Κορμός Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλιτζάνια γάλα, δύο φλιτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα και χονδροκομμένα. Τέσσερις κουταλιές γεμάτες κακάο, πεντακόσια γραμμάρια άχνη, δύο ποτηράκια καφέ, κονιάκ. Χτυπάω το βούτυρο πολύ καλά, ρίχνω άχνη, τους κρόκους, τα ασπράδια μαρέγκα, το κονιάκ, το κακάο και κρατάω ένα φλιτζάνι τσαγιού κρέμα
Διαβάστε περισσότερα ...-
-
Σπιτικές προτάσεις
07/03/2013 Κανένα σχόλιοΣαλάτα Ταμπουλέ: (υλικά για 2 άτομα) 1 πιπεριά πράσινη, 1 πιπεριά κίτρινη, 3 ντομάτες ώριμες, 2 κρεμμύδια, 250 γραμμ. κους κους,2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1-2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 λεμόνια, 3 κουταλιές ελαιόλαδο Εκτέλεση: Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε και αυτές σε κύβους και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα
Διαβάστε περισσότερα ... -
Σπιτικές προτάσεις
01/03/2013 Κανένα σχόλιοΦράουλες γλυκό (πολύ ωραίο) Ενάμιση κιλό φράουλες μεγάλες και σκληρές, ενάμιση κιλό ζάχαρη, μισή κούπα χυμό λεμονιού, πέντε κούπες νερό, μισό κιλό γλυκόζη βανίλια. Σε ανοιχτή κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για περίπου επτά λεπτά. Προσθέτω τις φράουλες και τις βράζω πέντε λεπτά. Τις αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα. Τις τοποθετώ σε τρυπητό να στραγγίσουν. Στο σίτοι προσθέτω το χυμό λεμονιού, τη γλυκόζη και τη βανίλια. Τα βράζω
Διαβάστε περισσότερα ... -
Σπιτικές προτάσεις
15/02/2013 Κανένα σχόλιοΑχλαδάκια με αμύγδαλο Ένα κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα, μισό κιλό ζάχαρη, λίγο ανθόνερο. Περνάμε από τον μύλο τα αμύγδαλα λίγα – λίγα μαζί με την ζάχαρη και τα πλάθουμε αφού προσθέσουμε λίγο ανθόνερο. Στο τέλος βάζουμε από πάνω ένα- δύο φύλλα μυρτιάς και από κάτω καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο. Τρίγωνα με αμύγδαλο Μισό κιλό φύλλο κρούστας, μισό κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα στο μπλέντερ, μισό κιλό ζάχαρη άχνη, 1 αυγό (μόνο το
Διαβάστε περισσότερα ... -
Σπιτικές προτάσεις
08/02/2013 Κανένα σχόλιοΜπαβαρουάζ (1) Πέντε κρόκοι, ογδόντα γραμμ. ζάχαρη. Τα χτυπάμε στο μίξερ καλά. Διαλύουμε διακόσια γραμμ. ζαχαρούχο με τριακόσια πενήντα γραμμ. νερό ζεστό και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα αυγά χτυπώντας συνέχεια. Μετά δένουμε όλο το μίγμα σε μπαιν - μαρί. Η κρέμα δένει ελαφρά. Ρίχνουμε έξι (6) φύλλα ζελατίνης διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά εκατόν πενήντα (150) γραμμ. κουβερτούρα με τρείς (3) κουταλιές κρέμα
Διαβάστε περισσότερα ... -
Σπιτικές προτάσεις
11/01/2013 Κανένα σχόλιοΡυζοσαλάτα Υλικά: 2 πακέτα ρύζι για το πιλάφι, μαϊντανός, σκόρδο, κρεμμύδι, τόνος, πιπέρι, αλάτι, 2 ντομάτες μεγάλες στρογγυλές Εκτέλεση: Στο έτοιμο πιλάφι κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους. Ρίχνουμε τον τόνο με το λάδι του, μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο, κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε καλά. Το σερβίρουμε κρύο. Μακαρόνια με γαρίδες Υλικά: Γαρίδες, τις έτοιμες αποφλοιωμένες, σκόρδο, βασιλικό, κρεμμύδι, άσπρο κρασί, 2-5 κουταλιές λάδι, 250 γραμμ.
Διαβάστε περισσότερα ... -
Σπιτικές προτάσεις
07/09/2012 Κανένα σχόλιοΜπακαλιάρος τηγανιτός Δύο φύλλα Μπακαλιάρο . Τον ξαρμυρίζουμε. Ένα μπουκάλι μπύρα, δύο αυγά, αλεύρι. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αραιό. Μπακαλιάρος τηγανιτός κροκέτες Υλικά: 250 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισό κιλό μπακαλιάρος παστός, ενάμιση ποτήρι νερό, λάδι για το τηγάνισμα. Ξαρμυρίστε τον μπακαλιάρο αφήνοντας τον 24 ώρες. Τον αλλάζετε πέντε ή έξι φορές. Μετά αφαιρέστε το δέρμα τα κόκαλα και ξεψαχνίστε τον . Ρίξτε σε ένα
Διαβάστε περισσότερα ...
- Προηγούμενη
- 1
- 2
- …
- 42
- 43