18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην δήμαρχος της Κρήτης και νυν δημοτικός παράγοντας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή για τα εξοπλιστικά

Ημερομηνία:

Ο 66χρονος Γιάννης Χατζηνάκης είναι πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σητείας. Πριν από 2 εβδομάδες καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 χρόνων από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας,  για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς. Το δικαστήριο έκρινε ότι είχε συμμετοχή στην υπόθεση, μαζί με σειρά άλλων που επίσης καταδικάστηκαν.

Ο ίδιος και όλοι οι καταδικασθέντες παραμένουν ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Όπως αναφέρει το candiadoc.gr, o Γιάννης Χατζηνάκης συμμετείχε, την εποχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε επιτροπές για την επιλογή του ηλεκτρονικού συστήματος, καθώς ήταν αξιωματικός του στρατού και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του αντιστρατήγου.

Για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε από το 2007 μέχρι το 2010, δήμαρχος Ιτάνου Σητείας. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 συμμετείχε ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του Θόδωρου Πατεράκη, για τον καλλικρατικό δήμο Σητείας και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος. Υπήρξε αντιδήμαρχος Σητείας και σήμερα παραμένει πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης.

Την εμπλοκή του στην υπόθεση και την πρωτόδικη καταδίκη του αποκάλυψε με χθεσινή ανακοίνωσή της η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σητεία θέτοντας και το ερώτημα στον δήμαρχο της περιοχής αν παραμένει στη θέση του, για λόγους ηθικής τάξης και δεοντολογίας, καθώς θα για να υποχρεωθεί σε παραίτηση πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη από τον Άρειο Πάγο.

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το φυλλάδιο του συνδυασμού του κ. Πατεράκη, για τις εκλογές του Μαΐου του 2014.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...