• Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Λικέρ από βερίκοκα 150 σπόροι από βερίκοκα καθαρισμένους από τον χονδρό φλοιό. Μόνο 10-15 μαζί με τον χονδρό φλοιό.Τους βάζουμε σε δύο μπουκάλια κονιάκ και τους αφήνουμε στον ήλιο δύο μήνες μέρα νύχτα καλά κλεισμένους. Όταν είναι έτοιμο το κονιάκ (σε δύο μήνες) βράζουμε πέντε ποτήρια ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό 8-9 λεπτά. Όταν κρυώσουν ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τσικουδιά μέσα στο  σιρόπι. Στραγγίζουμε το κονιάκ και τα ανακατεύουμε όλα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Λικέρ με άνθη πορτοκαλιάς Δύο κουταλιές σούπας πέταλα από άνθη πορτοκαλιάς χωρίς το κίτρινο, μισό κιλό ζάχαρη, μισό λίτρο οινόπνευμα καθαρό των 95ο , ένα ποτήρι του νερού γάλα. Πλένετε τα άνθη και τα στραγγίζετε . Τα βάζετε σε εμαγιέ ή πήλινη σουπιερίτσα, Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε καυτό επάνω στα άνθη. Τα σκεπάζετε και τα’ αφήνετε να κρυώσουν. Τα περνάτε από τουλπάνι, σφίγγοντάς το λίγο και ρίχνετε το υγρό σε βάζο. Προσθέτετε το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γιαούρτι 4 λίτρα γάλα πλήρες, ένα κεσεδάκι γιαούρτι ζωντανό (όχι βιομηχανίας, ντόπιο). Αν το γάλα είναι πρόβειο και το γιαούρτι πρόβειο, αν αγελαδινό και το γιαούρτι αγελαδινό. Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μέχρι να φουσκώσει. Το κατεβάζουμε, και αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας πότε, πότε. Βουτάμε το δάχτυλο μας στο γάλα μετράμε έως το δέκα και αν αντέξουμε τη ζέστη του γάλακτος, τότε η θερμοκρασία του είναι  η κατάλληλη για να

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    ΛΙΚΕΡ Grand Marnier, 1 λίτρο γάλα άβραστο φρέσκο, 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα, 3-4 πορτοκάλια μεγάλου μεγέθους, 1 κιλό ζάχαρη, 1-2 ποτηράκια κονιάκ.Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε σε μεγάλο γυάλινο δοχείο που κλείνει ερμητικά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το βάζο. Το αφήνουμε σε παράθυρο κοντά στον ήλιο μία εβδομάδα. Κατόπιν το ανοίγουμε, ρίχνουμε το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ρολό μυζήθρας Μισό κιλό μυζήθρα, ένα φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τρία αυγά, έξι φέτες ζαμπόν, έξι φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, επτά φύλλα αγοραστά βουτυρωμένα. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Τ’ απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και θα τα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο για να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Θα τα βγάλουμε 2-3 ώρες πριν, θα τα κόψουμε άψητα και σχεδόν παγωμένα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα κομμένα κομμάτια

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γλυκό ψυγείου πορτοκάλι 200 γρ. σαβαγιάρ. Τα βρέχουμε με κονιάκ και γάλα χλιαρό. Κρέμα: Τριάμισι ποτήρια γάλα, 4 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ, 5 κουταλιές ζάχαρη, τρία νεροπότηρα πορτοκαλάδα (βιοχύμ, μισό πορτοκάλι, μισό νερό), 4 κουταλιές βανίλια άνθος αραβοσίτου, 2 κουταλιές ζάχαρη. Κουραμπιέδες Τριακόσια είκοσι γραμμ. φυτίνη, 1 φλιτζάνι ραφινέ, 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη κοπανισμένη, 1 κουταλάκι γλυκού κανελογαρύφαλλα κοπανισμένα,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινες πιπεριές Ένα κιλό μελιτζάνες, ένα κιλό κόκκινες πιπεριές φρέσκιες γλυκές Φλωρίνης, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένη, ξύδι, αλάτι, πιπεριά Φλωρίνης κονσέρβα για γαρνίρισμα. Ψήστε τις μελιτζάνες στο γκριλ και τις ξεφλουδίζετε (φλάσκες χωρίς σπόρους). Τις ψιλοκόβετε, βάζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με το λιωμένο σκόρδο και το αλάτι. Λειτουργείτε το μπλέντερ

