Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου – Ξεκινούν διεργασίες για τη διαδοχή – Μεταξύ των υποψήφιων και ο Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος

Κανένα σχόλιο

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, για 6η ημέρα, μετά το σοβαρότατο αναπνευστικό πρόβλημα που παρουσίασε τα ξημερώματα της Κυριακής. Έχει ήδη γίνει προσπάθεια αφύπνισης, όμως η μηχανική υποστήριξη παραμένει επιβεβλημένη. Την ίδια ώρα συγκινεί η απέραντη αγάπη εκατοντάδων πιστών προς το πρόσωπο του Σεβασμιότατου κ. κ. Ειρηναίου.

Εν τω μεταξύ, με σεβασμό στην κατάσταση και με τη δέουσα διακριτικότητα, έχουν ξεκινήσει κάποιες διεργασίες για τη διαδοχή στην κεφαλή της Εκκλησίας της Κρήτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”, τρεις είναι οι Μητροπολίτες που φέρονται ως οι επικρατέστεροι στην κούρσα της διαδοχής, χωρίς όμως να αποκλείεται να υπάρξει και τέταρτη ισχυρή υποψηφιότητα αν και στην παρούσα φάση εμφανίζει υποτονικό ενδιαφέρον στο θέμα της εκλογής. Φυσικά και την τελική επιλογή θα έχει ο Πατριάρχης, όμως, όπως σημειώνουν, ο Μητροπολίτης που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, θα έχει το ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο δύσκολα θα αγνοήσει ο Παναγιότατος.

"Sponsored links"

Την Τρίτη, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ τις επόμενες ημέρες στο Φανάρι θα βρεθεί και ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου και Καστελίου κ. Ανδρέας, ο οποίος αποτελεί μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου για το νέο εξάμηνο μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις