21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στέφανος Μάνος κατά κυβέρνησης για τους θανάτους: Παρακρατούν πληροφορίες είτε αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία

Ημερομηνία:

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας κάνει ο πρώην Υπουργός Στέφανος Μάνος. Ο κ. Μάνος δημοσιεύει και μία λίστα με συγκριτικά στοιχεία επτά χωρών αναφορικά με τους θανάτους από κορωνοϊό το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου 2020, παρουσιάζοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση, μπροστά – μεταξύ άλλων – από τις Γαλλία και Γερμανία. Παράλληλα αφήνει αιχμές για την πληροφόρηση που παρέχουν οι αρμόδιοι φορείς της χώρας για την πορεία της πανδημίας.

«Για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης πρόσθεσα τους θανάτους από κορωνοϊό σε 7 χώρες και τις εμφάνισα σε απόλυτο αριθμό και σε αναγωγή ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Το διάστημα είναι 6.12 μέχρι 15.12», τονίζει ο πρώην υπουργός της ΝΔ και παραθέτει τον εξής πίνακα:

Χώρα             Θάνατοι         Θάνατοι ανά εκατ. κατ.
Ελλάδα           883              84,90
Ιταλία            6.343            104,98
Γαλλία           3.616            55,34
Γερμανία       4.461            53,17
Ην. Βασίλειο 4.029            59,21
Η.Π.Α.          21.421            64,55
Δανία                 83             14,31

«Έγραψα την Κυριακή “Αποφάσεις στα τυφλά” ότι όσοι μας πληροφορούν είτε παρακρατούν πληροφορίες είτε αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία που να επιτρέπουν την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Δεν είμαι επιδημιολόγος, αλλά διαβάζω τους αριθμούς και διαπιστώνω ότι οι Δανοί τις τελευταίες δέκα μέρες ήταν πολύ ασφαλέστεροι από εμάς. Διαπιστώνω επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από ό,τι στις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες και στις Η.Π.Α. πλην Ιταλίας. Δεν γνωρίζω τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, αλλά θα μου φαινόταν λογικό τα όποια μέτρα λάβει να είναι αυστηρότερα από ό,τι στην Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία», καταλήγει η ανάρτηση του κ. Μάνου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...