15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σταθάκης: Η διοίκηση της ΔΕΗ δεν ορίζεται από το ΥΠ.ΕΝ. αλλά από το Υπερταμείο!

Ημερομηνία:

Το τεκμήριο της αθωότητας επικαλείται ο κ. Παναγιωτάκης σημειώνοντας ότι καταδικάστηκε πρωτόδικα για παράβαση καθήκοντος και όχι συγκάλυψη. Τέλος του μήνα η απόφαση του Εφετείου.

Η διοίκηση της ΔΕΗ δεν ορίζεται από το ΥΠΕΝ αλλά από την ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) αναφέρει ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης στην απάντησή του προς την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ για το θέμα της ανανέωσης της θητείας του κ. Παναγιωτάκη ενώ πρωτόδικα ο διοικητής της ΔΕΗ είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Στην ίδια απάντηση σημειώνεται ότι η θητεία της διοίκησης ανανεώθηκε τον Ιούνιο του 2018 από τη ΓΣ με ποσοστό πάνω από 95% των παριστάμενων μετόχων. Στην ίδια απάντηση ο ΥΠΕΝ καλεί τους ερωτώντες βουλευτές να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς αναμένεται η τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης στις 28 Σεπτεμβρίου.

Στην ερώτηση των 23 βουλευτών της ΝΔ απαντά με επιστολή του και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, στην οποία αναλύει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και σημειώνει ότι η ποινική δίωξη και η καταδίκη αφορούν όχι σε συγκάλυψη αλλά σε παράβαση καθήκοντος γιατί δεν κοινοποιήθηκαν καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ στον εισαγγελέα. Ο κ. Παναγιωτάκης υποστηρίζει ότι η πρωτοβάθμια κρίση του δικαστηρίου, η οποία θα κριθεί σε ανώτερο βαθμό, πέραν του τεκμηρίου της αθωότητας, “σε καμία περίπτωση δε συνιστά στοιχείο σε βάρος του νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ σε ό,τι αφορά την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