24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: “Είμαι ευλογημένος γιατί έμαθα να μην απαιτώ λύπηση αλλά να διεκδικώ”

Ημερομηνία:

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος ο οποίος πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία δέχθηκε επίθεση από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, όμως δεν απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε.

Αντιθέτως, επέλεξε να αναρτήσει ένα κείμενο για τη στήριξη που απολαμβάνει από την οικογένειά του που τον βοηθά να φτάσει στους πιο δύσβατους προορισμούς και τα μαθήματα που έχει λάβει πορεία να μην απαιτεί λύπηση αλλά να διεκδικεί.

Διαβάστε τι έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook:

Υπάρχουν τόποι που το αμαξίδιο δεν φτάνει. Γι’ αυτό, έχει μεριμνήσει ο #αδελφός μου ο Σπύρος, με τις… πατέντες του.? Και δεν είναι μόνο οι δυσπρόσιτες #κορυφές και οι δύσβατοι #προορισμοί που με βοηθά να φτάσω, όπως εδώ στο γεφύρι Αζίζ Αγά, στις ανατολικές υπώρειες της οροσειράς της πανέμορφης Πίνδου. Είναι η #υπομονή και #επιμονή του στις δύσκολες περιόδους και η σιωπηλή #αγάπη του στις επανόδους μου. #Μαζίμε τους #γονείς μου, αποτέλεσε τον καθοδηγητή για να μάθω τις #αξίες της ηθικής και του ανθρωπισμού. Είμαι ευλογημένος #γιατί, πλάι στον αδελφό μου, έμαθα να μην απαιτώ λύπηση, αλλά να διεκδικώ.

Ποιος είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεκατεσσάρων μηνών διαγνώσηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία. Παρά τα προβλήματα που δημιούργησε στη ζωή του σε ένα μάλλον απροετοίμαστο κράτος, με τη στήριξη της οικογένειας του έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του.

Το 2003 εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου το 2012 αποφοιτεί αριστούχος, κι αποφασίζει να μείνει στην Ελλάδα.

Το 2014 αποκτά μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών και την περίοδο 2013-2015 μετεκπαιδεύεται στα ζητήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Το 2016 αποκτά ειδικότητα στην ψυχιατρική και έκτοτε εργάζεται ως επιμελητής Β’ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. Το 2014 συν-ιδρύει το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...