• Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κουνέλι Μαρίας Υλικά: Κουνέλι, αλάτι, πιπέρι, ξύδι, κρασί, αλεύρι, μανιτάρια, πιπεριές κόκκινες – πράσινες, κρεμμύδι, λάδι.Εκτέλεση: Κόβομε το κουνέλι σε μικρά κομμάτια το αλατοπιπερώνουμε του βάζουμε ξύδι κρασί και το αλευρώνουμε και το τηγανίζομε. Μετά ρίχνομε μέσα τα μανιτάρια, τις πιπεριές το κρεμμύδι, το νερό , το κρασί, το λάδι και το βάζομε στο φούρνο. Σαλάτα Μελιτζάνα Υλικά: Μελιτζάνες φλάσκες σκόρδο, μαγιονέζα, γιαούρτι,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    FAR: Επιδόρπιο από τη Βρετάνη: Το γλυκό FAR είναι ένα επιδόρπιο δημοφιλές σ’ όλη τη Βρετάνη, παρ’ όλο που αρχικά ήταν ένα παρασκεύασμα αλμυρό. Έβραζαν αυτό το χυλό από σιτάλευρο ή καλαμποκάλευρο και τον σερβίριζαν με κρέατα ή λαχανικά. Σήμερα παρασκευάζονται πολύ πιο συχνά γλυκά FAR, σκέτα γύρω από την περιοχή Saint Polede-Leon,  γεμιστά με ξερές σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι στην  Brest, ή με ξερά δαμάσκηνα, που είναι τα πιο διαδεδομένα στην

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πιλάφι: 5 νερό, 2 ρύζι σπυρωτό τα βράζουμε. Σοτάρουμε πιπεριά κόκκινη και κίτρινη, πράσινο κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε με το ρύζι. Γαρνίρουμε με μπιφτέκι, κοτόπουλο, κουνέλι, ψάρι. Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα: Υλικά: Ταλιατέλες κρεμμύδι, μανιτάρια, σκόρδο, λάδι, σπανάκι ψιλοκομμένο σαλάμι ή λουκάνικο ψιλοκομμένο, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, πελτές. Εκτέλεση: Βράζουμε ταλιατέλες με μπόλικο νερό και λίγο λάδι. Σοτάρουμε κρεμμύδι,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κορμός: Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλιτζάνια γάλα, δύο φλιτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα και χονδροκομμένα. Τέσσερις κουταλιές γεμάτες κακάο, πεντακόσια γραμμάρια άχνη, δύο ποτηράκια καφέ κονιάκ. Χτυπάω το βούτυρο πολύ καλά, ρίχνω άχνη, τους κρόκους, τα ασπράδια μαρέγκα, το κονιάκ, το κακάο και κρατάω ένα φλιτζάνι τσαγιού κρέμα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Χοιρινό με δαμάσκηνα: Χοιρινό λαιμό, να μας τον ανοίξει σε λεπτή φέτα. Την αλείφουμε με αλάτι , πιπέρι, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο. Την πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια και δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια.  Την επιστρώνουμε με γιαούρτι και την δένουμε σε ρολό με τον σπάγκο.Βάζουμε σε τσικάλι το ρολό με ελάχιστο λάδι (3-4 κουταλιές με μια φλιτζάνα χυμό πορτοκάλι),  δαμάσκηνα καρότα και φλούδα πορτοκάλι. Και σιγοψήνουμε. Φτιάχνουμε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μελιτζάνα με γιαούρτι: Ένα τέταρτο κιλού μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες, ελαιόλαδο για τηγάνισμα, μισό φλιτζάνι γιαούρτι, μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο, τέσσερα σκόρδα ψιλοκομμένα, δύο καυτερές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες, ξύδι.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά χύτρα και τηγανίζετε τις μελιτζάνες. Στραγγίζετε σε χαρτί απορροφητικό. Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε γιαούρτι με υπόλοιπα υλικά και περιχύστε τις

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μελιτζανόπιτα Ένα κιλό μελιτζάνες, μισό κιλό κιμά μαγειρεμένο όπως για τα μακαρόνια. Δεκαπέντε φύλλα μπακλαβά. Μπεσαμέλ: Δύο κουταλιές σούπας βούτυρο αδιάλυτο, ένα κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι, τέσσερα αυγά, μία φλυτζάνα τυρί τριμμένο. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το έξω φλούδι, τις βράζουμε λίγο, τις τραβάμε, τις λιώνουμε με πιρούνι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε τα υλικά (μελιτζάνες – κιμά –

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ζελέ πορτοκάλι: Βράζω τον χυμό 2-3 πορτοκαλιών με τέσσερις κουταλιές ζάχαρη προσθέτοντας νερό μέχρι να γίνει ο χυμός μισό λίτρο. Τον ανακατεύω με πέντε φύλλα ζελατίνης ήδη μαλακωμένης σε κρύο νερό και αφήνω να κρυώσει. Βάζω μια φόρμα στην κατάψυξη. Πριν πήξει το βγάζω, προσθέτω κομμάτια πορτοκαλιού, γλυκό νεράντζι ή και περγαμόντο, αμύγδαλα ασπρισμένα, τον υπόλοιπο χυμό και ψυγείο για 4-5 ώρες. Μπαβαρουάζ (1): Πέντε κρόκοι, ογδόντα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τρίχρωμη τυρόπιτα: Υλικά: Φύλλο μπακλαβά, μυζήθρα, ανθότυρο, τριμμένο τυρί κασέρι, σπανάκι, κιμά, μυρωδικά.Εκτέλεση: Φτιάχνουμε τον κιμά όπως τα μακαρόνια αλλά στεγνό και του βάζουμε τριμμένο τυρί Φτιάχνουμε το σπανάκι όπως τα ανάμεικτα καλιτσούνια Φτιάχνουμε τη μυζήθρα όπως των καλτσουνιών Στρώνουμε 3-4 φύλλα λαδωμένα καλά. Πιο πέρα λαδώνουμε μισό φύλλο, το γυρίζουμε λίγο και βάζουμε την γέμιση κατά μήκος και σε πάχος ενός

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μηλόπιτα (ταψί Νο 32): Παντεσπάνι: Τέσσερα αυγά, 1 ½ φλιτζάνα αλεύρι, ένα μπέικη, μια φλιτζάνα ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού.Στρώνουμε στο ταψί 1 ½ φλιτζάνα του καφέ ραφινέ πασπαλίζομε μια κουταλιά κοφτή ζάχαρη κοπανισμένη στρώνουμε μήλα ένα δάκτυλο στο πάχος. Περίπου 4 μήλα. Τα πασπαλίζουμε με κανέλλα ρίχνουμε το παντεσπάνι και το φουρνίζουμε. Όταν το βγάλουμε το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Σιρόπι:  Δύο νεροπότηρα νερό, ένα ζάχαρη &

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κακαβιά: Βάζουμε τα ψάρια σε στρώσεις στην χύτρα, ενδιάμεσα πατάτες, κρεμμύδια, αλάτι, δύο νεροπότηρα λάδι, δύο νερό (αν είναι 3 νεροπότηρα λάδι μπορούμε να βάλουμε 4 ποτήρια νερό). Μόλις ψηθούν  τα  ψάρια πάντα  σκεπασμένα το κατεβάζουμε το αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε (ψάρια σφυρίδα, ροφός και διάφορα πετρόψαρα. Όσο πιο πολλά ψάρια τόσος πιο καλή γίνεται).

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σάλτσα ζακυνθινιά: Ένα κιλό κρέας φέτα μοσχάρι. Το κόβουμε σε κύβους. Μία κουταλιά σούπας γεμάτη ντομάτα πελτέ, 1 ποτήρι νερού λάδι, ½ ποτήρι του κρασιού ξύδι, πιπέρι, αλάτι, 5-6 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρο ένα κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και 1 ποτήρι νερό. Όλα μαζί και στο τέλος όταν το κρέας είναι σχεδόν βρασμένο θα ρίξετε κομμάτια τυρί πιπεράτο και λίγη ρίγανη (κλαδάκια).

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σαβαγιάρ1 κιλό μπισκότα σαβαγιάρ, 1.250 γραμμ. γλυκό βανίλια, καρύδα, σοκολάτα κουβερτούρα, 250 γραμμ. φρέσκο βούτυρο. Τρίβουμε την βανίλια με το βούτυρο βάζουμε ανάμεσα σε δύο μπισκότα μετά το βουτάμε σε λίγη βανίλια αραιή το μισό και το άλλο μισό σε λιωμένη σοκολάτα ή καρύδα. Φορμάκια με φύλλο: 100 δράμια αμύγδαλα, 100 δράμια ζάχαρη, 100 δράμια φύλλο, 6 αυγά και δύο κουταλιές κορν φλάου, λίγες βανίλιες και 2 κουταλιές βούτυρο. Ασπρίζουμε το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μιλφέϊγ: 2 κουτιά σφολιατίνια, 4 κρόκοι, ¾ φλιτζάνας ζάχαρη, 7 φλιτζάνες γάλα, 3-4 βανίλιες, 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο, πέντε κουταλιές κοφτές αλεύρι, τρείς κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ, ένα κουτί σαντιγί, ασπρισμένα αμύγδαλα. Εκτέλεση: Κρόκοι – ζάχαρη – βούτυρο. Χτυπάω προσθέτοντας μισό κιλό γάλα, αλεύρι, κορν φλάουρ, βανίλιες. Το υπόλοιπο μισό γάλα ζεσταίνεται. Το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Τρείς στρώσεις

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
trapeza xaniwn

Rampalakos

MOBIAK

synks sm

Anek Lines

bioxym

σε αυτή την ιστοσελίδα



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/