Σπύρος Δανέλλης: «Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών από τον παγετό στην Κρήτη»

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι κ. Σπύρος Δανέλλης αναφορικά με το πότε θα εκκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωση των παραγωγών και των καλλιεργητών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής Ηρακλείου επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης ανταπόκρισης των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου μετά τις ανεπανόρθωτες ζημιές στις καλλιέργειες και συγκεκριμένα σε ελαιώνες, οπωροφόρα δέντρα και αμπελώνες που προκάλεσαν η σφοδρή χιονόπτωση και ο παγετός που σημειώθηκαν στο νομό Ηρακλείου αλλά και στις περισσότερες περιοχές του νησιού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Sponsored links"

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Καταστροφική η χιονόπτωση για τις καλλιέργειες στην Κρήτη»

Μετά από την παρατεταμένη ανομβρία των προηγούμενων μηνών που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στους ελαιώνες της Κρήτης, αλλά και τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν από την χαλαζόπτωση και τις σφοδρές βροχοπτώσεις που ακολούθησαν, οι αγρότες τώρα αντιμετωπίζουν την ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή των καλλιεργειών τους από την χιονόπτωση και τον παγετό των τελευταίων ωρών στις περισσότερες περιοχές του νησιού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες αγγίζουν το 90% με τη μεγαλύτερη καταστροφή να έχουν υποστεί ελαιώνες, οπωροφόρα δέντρα και αμπελώνες.

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που υπέστησαν οι ελαιώνες στην περιοχή του Ευαγγελισμού του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, όπου η πτώση του ελαιοκάρπου φτάνει στο 100% από μεγάλο αριθμό αράβδιστων ελαιόδεντρων.

Δεδομένου ότι αυτά τα πρωτοφανή για την Κρήτη διαδοχικά καιρικά φαινόμενα έχουν φέρει σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο του Νομού Ηρακλείου, αλλά και των λοιπών περιοχών του νησιού, οι οποίοι ζητάνε άμεση καταγραφή των ζημιών.

Δεδομένου ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης επείγει και χρήζει την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

"Sponsored links"

Αν είναι σε γνώση του το πότε θα εκκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωση των παραγωγών και των καλλιεργητών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο ερωτών βουλευτής

Σπύρος Δανέλλης – Ηρακλείου 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today