλια και επιπλέον προσθέτουμε ένα κουταλάκι κακάο. Τις ζελατίνες τις λιώνουμε σε δύο ποτήρια νερό. Άμα λιώσουν καλά τις ρίχνομε στα άλλα υλικά και όλα μαζί στο μίξερ και κατάψυξη. Ξανακτυπάμε Μπουρέκια μελιτζάνας Τρεις

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τυρόπιτα σουφλέ Διάφορα τυριά έως και δέκα. Δοσολογία τυριών εκατονεικοσιπέντε (125 γρ) εκτός από το κίτρινο Ολλανδίας 250 γρ. Πέντε αυγά, ένα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, ένα τέταρτο φύλλο κρούστας. Σε κάθε φύλλο πασπαλίζομε ανακατεμένα τα τυριά αφού προηγουμένως έχομε βουτυρώσει το φύλλο. Συνεχίζομε το ίδιο με το επόμενο φύλλο έως να τελειώσουν τα φύλλα. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και ρίχνομε από πάνω. Ψήνομε στους 200 βαθμούς.  Ρολό

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κορμός ψυγείου 250 γρ. βιτάμ, ένα ποτήρι ζάχαρη άχνη ή κοινή, τρία αυγά ολόκληρα, πεντακόσια γρ. μπισκότα τριμμένα (Παπαδοπούλου), δύο κουταλιές της σούπας κακάο, μισό ποτήρι του κρασιού μπανάνα λικέρ ή ό,τι λικέρ σας αρέσει, ένα φλυτζάνι τσαγιού ψίχα καρύδι. Τα χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και στο τέλος όταν χτυπηθούν τα υλικά καλά, προσθέτομε τα τριμμένα μπισκότα (θα γίνουν μια πηχτή μάζα) Κατόπιν κλείνομε τον διακόπτη και τα βάζομε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γαλακτομπούρεκο (χωρίς αυγά) Υλικά: 6 φλιτζάνια (μεγάλα) γάλα, 1 φλυτζάνι τσαγιού ρυζάλευρο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, μισό κιλό φύλλο κρούστας. Σιρόπι: 1 1/2 τσαγιού νερό, 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 1 1/2 κουταλιά σούπας γλυκόζη (βράσιμο 5') Βράζω τα 4 1/2 φλυτζάνια γάλα με τη ζάχαρη. Ανακατεύω να διαλύσει η ζάχαρη. Στο 1 1/2 φλυτζάνι κρύο γάλα που κράτησα, διαλύω το ρυζάλευρο. Αφού βράσει το γάλα ρίχνω μέσα το διαλυμένο ρυζάλευρο και ανακατεύω με ξύλινη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πιτσούνια ή παλαζάκια με μανταρίνια Είπαμε στο προηγούμενο φύλλο ότι παλαζάκια είναι τα μικρά περιστέρια, που έχουν βγάλει φτερά αλλά δεν έχουν πετάξει ακόμα. Τα συνήθιζαν πολύ στην Μικρά Ασία και εδώ, πριν γίνομε «ζωόφιλοι»! Εγώ προσωπικά, δεν τα ‘τρωγα γιατί τα λυπόμουν. Παρ’ όλο που δεν είμαι με την σημερινή σχεδόν «σχιζοφρενική» έννοια, ζωόφιλη. Πάντως, έλεγαν πως είναι πολύ νόστιμα. Λοιπόν, στην συνταγή μας: Έξι πιτσούνια μικρά,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μους σοκολάτα Λειώνετε σε μπαιν-μαρί 150 γρ. κουβερτούρας και προσθέτετε μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη, δύο κουταλιές κονιάκ ή ρούμι και 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο. Χτυπάτε σε μαρέγκα δύο ασπράδια αυγών. Τα προσθέτετε στη σοκολάτα όταν γίνει χλιαρή πρώτη την μαρέγκα και κατόπιν 250 γρ. κρέμα σαντιγύ ενώ ανακατεύετε ελαφρά. Το μοιράζετε σε 6-8 μπωλάκια και τουλάχιστον δύο ώρες ψυγείο. Σερβίρετε με σαντιγύ ροζέτες ή

