• Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πατατοσαλάτα: Ένα κιλό βρασμένες πατάτες. Τέσσερα αυγά βραστά. Τέσσερις πιπεριές μεγάλες. Τέσσερα καρότα τριμμένα. Τρία κρεμμυδάκια φρέσκα. Τρείς κουταλιές ουίσκι, 2-3 καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα, βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τα φλούδια, τις ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ραντίζουμε με λεμόνι, λάδι, αλάτι. Στη μαγιονέζα προσθέτουμε το ουίσκι και την μισή την ανακατεύουμε με τα υλικά

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κορμός: Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλιτζάνια γάλα, δύο φλιτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα και χονδροκομμένα. Τέσσερις κουταλιές γεμάτες κακάο, πεντακόσια γραμμάρια άχνη, δύο ποτηράκια καφέ, κονιάκ. Χτυπάω το βούτυρο πολύ καλά, ρίχνω άχνη, τους κρόκους, τα ασπράδια μαρέγκα, το κονιάκ, το κακάο και κρατάω ένα φλιτζάνι τσαγιού κρέμα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Χορτοκεφτέδες: Κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη, αλάτι και σούρωμα. Σπανάκι μια γερή χούφτα, τριμμένο καρότο, ένα φλιτζανάκι κρεμμυδάκια, 2-3 φρέσκα και ένα κρεμμύδι ξερό ελαφρά μαραμένο με λάδι και τρείς πατάτες βραστές, ένα φλιτζάνι μάραθο και άνηθο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αλάτι, πιπέρι, τσίλι. Τα ζυμώνω καλά και με φαρίνα απ τ’ αλευρώνω και τηγανίζω. Αν θέλομε βάζομε τρία αυγά και μια φλιτζάνα τυριά τριμμένα. Γαβράκια: Δύο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Λικέρ Κεράσι: Υλικά:  10 κιλά κεράσια, 1 κιλό ζάχαρη, 1 μπαστουνάκι κανέλα, 4 γραμμ. μοσχοκάρυδο, 2 λίτρα οινόπνευμα ποτοποιίας, 16 γραμμ. μαγιά μπίρας. Εκτέλεση: Ξεκουκουτσιάστε τα κεράσια και αποχυμώστε τα στον αποχυμωτή. Βάλτε το χυμό σε γυάλα. Προσθέστε τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά κι αφήστε το ποτό να ξεκουραστεί 1 μήνα. Φιλτράρετε με τουλπάνι, ξαναβάλτε το στη γυάλα που έχετε πλύνει

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κουνέλι Μαρίας Υλικά: Κουνέλι, αλάτι, πιπέρι, ξύδι, κρασί, αλεύρι, μανιτάρια, πιπεριές κόκκινες – πράσινες, κρεμμύδι, λάδι.Εκτέλεση: Κόβομε το κουνέλι σε μικρά κομμάτια το αλατοπιπερώνουμε του βάζουμε ξύδι κρασί και το αλευρώνουμε και το τηγανίζομε. Μετά ρίχνομε μέσα τα μανιτάρια, τις πιπεριές το κρεμμύδι, το νερό , το κρασί, το λάδι και το βάζομε στο φούρνο. Σαλάτα Μελιτζάνα Υλικά: Μελιτζάνες φλάσκες σκόρδο, μαγιονέζα, γιαούρτι,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    FAR: Επιδόρπιο από τη Βρετάνη: Το γλυκό FAR είναι ένα επιδόρπιο δημοφιλές σ’ όλη τη Βρετάνη, παρ’ όλο που αρχικά ήταν ένα παρασκεύασμα αλμυρό. Έβραζαν αυτό το χυλό από σιτάλευρο ή καλαμποκάλευρο και τον σερβίριζαν με κρέατα ή λαχανικά. Σήμερα παρασκευάζονται πολύ πιο συχνά γλυκά FAR, σκέτα γύρω από την περιοχή Saint Polede-Leon,  γεμιστά με ξερές σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι στην  Brest, ή με ξερά δαμάσκηνα, που είναι τα πιο διαδεδομένα στην

