20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αύριο Τρίτη η δίκη του Σεραφείμ Ρίζου – Στάση εργασίας από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων ενημερώνει ότι την Τρίτη 24 Οκτώβρη προχωρά σε στάση εργασίας και καλεί όλους στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια στις 11 το πρωί όπου και θα δικάζεται ο πρόεδρος του συλλόγου και εκπαιδευτικός κ. Σεραφείμ Ρίζος.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Στις  24 Οκτώβρη γίνεται η δίκη του Σεραφείμ Ρίζου προέδρου  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, έπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη Βολουδάκη Στυλιανού.

Ο συνάδελφος κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Εκείνη την περίοδο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν  όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων καλλιεργώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κλίμα βίας και επιθέσεων σε προεκλογικά περίπτερα κλπ.

Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν το σ. Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε προεκλογικό περίπτερο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την προσπάθεια να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου καθώς μια σειρά ρατσιστικών επιθέσεων εκδηλώνονται ξανά στον Ασπρόπυργο, τον Πειραιά, τη Λαμπρινή, τη Νέα Ιωνία και αλλού. Τη ίδια στιγμή η ναζιστική συμμορία εξακολουθεί να απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από μηχανισμούς του κράτους. Τα στοιχεία που προκύπτουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης  είναι συντριπτικά. Σε μια περίοδο που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η άγρια λιτότητα και οι επιθέσεις στο βιοτικό επίπεδο και στα δικαιώματα των εργαζομένων, σε μια περίοδο που η ακροδεξιά και οι νεοναζί σηκώνουν κεφάλι σε όλη την Ευρώπη χρειάζεται να παλέψουμε ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά για να μην αφήσουμε να κυριαρχήσουν τα ναζιστικά φαντάσματα του παρελθόντος.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη αγωνιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καλεί στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 11πμ.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...