• Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τυρόπιτα:Πέντε αυγά, 1 βιτάμ των 250 γραμμ., μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φέτα, 2 κουταλάκια μπέικη, 2 φλιτζάνες αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνομε το γιαούρτι και ανακατεύομε το μπέικη, την φέτα τριμμένη, το βιτάμ λιωμένο και προσθέτουμε  το αλεύρι. Πατατοσαλάτα: Δύο κιλά πατάτες, 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ρίγανη, πιπέρι, κάπαρη, αλάτι. Βράζω τις πατάτες με την φλούδα και μετά τις καθαρίζω. Τρία τέταρτα ποτηριού λάδι,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πατάτες ωγκραντέν Κόβουμε στρογγυλές και πολύ λεπτές φέτες τις πατάτες. Τις μισοτηγανίζουμε. Βουτυρώνουμε πυρέξ, βάζουμε μια στρώση. Πασπαλίζουμε με πολύ –πολύ τυρί τριμμένο. Από πάνω μια στρώση ζαμπόν. Πάλι πατάτες, τυρί, 2 κρέμες γάλακτος και μικρά μικρά κομματάκια φρέσκο βούτυρο. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για πολύ ώρα. Μακαρόνια ωγκραντέν Ένα πακέτο μακαρόνια βίδες, 2 κιλά γάλα, μισό βιτάμ μισό κιλό φέτα τριμμένη, 3 αυγά

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    ΜερένταΈνα κουτί γάλα ζαχαρούχο, 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κρόκοι αυγών, 7 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 3 βανίλιες, μισό κουτί κακάο. Όλα μαζί καλό χτύπημα στο μίξερ. Τούρτα: Παντεσπάνι: 6 ασπράδια αυγών, ελάχιστο αλάτι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 6 κρόκους αυγών, 3 κουταλιές μεγάλες χυμό λεμόνι, ένα φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι, βανίλια. Ασπράδια με ζάχαρη μαρέγκα. Την βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη. Κρόκους με χυμό λεμονιού και βανίλια. Μέσα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τζατζίκι διαφορετικό Τρίβουμε ένα αγγούρι στον τρίφτη και το στραγγίζουμε. Τρίβουμε 1 μέτριο καρότο. Ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο. Λιώνουμε 3 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότερες αν το θέλομε δυνατό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι. Σερβίρουμε πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα. Ρολό μυζήθρας Μισό κιλό μυζήθρα, 1 φλιτζάνι

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Cheesecakeφράουλας (για 6 άτομα) 180 γραμμ. μπισκότα digestive, 70 γραμμ. βούτυρο, 400 γραμμ. τυρί Φιλαδέλφεια, 250 γραμμ. φράουλες, 3 αυγά, 1 λεμόνι, 6 φύλλα ζελατίνας, 50 γραμμ. ζάχαρη άχνη, 30 γραμμ. ζάχαρη κοινή, 50 γραμμ. μέλι, 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος, λίγο ζελέ φράουλας ή σιρόπι φράουλας.Τρίβουμε τα μπισκότα περνώντας τα από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και το τρίβουμε επίσης στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο και

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γλυκό Ψυγείου 400 γραμμ. φρέσκο βούτυρο, 600 γραμμ. μπισκότα τετράγωνα, 5 αυγά, 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 μικρό κουτί κακάο. Για την κρέμα: Λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το κτύπημα. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και το κακάο και τα χτυπάμε όλα μαζί. Βρέχουμε τα μπισκότα σε γάλα με κονιάκ και τα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πορτοκαλόπιτα 3 αυγά, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι λάδι, 1 μπέικη, 1 γιαούρτι, ξύσμα δύο πορτοκαλιών, χυμό  από ένα πορτοκάλι, μισό κιλό φύλλο κρούστας ( το ξεραίνομε στο φούρνο και το θρυμματίζομε).Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνοντας τελευταίο, το φύλλο κρούστας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30’ (μέχρι να ροδίσει). Σιροπιάζουμε. Σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, ξύσμα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 10

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κουνέλι Τσιγαρίζουμε σε λάδι με βούτυρο κρεμμύδια και καρότα. Τα τραβάμε και τσιγαρίζουμε το κουνέλι. Το βάζουμε σε πήλινα σκεύη με καπάκι, αλάτι, πιπέρι, άσπρο κρασί. Τα βράζουμε μέχρι να πιεί το κρασί και περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτα, σκεπάζουμε και στο φούρνο για μιάμιση ώρα. Προσθέτουμε κομμένα φρέσκα μανιτάρια και φουρνίζουμε ακόμα μισή ώρα προσθέτουμε μαϊντανό και διαλυμένο βούτυρο με αλεύρι για να δέσει η σάλτσα. Κουνέλι

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μηλόπιτα κέικΜια κούπα σπορέλαιο ή ραφινέ, μιάμιση κούπα ζάχαρη. Τρείς κούπες αλεύρι και ένα μπέικη. Τέσσερα αυγά, ένα κουταλάκι κανέλλα συν ένα γαρύφαλλο σκόνη, μια κούπα καρύδια χοντροκομμένα, μια κούπα σταφίδες. Τέσσερα μήλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα ραντίζω με κονιάκ. Χτυπάω τα υλικά σε κέικ το αδειάζω σε μια λεκάνη και προσθέτω τα καρύδια, σταφίδες και μήλα. Αδειάζω σε λαδωμένο ταψί, ψήσιμο στους 180

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κολοκυθόπιτα στριφτή με γλυκοκολοκύθαΤρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα από βραδύς. Την τρίβουμε με αλάτι και την βάζουμε σε σουρωτό. Την στύβουμε καλά βάζουμε ρύζι, άψητο, περίπου ένα φλιτζάνι του καφέ, ψιλοκόβουμε δυόσμο, βάζουμε την ανάλογη με το μίγμα μυζήθρα ξύνουμε κρεμμύδια προσθέτουμε λάδι και πιπέρι. Ανοίγουμε φύλλο λεπτό με αλεύρι, αλάτι, νερό χλιαρό και λάδι λίγο. Το κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε κατά μήκος της λωρίδας μίγμα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Αυγοκαλάμαρα Σμύρνης Τα αυγοκαλάμαρα εδώ τα λένε «δίπλες». Στη Σμύρνη οι Φράγκοι εσυνηθίζανε να τα κάνουνε στα Χριστούγεννα τους. Μα και οι Ρωμιοί τα κάνανε σα πρωινό Χριστουγεννιάτικο γλυκό να το φάνε μετά από την εκκλησία. Το ‘χανε σιντέτι (έθιμο) να κάνουν τα αυγοκαλάμαρα ειδάλλως εκάνανε λουκουμάδες. Στη Σμύρνη τα λέγαμεν αυγοκαλάμαρα γιατίς ηγενούνταστε με τα’ αυγά. Και σαν ηψηνούνταστε, ημοιάζανε σα ψημένα καλαμαράκια. Η

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μαρμελάδα Βερίκοκο  Όσα κιλά βερίκοκο ένα κιλό λιγότερο ζάχαρη, ένα φλιτζανάκι νερό στο κιλό. Τα βάζουμε να βράσουν χωρίς χυμό λεμονιού και χωρίς ζάχαρη. Τα περνάμε από μύλο και βάζω τον πολτό στο τσικάλι με ζάχαρη και ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη. Θα ανάψω την κουζίνα στο 3 και όταν αρχίσει να κοχλάζει ( θα’ ανακατεύω συνέχεια) και αρχίζει να  πήζει, θα δοκιμάσω βγάζοντας και αφήνοντας να κρυώσει λίγη σ’ ένα πιατάκι. Θα κλείσω την

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Αρνί με γιαούρτι Ένα κιλό αρνί ,επτακόσια πενήντα γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι, εβδομήντα πέντε γραμμ. βούτυρο, δύο αυγά, μοσχοκάρυδο, ένα φλιτζάνι λάδι, ένα λεμόνι, αλάτι. Πλένουμε το κρέας αλατίζουμε, τρίβουμε το κρέας με λεμόνι και το βάζουμε στο  φούρνο, μοιράζουμε το βούτυρο πάνω στα κομμάτια και σιγοψήνουμε για μιάμιση ώρα περίπου. Χτυπάμε τα αυγά ανακατεύουμε με το γιαούρτι και περιχύνουμε το κρέας το οποίο ψήνουμε για ακόμη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σεφταλιά 1 κιλό κιμά χοιρινό, 1 μπόλια αρνιού, 2 κρεμμύδια περασμένα από χοντρό τρίφτη, 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι λάδι , αλάτι- πιπέρι. Πλένετε τη σκέπη (μπόλια) και τη βουτάτε σε χλιαρό νερό για ν’ ανοίξει. Βάζετε σε λεκανίτσα τον κιμά, τον πολτό των κρεμμυδιών , τον μαϊντανό και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε πολύ καλά. Πλάθετε σε στενόμακρα μπιφτεκάκια. Κόβετε την μπόλια σε μικρά ανάλογα κομμάτια και

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
trapeza xaniwn

Rampalakos

MOBIAK

synks sm

Anek Lines

bioxym

σε αυτή την ιστοσελίδα



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/