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πιλάφι: 5 νερό, 2 ρύζι σπυρωτό τα βράζουμε. Σοτάρουμε πιπεριά κόκκινη και κίτρινη, πράσινο κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε με το ρύζι. Γαρνίρουμε με μπιφτέκι, κοτόπουλο, κουνέλι, ψάρι. Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα: Υλικά: Ταλιατέλες κρεμμύδι, μανιτάρια, σκόρδο, λάδι, σπανάκι ψιλοκομμένο σαλάμι ή λουκάνικο ψιλοκομμένο, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, πελτές. Εκτέλεση: Βράζουμε ταλιατέλες με μπόλικο νερό και λίγο λάδι. Σοτάρουμε κρεμμύδι,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κορμός: Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλιτζάνια γάλα, δύο φλιτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα και χονδροκομμένα. Τέσσερις κουταλιές γεμάτες κακάο, πεντακόσια γραμμάρια άχνη, δύο ποτηράκια καφέ κονιάκ. Χτυπάω το βούτυρο πολύ καλά, ρίχνω άχνη, τους κρόκους, τα ασπράδια μαρέγκα, το κονιάκ, το κακάο και κρατάω ένα φλιτζάνι τσαγιού κρέμα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Χοιρινό με δαμάσκηνα: Χοιρινό λαιμό, να μας τον ανοίξει σε λεπτή φέτα. Την αλείφουμε με αλάτι , πιπέρι, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο. Την πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια και δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια.  Την επιστρώνουμε με γιαούρτι και την δένουμε σε ρολό με τον σπάγκο.Βάζουμε σε τσικάλι το ρολό με ελάχιστο λάδι (3-4 κουταλιές με μια φλιτζάνα χυμό πορτοκάλι),  δαμάσκηνα καρότα και φλούδα πορτοκάλι. Και σιγοψήνουμε. Φτιάχνουμε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μελιτζάνα με γιαούρτι: Ένα τέταρτο κιλού μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες, ελαιόλαδο για τηγάνισμα, μισό φλιτζάνι γιαούρτι, μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο, τέσσερα σκόρδα ψιλοκομμένα, δύο καυτερές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες, ξύδι.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά χύτρα και τηγανίζετε τις μελιτζάνες. Στραγγίζετε σε χαρτί απορροφητικό. Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε γιαούρτι με υπόλοιπα υλικά και περιχύστε τις

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μελιτζανόπιτα Ένα κιλό μελιτζάνες, μισό κιλό κιμά μαγειρεμένο όπως για τα μακαρόνια. Δεκαπέντε φύλλα μπακλαβά. Μπεσαμέλ: Δύο κουταλιές σούπας βούτυρο αδιάλυτο, ένα κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι, τέσσερα αυγά, μία φλυτζάνα τυρί τριμμένο. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το έξω φλούδι, τις βράζουμε λίγο, τις τραβάμε, τις λιώνουμε με πιρούνι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε τα υλικά (μελιτζάνες – κιμά –

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ζελέ πορτοκάλι: Βράζω τον χυμό 2-3 πορτοκαλιών με τέσσερις κουταλιές ζάχαρη προσθέτοντας νερό μέχρι να γίνει ο χυμός μισό λίτρο. Τον ανακατεύω με πέντε φύλλα ζελατίνης ήδη μαλακωμένης σε κρύο νερό και αφήνω να κρυώσει. Βάζω μια φόρμα στην κατάψυξη. Πριν πήξει το βγάζω, προσθέτω κομμάτια πορτοκαλιού, γλυκό νεράντζι ή και περγαμόντο, αμύγδαλα ασπρισμένα, τον υπόλοιπο χυμό και ψυγείο για 4-5 ώρες. Μπαβαρουάζ (1): Πέντε κρόκοι, ογδόντα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τρίχρωμη τυρόπιτα: Υλικά: Φύλλο μπακλαβά, μυζήθρα, ανθότυρο, τριμμένο τυρί κασέρι, σπανάκι, κιμά, μυρωδικά.Εκτέλεση: Φτιάχνουμε τον κιμά όπως τα μακαρόνια αλλά στεγνό και του βάζουμε τριμμένο τυρί Φτιάχνουμε το σπανάκι όπως τα ανάμεικτα καλιτσούνια Φτιάχνουμε τη μυζήθρα όπως των καλτσουνιών Στρώνουμε 3-4 φύλλα λαδωμένα καλά. Πιο πέρα λαδώνουμε μισό φύλλο, το γυρίζουμε λίγο και βάζουμε την γέμιση κατά μήκος και σε πάχος ενός

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μηλόπιτα (ταψί Νο 32): Παντεσπάνι: Τέσσερα αυγά, 1 ½ φλιτζάνα αλεύρι, ένα μπέικη, μια φλιτζάνα ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού.Στρώνουμε στο ταψί 1 ½ φλιτζάνα του καφέ ραφινέ πασπαλίζομε μια κουταλιά κοφτή ζάχαρη κοπανισμένη στρώνουμε μήλα ένα δάκτυλο στο πάχος. Περίπου 4 μήλα. Τα πασπαλίζουμε με κανέλλα ρίχνουμε το παντεσπάνι και το φουρνίζουμε. Όταν το βγάλουμε το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Σιρόπι:  Δύο νεροπότηρα νερό, ένα ζάχαρη &

    Διαβάστε περισσότερα ...
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 Live
διαφημίσεις
trapeza xaniwn
ANEK
SYNKA
bioxym


διαφημίσεις


BIDIANO
διαφημίσεις

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/