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Χαλβάς Σμυρναίικος Ένα λάδι, δύο σιμιγδάλι, τρία ζάχαρη, τέσσερα νερό. Βάζουμε στο ένα μάτι της κουζίνας το νερό, τη ζάχαρη, γαρύφαλλα, κανέλλα, μασούρι και φλούδα λεμονιού.Στο άλλο μάτι βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι χοντρό και αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι. Όταν τα αμύγδαλα έχουν καβουρντιστεί το σιμιγδάλι είναι έτοιμο και χωρίς να αποσύρουμε από τη φωτιά, με ένα σουρωτό από πάνω ρίχνουμε το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πατατοκεφτέδες με μελιτζάνες (πολύ νόστιμο) Ένα κιλό πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες, ένα κιλό μελιτζάνες χωρίς πολλά σπόρια, μια φλιτζάνα φρυγανιά τριμμένη, μια κουταλιά της σούπας μπέικι πάουντερ, δύο κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, ένα κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ, αλάτι και πιπέρι. Περνάτε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ. Ετοιμάζετε τις μελιτζάνες στο γκριλ όπως για μελιτζανοσαλάτα, τις ξεφλουδίζετε. Τις περνάτε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Φασόλια Σαλάτα Μισό κιλό φασόλια ξερά μικρά άσπρα, δύο κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες, τέσσερα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, μισό φλιτζάνι λάδι, τρείς κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, λίγες μαύρες ελιές, ένα κουταλάκι μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι. Βάζετε τα φασόλια από βραδύς να μουσκέψουν σε νερό απ’ το προηγούμενο βράδυ. Βάζετε τα φασόλια έως ότου μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, ρίχνετε σε μπολ

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Βακαλόπιτα Για το φύλλο: ½ κιλό αλεύρι, ½ κούπα ελαιόλαδο, νερό χλιαρό, αλάτι, ½ ποτηράκι τσικουδιά Για τη γέμιση:  1 φιλέτο ξαρμυρισμένο παστό βακαλάο χωρίς κόκκαλα, 4-5 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 ποτηράκι ρύζι, 1 ματσάκι δυόσμο, 1 ματσάκι μαϊντανό, λίγη ρίγανη, 1 φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα, ελαιόλαδο. Το ζουμί όπου βράσαμε τον μπακαλιάρο. Βράζουμε σε λίγο νερό το βακαλάο με ένα φύλλο δάφνη. Ανοίγουμε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γαλακτομπούρεκο (1) Δώδεκα ποτήρια γάλα, δέκα έξι κουταλιές σούπας κόρν – φλάο, έξι κουταλιές σούπας σιμιγδάλι, εικοσιτέσσερις κουταλιές σούπας ζάχαρη, τέσσερα αυγά, φύλλο, βανίλιες.Βάζουμε το γάλα στη φωτιά αφού κρατήσουμε περίπου ένα νεροπότηρο. Στην κατσαρόλα που έχουμε στη φωτιά με το γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη αφού κρατήσουμε τέσσερις κουταλιές. Χτυπάμε τα αυγά με τις τέσσερις κουταλιές ζάχαρη εκεί μέσα διαλύουμε και το κορν

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Φασολάκια φρέσκα με σκόρδο και γιαούρτι 2 κουτ. σούπας λάδι, αλάτι – πιπέρι Βράζουμε νερό με αλάτι. Ζεματάμε τα καθαρισμένα φασολάκια για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο, το ξίδι, το αλάτι, το λάδι. Τοποθετούμε τα φασολάκια σε σαλατιέρα και όταν είναι η ώρα να σερβίρουμε, τα περιχύνουμε με την σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κορμός Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλιτζάνια γάλα, δύο φλιτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα και χονδροκομμένα. Τέσσερις κουταλιές γεμάτες κακάο, πεντακόσια γραμμάρια άχνη, δύο ποτηράκια καφέ, κονιάκ. Χτυπάω το βούτυρο πολύ καλά, ρίχνω άχνη, τους κρόκους, τα ασπράδια μαρέγκα, το κονιάκ, το κακάο και κρατάω ένα φλιτζάνι τσαγιού κρέμα

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
trapeza xaniwn

Botaniko Parko

Anek Lines



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/