Σταθάκης: Μείωση προστίμων και 80 δόσεις για τακτοποίηση αυθαιρέτων

Κανένα σχόλιο

Την αναστολή επιβολής προστίμων ή κυρώσεων, καθώς και είσπραξης βεβαιωθέντων προστίμων διατήρησης και ανέγερσης αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων για το χρονικό διάστημα της προθεσμίας υπαγωγής στο Ν.4178/2013 είχαν ζητήσει 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ αυτών και οι βουλευτές Χανίων Βαγιωνάκη και Μπαλωμενάκης – προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών.

Λίγους μήνες μετά και στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δημόσιας διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, το Υπουργείο έρχεται να υιοθετήσει μέρος των απαιτήσεων των βουλευτών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Σχετικά με τα πρόστιμα των αυθαίρετων κατασκευών και την αποπληρωμή τους, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε με επέκταση των δόσεων από 60 σε 80 και με ειδικές διατάξεις που προβλέπουν μείωση των προστίμων με περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια, να είναι δυνατή για όλους τους πολίτες η δυνατότητα τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών.

"Sponsored links"

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, αναστέλλεται η πληρωμή των δόσεων, για ένα χρόνο, σε όσους λαμβάνουν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και στους μακροχρόνια άνεργους. Επιπροσθέτως, τα πρόστιμα μειώνονται με κριτήρια την παλαιότητα της αυθαίρετης κατασκευής, το εμβαδόν της, το αν βρίσκεται εκτός σχεδίου ή είναι υπό ένταξη στο σχέδιο και γενικότερα ανάλογα με το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα»

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • #kritifm1015 playlistΠΕΜΠΤΗ, 7:00 pm - 9:00 pmΕπιλεγμένα tracks από τους παραγωγούς και εξωτερικούς συνεργάτες του #kritifm1015