• Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μηλόπιτα κέικΜια κούπα σπορέλαιο ή ραφινέ, μιάμιση κούπα ζάχαρη. Τρείς κούπες αλεύρι και ένα μπέικη. Τέσσερα αυγά, ένα κουταλάκι κανέλλα συν ένα γαρύφαλλο σκόνη, μια κούπα καρύδια χοντροκομμένα, μια κούπα σταφίδες. Τέσσερα μήλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα ραντίζω με κονιάκ. Χτυπάω τα υλικά σε κέικ το αδειάζω σε μια λεκάνη και προσθέτω τα καρύδια, σταφίδες και μήλα. Αδειάζω σε λαδωμένο ταψί, ψήσιμο στους 180

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κολοκυθόπιτα στριφτή με γλυκοκολοκύθαΤρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα από βραδύς. Την τρίβουμε με αλάτι και την βάζουμε σε σουρωτό. Την στύβουμε καλά βάζουμε ρύζι, άψητο, περίπου ένα φλιτζάνι του καφέ, ψιλοκόβουμε δυόσμο, βάζουμε την ανάλογη με το μίγμα μυζήθρα ξύνουμε κρεμμύδια προσθέτουμε λάδι και πιπέρι. Ανοίγουμε φύλλο λεπτό με αλεύρι, αλάτι, νερό χλιαρό και λάδι λίγο. Το κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε κατά μήκος της λωρίδας μίγμα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Αυγοκαλάμαρα Σμύρνης Τα αυγοκαλάμαρα εδώ τα λένε «δίπλες». Στη Σμύρνη οι Φράγκοι εσυνηθίζανε να τα κάνουνε στα Χριστούγεννα τους. Μα και οι Ρωμιοί τα κάνανε σα πρωινό Χριστουγεννιάτικο γλυκό να το φάνε μετά από την εκκλησία. Το ‘χανε σιντέτι (έθιμο) να κάνουν τα αυγοκαλάμαρα ειδάλλως εκάνανε λουκουμάδες. Στη Σμύρνη τα λέγαμεν αυγοκαλάμαρα γιατίς ηγενούνταστε με τα’ αυγά. Και σαν ηψηνούνταστε, ημοιάζανε σα ψημένα καλαμαράκια. Η

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μαρμελάδα Βερίκοκο  Όσα κιλά βερίκοκο ένα κιλό λιγότερο ζάχαρη, ένα φλιτζανάκι νερό στο κιλό. Τα βάζουμε να βράσουν χωρίς χυμό λεμονιού και χωρίς ζάχαρη. Τα περνάμε από μύλο και βάζω τον πολτό στο τσικάλι με ζάχαρη και ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη. Θα ανάψω την κουζίνα στο 3 και όταν αρχίσει να κοχλάζει ( θα’ ανακατεύω συνέχεια) και αρχίζει να  πήζει, θα δοκιμάσω βγάζοντας και αφήνοντας να κρυώσει λίγη σ’ ένα πιατάκι. Θα κλείσω την

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Αρνί με γιαούρτι Ένα κιλό αρνί ,επτακόσια πενήντα γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι, εβδομήντα πέντε γραμμ. βούτυρο, δύο αυγά, μοσχοκάρυδο, ένα φλιτζάνι λάδι, ένα λεμόνι, αλάτι. Πλένουμε το κρέας αλατίζουμε, τρίβουμε το κρέας με λεμόνι και το βάζουμε στο  φούρνο, μοιράζουμε το βούτυρο πάνω στα κομμάτια και σιγοψήνουμε για μιάμιση ώρα περίπου. Χτυπάμε τα αυγά ανακατεύουμε με το γιαούρτι και περιχύνουμε το κρέας το οποίο ψήνουμε για ακόμη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σεφταλιά 1 κιλό κιμά χοιρινό, 1 μπόλια αρνιού, 2 κρεμμύδια περασμένα από χοντρό τρίφτη, 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι λάδι , αλάτι- πιπέρι. Πλένετε τη σκέπη (μπόλια) και τη βουτάτε σε χλιαρό νερό για ν’ ανοίξει. Βάζετε σε λεκανίτσα τον κιμά, τον πολτό των κρεμμυδιών , τον μαϊντανό και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε πολύ καλά. Πλάθετε σε στενόμακρα μπιφτεκάκια. Κόβετε την μπόλια σε μικρά ανάλογα κομμάτια και

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σαρακοστιανά Χόρτα Τσιγαριαστά Βάζουμε μιάμιση με δύο φλιτζάνες λάδι στο τσικάλι. Κόβουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και σκόρδα και τσιγαρίζουμε μαζί με τα χόρτα. Αλατοπιπερώνουμε. Άμα τσιγαριστούν καλά έχουμε πλύνει νερατζολιές και τις ρίχνουμε μέσα. Ρίχνουμε ένα κρασοπότηρο μαύρο κρασί. Σκεπάζουμε καλά μη φύγει η μυρωδιά. Προς το τέλος, ρίχνουμε ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε μέχρι να μείνει με το λάδι και να είναι ψημένα χόρτα και

