• Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Διάφορες ζύμες για πίτες Για πίτα και για πίτσα: 1 φαρίνα, 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό, 1 κρασοπότηρο λάδι ραφινέ, λίγο αλάτι και 1 κρασοπότηρο χλιαρό νερό περίπου για μαλακή ζύμη. Αφήνομε 1 ώρα. Είναι για μεγάλο ταψί. Σε μικρότερο αφαιρούμε ένα μέρος για να μην γίνει πολύ παχύ το φύλλο. Ζύμη για φύλλο καλιτσουνιών: Μισό κιλό αλεύρι, 1 φλιτζάνα νερό, 1 κουταλιά σούπας τσικουδιά, αλάτι, 4 κουταλιές σούπας λάδι. Αφήνομε σκεπασμένη τη ζύμη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα Θα κόψω κολοκύθα και επειδή δεν καθαρίζεται εύκολα θα τη βράσω με τον εξωτερικό φλοιό αφού βεβαίως πλυθεί. Μ’ ένα πιρούνι θα τσιτώσω την σάρκα της να είναι στητή. Θα τη σουρώσω θα τη λιώσω με πιρούνι. Θα προσθέσω μισό κιλό μυζήθρα , μισό κιλό φέτα, ένα τέταρτο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο,, 8 αυγά (εγώ βάζω 4) , δυόσμο, και 1 κουταλάκι κόρν φλάο που θα το χτυπήσω με αυγό. Σφολιάτα πάνω

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σταφιδόψωμο Ένα πακέτο φαρινάπ, δύο ποτήρια γάλα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα κι ένα τέταρτο σπορέλαιο, τέσσερα αυγά, δύο κουταλάκια σόδα, μια κουταλιά γαρύφαλλο , μια κουταλιά κανέλλα, δύο νεροπότηρα σταφίδες. Ψήσιμο στους 175 βαθμούς για 45’. Μπουγάτσα Έξι φύλλα μπακλαβά, τετρακόσια γραμμ. μυζήθρα, 1 φλιτζάνα τσαγιού λάδι ραφινέ, 1 φλιτζάνα τσαγιού γάλα, 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι. Για ψήσιμο λαδώνομε κανονικό ταψί με μπόλικο λάδι.

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πουτίγκα με δαμάσκηνα φρέσκα Τρείς κουταλιές σούπας αλεύρι, τρία αυγά, τρεις κουταλιές σούπας ζάχαρη ψιλή, μισό λίτρο γάλα, 25 γραμμάρια βούτυρο, 575 γραμμάρια φρέσκα δαμάσκηνα κομμένα στα δύο, μια κουταλιά σούπας άχνη. Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνω το αλεύρι και χτυπάω για να γίνει ζύμη. Ζεσταίνω το γάλα και το προσθέτω σιγά σιγά στη ζύμη. Με το μισό βούτυρο αλείφω ένα πυρίμαχο σκεύος μικρό. Ρίχνω μέσα λίγη ζύμη,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πατατάκια στρογγυλά κατεψυγμένα Βάζω τα πατατάκια όπως είναι από κατάψυξη σ’ ένα ταψάκι, λάδι, λίγη φυτίνη, ρίγανη, στο φούρνο και τα ανακατεύω συχνά και δέκα λεπτά πριν το ψήσιμο τα περιχύνω με μια κρέμα γάλακτος. Χοιρινό με μπύρα και πορτοκάλι Ενάμιση κιλό χοιρινό ρολό, τρία τέταρτα φλιτζανιού φυτίνη, ένα κουτί μπύρα, χυμό από δύο πορτοκάλια, μια με δύο φλούδες πορτοκάλι, δύο κρεμμύδια κομμένα, αλάτι, πιπέρι. Βάζω το κρέας σε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σουφλέ χυλόπιτα Παίρνω χυλοπίτες Μετσόβου .Όταν βράσουν οι χυλοπίτες τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι 2 με 3 κουταλιές μπεσαμέλ δύο κουταλιές βούτυρο και λίγο τυρί τριμμένο. Στρώνω στο πυρέξ τις μισές χυλοπίτες κόβω 12 φέτες ζαμπόν κομματάκια και 4 φέτες τυρί του τοστ κομματάκια στρώνω τις υπόλοιπες χυλόπιτες από πάνω μπεσαμέλ πάνω από την μπεσαμέλ μια κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο και φουρνίζω. Μπαλάκια τυριού Ένα βιτάμ τράι

