• Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μπεκρή μεζέ Ένα τέταρτο κούπας λάδι, δύο σκελίδες σκόρδο, εξακόσια γραμμάρια ψαρονέφρι ή τρυφερό χοιρινό σε κομματάκια, μια κουταλιά μουστάρδα, μια κούπα κόκκινο κρασί, μια κούπα χυμό ντομάτας, είκοσι σταγόνες ταμπάσκο, λίγη ρίγανη, ένα τέταρτο κουταλάκι μπαχάρι, αλάτι – πιπέρι. Βάζω κρέας σε ένα μπολ. Ρίχνω μουστάρδα και ανακατεύω να πάει σε όλα τα κομμάτια του κρέατος. Σε ένα τηγάνι, σοτάρω το σκόρδο και το κρέας. Ρίχνω κρασί σε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μους Σοκολάτας: Υλικά: 7 αυγά, 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη, 2 λιωμένες κουβερτούρες, 1 βανιλίνη. Εκτέλεση: Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέστε τη μισή ζάχαρη άχνη στα ασπράδια και χτυπήστε τα για να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Με την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπήστε τους κρόκους. Λιώστε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί, βάλτε τη βανιλίνη κι ανακατέψτε ελαφρά τη μαρέγκα, τους κρόκους και τη σοκολάτα. Σερβίρετε τη μους σε ποτήρια σαμπάνιας και

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ριγανάτο: Υλικά για 4 άτομα: 1 ½  κιλό χοιρινό κρέας μπούτι, αλάτι, ρίγανη αρκετή, λάδι, ½ κιλό κρασί ρετσίνα. Εκτέλεση: Κόψτε το κρέας σε μικρούς κύβους και πλύντε το καλά. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα, αλατίστε λίγο και βάλτε λίγο νερό (μόλις που να σκεπάζει τα κομμάτια). Ξαφρίστε, κι όταν το νερό αρχίσει να απορροφιέται, προσθέστε το λάδι. Αφήστε να σιγομαγειρευτούν και μόλις αρχίσει να τραβάει και το λάδι βάλτε τη ρετσίνα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τηγανητά ρολά κοτόπουλου με σουσάμι: Υλικά: 600 γραμμ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομμένο σε φέτες, 200 γραμμ. κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια, 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 ½ κουταλιά φύλλα μαντζουράνας, 1 ασπράδι, 50 γραμμ. σουσάμι, 6 κουταλιές βούτυρο, 6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.Εκτέλεση: Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη. Τοποθετείτε επάνω τις φέτες κοτόπουλου σε απόσταση τη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πίτσα: Ένα κιλό αλεύρι μαλακό, δύο νεροπότηρα νερό χλιαρό, ένα νεροπότηρο γάλα, ένα κρασοπότηρο λάδι, δέκα γραμμ. μπύρα, 30 γρ. αλάτι. Τρεις ώρες να γίνει. Την ανακατεύουμε με χλιαρό νερό. Την βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, την ζυμώνουμε βουτώντας τα χέρια μας σε λάδι, την αφήνουμε να φουσκώσει 1,5 ώρα. Την ξαναμαλάσουμε και την αφήνουμε ακόμα 1,5 ώρα. Την ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Δίνονται πέντε με έξι πίτσες. Βάζουμε ότι θέλουμε από

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πατατοσαλάτα: Ένα κιλό βρασμένες πατάτες. Τέσσερα αυγά βραστά. Τέσσερις πιπεριές μεγάλες. Τέσσερα καρότα τριμμένα. Τρία κρεμμυδάκια φρέσκα. Τρείς κουταλιές ουίσκι, 2-3 καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα, βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τα φλούδια, τις ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ραντίζουμε με λεμόνι, λάδι, αλάτι. Στη μαγιονέζα προσθέτουμε το ουίσκι και την μισή την ανακατεύουμε με τα υλικά

