Στήριξη των μέσων ενημέρωσης της Περιφέρειας ζητά ο Β. Κεγκέρογλου

Κανένα σχόλιο

Σε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, προχώρησε σήμερα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή 05/06/2020 το πρωί, με την οποία ζητά τη στήριξη των τηλεοπτικών σταθμών και μέσων της περιφέρειας.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ

"Sponsored links"

Στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, της  εργασίας και των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας συμπεριλάβατε την στήριξη των μέσων επικοινωνίας και τους τηλεοπτικούς σταθμούς θεωρώντας ότι πλήττονται και ταυτόχρονα ότι πρέπει να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Ωστόσο η στήριξη αυτή είναι υποτυπώδης  προς τα περιφερειακά μέσα συνολικά, αφού δεν τηρείται ούτε καν η υποχρέωση από τον νόμο, του 30% των ενισχύσεων, διαφημίσεων κλπ προς αυτά.

Ιδιαίτερα όμως για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς που είχαν και έχουν το μεγάλο βάρος της ενημέρωσης των πολιτών στην ελληνική περιφέρεια τα μέτρα στήριξης είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Γνωρίζετε ότι χρειάζονται τη στήριξη των θέσεων εργασίας με συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση, αφού αυτές δεν μπορούν ούτε να μειωθούν, ούτε να ανασταλούν προκειμένου να λειτουργεί ολοκληρωμένα ένας σταθμός,

Η δυνατότητα αναστολής της καταβολής του 50% της μηνιαίας αμοιβής του παρόχου δικτύου δόθηκε μόνο μέχρι τον Μάϊο, ενώ η δύσκολη κατάσταση συνεχίζεται και απαιτείται η επέκταση του μέτρου τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, καταθέσαμε τροπολογία την οποία απορρίψατε χωρίς αιτιολογία.

Για όλα τα παραπάνω

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

  1. Επιθυμείτε την διατήρηση των ενημερωτικών τηλεοπτικών της Περιφέρειας; Και αν ναι, θα υιοθετήσετε τις παραπάνω προτάσεις; με ποια άλλα μέτρα στήριξης θα εκφράσετε την βούλησή σας αυτή;
  2. Θα τηρήσετε τελικά την υποχρέωση από τον νόμο για το 30% της οικονομικής ενίσχυσης και των ενημερωτικών διαφημίσεων προς τα περιφερειακά μέσα;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις