• Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κορμός ψυγείου 250 γρ. βιτάμ, ένα ποτήρι ζάχαρη άχνη ή κοινή, τρία αυγά ολόκληρα, πεντακόσια γρ. μπισκότα τριμμένα (Παπαδοπούλου), δύο κουταλιές της σούπας κακάο, μισό ποτήρι του κρασιού μπανάνα λικέρ ή ό,τι λικέρ σας αρέσει, ένα φλυτζάνι τσαγιού ψίχα καρύδι. Τα χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και στο τέλος όταν χτυπηθούν τα υλικά καλά, προσθέτομε τα τριμμένα μπισκότα (θα γίνουν μια πηχτή μάζα) Κατόπιν κλείνομε τον διακόπτη και τα βάζομε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γαλακτομπούρεκο (χωρίς αυγά) Υλικά: 6 φλιτζάνια (μεγάλα) γάλα, 1 φλυτζάνι τσαγιού ρυζάλευρο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, μισό κιλό φύλλο κρούστας. Σιρόπι: 1 1/2 τσαγιού νερό, 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 1 1/2 κουταλιά σούπας γλυκόζη (βράσιμο 5') Βράζω τα 4 1/2 φλυτζάνια γάλα με τη ζάχαρη. Ανακατεύω να διαλύσει η ζάχαρη. Στο 1 1/2 φλυτζάνι κρύο γάλα που κράτησα, διαλύω το ρυζάλευρο. Αφού βράσει το γάλα ρίχνω μέσα το διαλυμένο ρυζάλευρο και ανακατεύω με ξύλινη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πιτσούνια ή παλαζάκια με μανταρίνια Είπαμε στο προηγούμενο φύλλο ότι παλαζάκια είναι τα μικρά περιστέρια, που έχουν βγάλει φτερά αλλά δεν έχουν πετάξει ακόμα. Τα συνήθιζαν πολύ στην Μικρά Ασία και εδώ, πριν γίνομε «ζωόφιλοι»! Εγώ προσωπικά, δεν τα ‘τρωγα γιατί τα λυπόμουν. Παρ’ όλο που δεν είμαι με την σημερινή σχεδόν «σχιζοφρενική» έννοια, ζωόφιλη. Πάντως, έλεγαν πως είναι πολύ νόστιμα. Λοιπόν, στην συνταγή μας: Έξι πιτσούνια μικρά,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μους σοκολάτα Λειώνετε σε μπαιν-μαρί 150 γρ. κουβερτούρας και προσθέτετε μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη, δύο κουταλιές κονιάκ ή ρούμι και 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο. Χτυπάτε σε μαρέγκα δύο ασπράδια αυγών. Τα προσθέτετε στη σοκολάτα όταν γίνει χλιαρή πρώτη την μαρέγκα και κατόπιν 250 γρ. κρέμα σαντιγύ ενώ ανακατεύετε ελαφρά. Το μοιράζετε σε 6-8 μπωλάκια και τουλάχιστον δύο ώρες ψυγείο. Σερβίρετε με σαντιγύ ροζέτες ή

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης Ένα πακέτο φύλλο σφολιάτας, ένα φλυτζάνι αλεύρι, τρία τέταρτα φλυτζανιού ζάχαρη, τέσσερα αυγά, μία βανίλια, μισό λίτρο γάλα, ένα φλυτζάνι βούτυρο, κανέλα, άχνη ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι. Αναμειγνύομε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τα αυγά. Σε άλλο σκεύος βράζουμε το γάλα, προσθέτοντας τα υλικά της κατσαρόλας και το βαζουμε σε χαμηλή φωτιά έως να πήξει η κρέμα. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κανταΐφι Ενάμιση κιλό φύλλο κανταΐφι, δύο φλυτζάνια καρυδόψυχα, δύο φλυτζάνια βούτυρο, δύο κουταλιές ζάχαρη, ένα κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι γαρύφαλλο. Σιρόπι: Ενάμιση κιλό ζάχαρη, έξι ποτήρια νερό, φλούδα λεμονιού, λίγα γαρύφαλλα, 1 ξυλάκι κανέλας. Χτυπάμε στο γουδί τα καρύδια, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτομε δύο κουταλιές ζάχαρη καθώς και όλα τα αρωματικά. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα. Παίρνομε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ομελέτα με χορταρικά Τέσσερα αυγά, δύο κουταλιές σούπας λάδι, ένα κρεμμύδι σε ροδέλες, μια πράσινη πιπεριά σε ροδέλες, ένα κολοκύθι σε φέτες, δύο ντομάτες σε ροδέλες, 1 φλυτζάνα τυριά τριμμένα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι. Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρεις τα λαχανικά όλα μαζί (εκτός τις ντομάτες), χτυπάς τα αυγά και τα ρίχνεις, μετά τις ντομάτες και τέλος τα τυριά. Σάλτσα γιαούρτι Ανακατέψτε μισό γιαούρτι με χυμό λεμονιού, λίγη μουστάρδα,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κρέας Τας κεμπάπ Γιαουτλού Ένα κιλό κρέας από σπάλα μοσχαριού (κομμένο σε λεπτές φέτες), έξι ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες, ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, μια κουταλιά ζάχαρη, ένα κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο, μισό κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο, ένα ξυλάκι κανέλλα, μια φλυτζάνα ελαιόλαδο, μία κουταλιά πελτέ, ελάχιστο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μια φλυτζάνα νερό, οκτώ πίτες μικρές,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μήλο φυρίκι με στέβια Το γλυκό του κουταλιού μήλο φυρίκι το έφτιαξα με στέβια. Γίνεται ωραίο αλλά διαφέρει κάπως απ’ το μήλο φυρίκι με την κανονική ζάχαρη. Είναι πιο ελαφρύ, το άλλο είναι πιο γλυκό πιο ζουμερό και χυμώδες. Αλλά και με τη στέβια είναι ωραίο. Γλυκό και δροσιστικό και ελαφρύ! Θα γίνεται με τη στέβια και το αχλάδι, και το σταφύλι. Δεν νομίζω να γίνεται το νεράτζι, το περγαμόντο, η φράπα, το πορτοκάλι. Λοιπόν η αναλογία είναι

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Καλτσούνια με γλυκοκολοκύθα Βράζετε το κολοκύθι και το στραγγίζετε. Την επομένη το ανακατεύετε με τριμμένο κρεμμύδι, μυζήθρα, δυόσμο, άνιθο, λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο βρασμένο ρύζι. Αναμιγνύετε καλά. Ανοίγετε φύλλο, η ζύμη ως συνήθως (αλεύρι, λάδι, αλάτι, νερό). Κόβετε στρογγυλά κομμάτια, διπλώνετε στη μέση, βάζετε γέμιση και διπλώνετε μισοφέγγαρο. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι Τυροπιτάκια αλμυρά 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, 500

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις: Όσπρια
    Κανένα σχόλιο

    Κουκιά ξερά γιαχνί Ένα κιλό κουκιά ξερά, τα βάζομε από βραδύς στο νερό. Σωτάρομε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτομε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον άνιθο, τη δάφνη, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι. Αφήνομε να πάρουν μερικές βράσεις. Σραγγίζομε τα κουκιά και βάζομε νερό και τα βράζομε με σκεπασμένο τσικάλι. Τα ρίχνομε στην σάλτσα και τα ψήνομε μαζί έως να χυλώσουν. Φασόλια πιάζ Μουσκεύομε μικρά ξερά φασόλια από βραδύς.

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις: Όσπρια
    Κανένα σχόλιο

    Φασολάδα παραδοσιακή Βάζομε τις φασόλες από βραδύς, στο νερό. Το πρωί βάζομε αρκετό νερό στο τσικάλι και τις φασόλες. 5-6 κρεμμύδια χοντροκομμένα, αλάτι, και μερικά καρότα χοντροκομμένα. Μετά από κάμποση ώρα χοντροκόβομε σέλινο, και μετά αρκετές ντομάτες ξυσμένες μία κουταλιά ντοματοπελτέ, 1 νεροπότηρο λάδι, 2-3 φύλλα δάφνης και ένα κομμάτι ξερό πορτοκαλόφυλλο. Αφήνομε να βράσουν έως να χυλώσουν οι φασόλες. (και η φασολάδα η παραδοσιακή

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    Κανένα σχόλιο

    Φάβα Πλένομε τη φάβα και την βάζομε στο τσικάλι. Ρίχνομε νερό να σκεπάζει την φάβα ένα με δυό δάχτυλα. Οι παλιοί λέγανε: Η φάβα θέλει λάδι, και ναι! θα ρίξετε στο τσικάλι μία φλυτζάνα λάδι και θα χοντροκόψετε δύο μεγάλα κρεμμύδια. Θα βάλετε αλάτι και θα βράσετε. Θα ανακατεύεταε συνέχεια να μην τσουκνιάει γιατί δεν τρώγεται μετά. Όταν πιεί τα υγρά της την βάζετε στο μπλέντερ και την λιώνετε. Πρέπει να γίνει σαν κρέμα. Αν είναι αραιή η φάβα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μήλο φυρίκι γλυκό 30 μέτρια μήλα, 1280 γρ. ζάχαρη, 2 κουταλιές λεμόνι, 2 ξυλάκια κανέλα, λίγα γαρύφαλλα. Καθαρίζομε με χωνάκι το εσωτερικό των φυρικιών και μετά τον εξωτερικό φλοιό τους με το μαχαιράκι. Τα ρίχνομε μέσα στο νερό που βράζει (τρία ποτήρια) και όταν μαλακώσουν προσθέτομε την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο να βράσουν όλα μαζί. Ρίχνομε δύο κουταλιές λεμόνι λίγα λεπτά πριν τα κατεβάσομε. Το σιρόπι τους πρέπει να έχει δέσει

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
Meli Pap

Botaniko Parko

trapeza xaniwn

Anek Lines



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/