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κορμός: Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλιτζάνια γάλα, δύο φλιτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα και χονδροκομμένα. Τέσσερις κουταλιές γεμάτες κακάο, πεντακόσια γραμμάρια άχνη, δύο ποτηράκια καφέ, κονιάκ. Χτυπάω το βούτυρο πολύ καλά, ρίχνω άχνη, τους κρόκους, τα ασπράδια μαρέγκα, το κονιάκ, το κακάο και κρατάω ένα φλιτζάνι τσαγιού κρέμα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Χορτοκεφτέδες: Κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη, αλάτι και σούρωμα. Σπανάκι μια γερή χούφτα, τριμμένο καρότο, ένα φλιτζανάκι κρεμμυδάκια, 2-3 φρέσκα και ένα κρεμμύδι ξερό ελαφρά μαραμένο με λάδι και τρείς πατάτες βραστές, ένα φλιτζάνι μάραθο και άνηθο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αλάτι, πιπέρι, τσίλι. Τα ζυμώνω καλά και με φαρίνα απ τ’ αλευρώνω και τηγανίζω. Αν θέλομε βάζομε τρία αυγά και μια φλιτζάνα τυριά τριμμένα. Γαβράκια: Δύο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Λικέρ Κεράσι: Υλικά:  10 κιλά κεράσια, 1 κιλό ζάχαρη, 1 μπαστουνάκι κανέλα, 4 γραμμ. μοσχοκάρυδο, 2 λίτρα οινόπνευμα ποτοποιίας, 16 γραμμ. μαγιά μπίρας. Εκτέλεση: Ξεκουκουτσιάστε τα κεράσια και αποχυμώστε τα στον αποχυμωτή. Βάλτε το χυμό σε γυάλα. Προσθέστε τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά κι αφήστε το ποτό να ξεκουραστεί 1 μήνα. Φιλτράρετε με τουλπάνι, ξαναβάλτε το στη γυάλα που έχετε πλύνει

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κουνέλι Μαρίας Υλικά: Κουνέλι, αλάτι, πιπέρι, ξύδι, κρασί, αλεύρι, μανιτάρια, πιπεριές κόκκινες – πράσινες, κρεμμύδι, λάδι.Εκτέλεση: Κόβομε το κουνέλι σε μικρά κομμάτια το αλατοπιπερώνουμε του βάζουμε ξύδι κρασί και το αλευρώνουμε και το τηγανίζομε. Μετά ρίχνομε μέσα τα μανιτάρια, τις πιπεριές το κρεμμύδι, το νερό , το κρασί, το λάδι και το βάζομε στο φούρνο. Σαλάτα Μελιτζάνα Υλικά: Μελιτζάνες φλάσκες σκόρδο, μαγιονέζα, γιαούρτι,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    FAR: Επιδόρπιο από τη Βρετάνη: Το γλυκό FAR είναι ένα επιδόρπιο δημοφιλές σ’ όλη τη Βρετάνη, παρ’ όλο που αρχικά ήταν ένα παρασκεύασμα αλμυρό. Έβραζαν αυτό το χυλό από σιτάλευρο ή καλαμποκάλευρο και τον σερβίριζαν με κρέατα ή λαχανικά. Σήμερα παρασκευάζονται πολύ πιο συχνά γλυκά FAR, σκέτα γύρω από την περιοχή Saint Polede-Leon,  γεμιστά με ξερές σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι στην  Brest, ή με ξερά δαμάσκηνα, που είναι τα πιο διαδεδομένα στην

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πιλάφι: 5 νερό, 2 ρύζι σπυρωτό τα βράζουμε. Σοτάρουμε πιπεριά κόκκινη και κίτρινη, πράσινο κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε με το ρύζι. Γαρνίρουμε με μπιφτέκι, κοτόπουλο, κουνέλι, ψάρι. Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα: Υλικά: Ταλιατέλες κρεμμύδι, μανιτάρια, σκόρδο, λάδι, σπανάκι ψιλοκομμένο σαλάμι ή λουκάνικο ψιλοκομμένο, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, πελτές. Εκτέλεση: Βράζουμε ταλιατέλες με μπόλικο νερό και λίγο λάδι. Σοτάρουμε κρεμμύδι,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κορμός: Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλιτζάνια γάλα, δύο φλιτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα και χονδροκομμένα. Τέσσερις κουταλιές γεμάτες κακάο, πεντακόσια γραμμάρια άχνη, δύο ποτηράκια καφέ κονιάκ. Χτυπάω το βούτυρο πολύ καλά, ρίχνω άχνη, τους κρόκους, τα ασπράδια μαρέγκα, το κονιάκ, το κακάο και κρατάω ένα φλιτζάνι τσαγιού κρέμα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Χοιρινό με δαμάσκηνα: Χοιρινό λαιμό, να μας τον ανοίξει σε λεπτή φέτα. Την αλείφουμε με αλάτι , πιπέρι, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο. Την πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια και δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια.  Την επιστρώνουμε με γιαούρτι και την δένουμε σε ρολό με τον σπάγκο.Βάζουμε σε τσικάλι το ρολό με ελάχιστο λάδι (3-4 κουταλιές με μια φλιτζάνα χυμό πορτοκάλι),  δαμάσκηνα καρότα και φλούδα πορτοκάλι. Και σιγοψήνουμε. Φτιάχνουμε

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
EBEX
trapeza xaniwn
SYNKA
bioxym
σε αυτή την ιστοσελίδα

διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/