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σουμάδα Διακόσια πενήντα γραμμ. άσπρη ψίχα αμύγδαλα, ενάμιση – δύο κιλά ζάχαρη, λίγο αλάτι, ανθόνερο, εσάνς πικραμύγδαλου.Αλέθουμε τα αμύγδαλα πολύ ψιλά και τα βάζουμε σ’ ένα πανί σμιχτό ή και διπλό. Αφού βράσουμε 2,5 λίτρα (δυόμιση) νερό το ρίχνουμε λίγο – λίγο και σφίγγουμε το πανί μέχρι να τελειώσει το νερό και να μην βγάζει άσπρο ζουμί. Βράζουμε το ζουμί με την ζάχαρη και στο γύρισμα ρίχνουμε το αλάτι, ανθόνερο, πικραμύγδαλο.

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πασχαλινά κουλουράκια (1) Έξι αυγά, διακόσια είκοσι πέντε γραμμ. βούτυρο, τετρακόσια πενήντα γραμμ. ζάχαρη, μισό φλιτζανάκι χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι γλυκού σόδα, τριάντα γραμμ. αμμωνία, βανίλια, μια φλιτζάνα γάλα. Βάζω λαδόκολλα, ψήνω στους διακόσιους βαθμούς και αλεύρι μαλακό Αλλατίνη. Κουλουράκια (2) Τριακόσια είκοσι γραμμ. ζάχαρη, διακόσια γραμμ. βούτυρο, τριάντα γραμμ. αμμωνία, πέντε αυγά, μισή φλιτζάνα γάλα, βανίλιες, ξύσμα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Λικέρ από βερίκοκα 150 σπόροι από βερίκοκα καθαρισμένους από τον χονδρό φλοιό. Μόνο 10-15 μαζί με τον χονδρό φλοιό.Τους βάζουμε σε δύο μπουκάλια κονιάκ και τους αφήνουμε στον ήλιο δύο μήνες μέρα νύχτα καλά κλεισμένους. Όταν είναι έτοιμο το κονιάκ (σε δύο μήνες) βράζουμε πέντε ποτήρια ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό 8-9 λεπτά. Όταν κρυώσουν ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τσικουδιά μέσα στο  σιρόπι. Στραγγίζουμε το κονιάκ και τα ανακατεύουμε όλα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Λικέρ με άνθη πορτοκαλιάς Δύο κουταλιές σούπας πέταλα από άνθη πορτοκαλιάς χωρίς το κίτρινο, μισό κιλό ζάχαρη, μισό λίτρο οινόπνευμα καθαρό των 95ο , ένα ποτήρι του νερού γάλα. Πλένετε τα άνθη και τα στραγγίζετε . Τα βάζετε σε εμαγιέ ή πήλινη σουπιερίτσα, Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε καυτό επάνω στα άνθη. Τα σκεπάζετε και τα’ αφήνετε να κρυώσουν. Τα περνάτε από τουλπάνι, σφίγγοντάς το λίγο και ρίχνετε το υγρό σε βάζο. Προσθέτετε το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γιαούρτι 4 λίτρα γάλα πλήρες, ένα κεσεδάκι γιαούρτι ζωντανό (όχι βιομηχανίας, ντόπιο). Αν το γάλα είναι πρόβειο και το γιαούρτι πρόβειο, αν αγελαδινό και το γιαούρτι αγελαδινό. Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μέχρι να φουσκώσει. Το κατεβάζουμε, και αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας πότε, πότε. Βουτάμε το δάχτυλο μας στο γάλα μετράμε έως το δέκα και αν αντέξουμε τη ζέστη του γάλακτος, τότε η θερμοκρασία του είναι  η κατάλληλη για να

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    ΛΙΚΕΡ Grand Marnier, 1 λίτρο γάλα άβραστο φρέσκο, 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα, 3-4 πορτοκάλια μεγάλου μεγέθους, 1 κιλό ζάχαρη, 1-2 ποτηράκια κονιάκ.Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε σε μεγάλο γυάλινο δοχείο που κλείνει ερμητικά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το βάζο. Το αφήνουμε σε παράθυρο κοντά στον ήλιο μία εβδομάδα. Κατόπιν το ανοίγουμε, ρίχνουμε το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ρολό μυζήθρας Μισό κιλό μυζήθρα, ένα φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τρία αυγά, έξι φέτες ζαμπόν, έξι φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, επτά φύλλα αγοραστά βουτυρωμένα. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Τ’ απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και θα τα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο για να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Θα τα βγάλουμε 2-3 ώρες πριν, θα τα κόψουμε άψητα και σχεδόν παγωμένα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα κομμένα κομμάτια

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
trapeza xaniwn

Rampalakos

MOBIAK

synks sm

Anek Lines

bioxym

σε αυτή την ιστοσελίδα



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/