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης Ένα πακέτο φύλλο σφολιάτας, ένα φλυτζάνι αλεύρι, τρία τέταρτα φλυτζανιού ζάχαρη, τέσσερα αυγά, μία βανίλια, μισό λίτρο γάλα, ένα φλυτζάνι βούτυρο, κανέλα, άχνη ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι. Αναμειγνύομε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τα αυγά. Σε άλλο σκεύος βράζουμε το γάλα, προσθέτοντας τα υλικά της κατσαρόλας και το βαζουμε σε χαμηλή φωτιά έως να πήξει η κρέμα. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κανταΐφι Ενάμιση κιλό φύλλο κανταΐφι, δύο φλυτζάνια καρυδόψυχα, δύο φλυτζάνια βούτυρο, δύο κουταλιές ζάχαρη, ένα κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι γαρύφαλλο. Σιρόπι: Ενάμιση κιλό ζάχαρη, έξι ποτήρια νερό, φλούδα λεμονιού, λίγα γαρύφαλλα, 1 ξυλάκι κανέλας. Χτυπάμε στο γουδί τα καρύδια, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτομε δύο κουταλιές ζάχαρη καθώς και όλα τα αρωματικά. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα. Παίρνομε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ομελέτα με χορταρικά Τέσσερα αυγά, δύο κουταλιές σούπας λάδι, ένα κρεμμύδι σε ροδέλες, μια πράσινη πιπεριά σε ροδέλες, ένα κολοκύθι σε φέτες, δύο ντομάτες σε ροδέλες, 1 φλυτζάνα τυριά τριμμένα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι. Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρεις τα λαχανικά όλα μαζί (εκτός τις ντομάτες), χτυπάς τα αυγά και τα ρίχνεις, μετά τις ντομάτες και τέλος τα τυριά. Σάλτσα γιαούρτι Ανακατέψτε μισό γιαούρτι με χυμό λεμονιού, λίγη μουστάρδα,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κρέας Τας κεμπάπ Γιαουτλού Ένα κιλό κρέας από σπάλα μοσχαριού (κομμένο σε λεπτές φέτες), έξι ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες, ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, μια κουταλιά ζάχαρη, ένα κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο, μισό κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο, ένα ξυλάκι κανέλλα, μια φλυτζάνα ελαιόλαδο, μία κουταλιά πελτέ, ελάχιστο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μια φλυτζάνα νερό, οκτώ πίτες μικρές,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μήλο φυρίκι με στέβια Το γλυκό του κουταλιού μήλο φυρίκι το έφτιαξα με στέβια. Γίνεται ωραίο αλλά διαφέρει κάπως απ’ το μήλο φυρίκι με την κανονική ζάχαρη. Είναι πιο ελαφρύ, το άλλο είναι πιο γλυκό πιο ζουμερό και χυμώδες. Αλλά και με τη στέβια είναι ωραίο. Γλυκό και δροσιστικό και ελαφρύ! Θα γίνεται με τη στέβια και το αχλάδι, και το σταφύλι. Δεν νομίζω να γίνεται το νεράτζι, το περγαμόντο, η φράπα, το πορτοκάλι. Λοιπόν η αναλογία είναι

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Καλτσούνια με γλυκοκολοκύθα Βράζετε το κολοκύθι και το στραγγίζετε. Την επομένη το ανακατεύετε με τριμμένο κρεμμύδι, μυζήθρα, δυόσμο, άνιθο, λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο βρασμένο ρύζι. Αναμιγνύετε καλά. Ανοίγετε φύλλο, η ζύμη ως συνήθως (αλεύρι, λάδι, αλάτι, νερό). Κόβετε στρογγυλά κομμάτια, διπλώνετε στη μέση, βάζετε γέμιση και διπλώνετε μισοφέγγαρο. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι Τυροπιτάκια αλμυρά 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, 500

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
Botaniko Parko

trapeza xaniwn

Anek Lines

myloi krhths

bioxym



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines

chaniafilmfestival.com
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/