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τούρτα µε κάστανα Ένα κιλό κάστανα, μιάμιση φλυτζάνα άχνη ζάχαρη, μία φλυτζάνα φρέσκο βούτυρο, 150 γραμ. κουβερτούρα, λίγο κονιάκ, τρία φύλλα παντεσπάνι. Βράζομε τα κάστανα οκτώ λεπτά με λίγο αλάτι. Τα ξεφλουδίζομε ζεστά και τα αλέθομε στο μύλο του πουρέ. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και όταν χτυπηθούν καλά ρίχνομε τα κάστανα και την κουβερτούρα λιωμένη και κρύα. πριν βάλομε την κουβερτούρα κρατάμε λίγο μείγμα άσπρο για να

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Λαχανοντολμάδες με κιμά αυγολέμονο: 500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο, 500 γραμμ. κιμά χοιρινό, 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μισό φλιτζάνι ρύζι γλασέ, λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 λάχανο μέτριο. Κόβουμε το κοτσάνι απ’ το λάχανο. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και ρίχνουμε το λάχανο να ζεματιστεί. Στη συνέχεια κόβουμε από τη βάση τα φύλλα ένα ένα και τα βάζουμε σε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κάστανο γλυκό: Ένα κιλό κάστανα, ένα κιλό ζάχαρη, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 ξύλο κανέλα, 2 ποτήρια νερό, λίγο αλάτι. Βράζομε τα κάστανα σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τον φλοιό τους προσέχοντας να μη σπάσει ο καρπός. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και προσθέτουμε την κανέλα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά τα αποφλοιωμένα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μπόρς σούπα: 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι, βούτυρο, 3 κουταλιές ή λάδι, 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 4 πατάτες κομμένες σε κύβους, 4 παντζάρια (όχι τα φύλλα) κομμένα σε κύβους, 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το βάζομε σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει τελείως. Αφού πάρει  βράση το ξαφρίζομε και το αφήνομε να βράσει μέχρι να μαλακώσει, μια ώρα περίπου. Σοτάρομε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ρυζόγαλο φούρνου: 8 ποτήρια γάλα, ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, 1 φλιτζανάκι κόρν φλάουρ, 1 κοφτή κουταλιά άνθος αραβοσίτου βανίλια, τεσσεράμισι (περίπου) ποτήρια νερό, 1 φλιτζανάκι ρύζι, ελάχιστο αλάτι, κανέλλα. Βράζομε το ρύζι σε ενάμιση ποτήρι νερό και όταν το απορροφήσει το απομακρύνομε απ’ την φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνομε το βρασμένο ρύζι, το γάλα, το αλάτι, και τα βράζομε όλα μαζί. Διαλύομε με τρία τέταρτα ποτηριού νερό το κορν

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Καλαμαράκια γεμιστά Ένα κι ένα τέταρτο καλαμαράκια Ενάμιση φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι Τρία τέταρτα φλιτζανιού ρύζι Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός Ένα φλιτζάνι νερό Ενάμιση φλιτζάνι λάδι Αλάτι, πιπέρι, χυμός ενός λεμονιού Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια χωρίς να τα κόψουμε. Χωρίζουμε τους πλοκάμους κατά μήκος και τους Ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τα 2/3 του λαδιού να κάψει ρίχνομε τα κρεμμύδια και τους πλόκαμους να

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά: Υλικά: 500 γραμμ. αμπελόφυλλα φρέσκα λεπτά περίπου 12 εκ. διάμετρο, 500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος, 500 γραμμ. αρνίσιος για τον αρνίσιο κιμά χρησιμοποιούμε κρέας σπάλας καθαρισμένο από λίπη και μεμβράνες και λίγο κρέας από το πόδι, 1 φλ. του καφέ ρύζι, 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος, 1ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος, δυόσμος, 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 2 κρεμμύδια τριμμένα, ½ φλ. τσαγιού λάδι, 1 φλ.

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μπουγάτσα με γιαούρτι Ένα πακέτο φύλλα Τέσσερα αυγά, ένα ποτήρι ραφινέ λάδι, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα γιαούρτι πρόβειο, μια βανίλια, ένα μπέικη. Διπλώνω σαν πλισέ τοποθετώντας το ένα πλισαρισμένο φύλλο δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί. Χτυπάω τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνω στα φύλλα. Ψήνω μισή ώρα και σιροπιάζω με δυόμισι ποτήρια νερό και δύο ζάχαρη, βράσιμο δέκα Κρέπες με γέμιση μήλα, αμύγδαλα και σταφίδες, με σάλτσα από

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
EBEX
trapeza xaniwn
SYNKA
bioxym
σε αυτή την ιστοσελίδα

διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/