13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σταθερά πάνω από τα 2.000 κρούσματα – 101 νεκροι, γεμίζουν οι ΜΕΘ

Ημερομηνία:

Επιπλέον 2.013 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101287, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, 4865 (4.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 26718 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 842 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου αλλά και τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, θα συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις που θα αφορούν στο εμπόριο.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με την πόλη της Δράμας να δοκιμάζεται ακόμα περισσότερο από την έξαρση της πανδημίας.

Τρεις ασθενείς διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ σε μονάδες αυξημένης φροντίδας και εξετάζεται η μεταφορά τους σε όμορους δήμους ή η αεροδιακομιδή τους στην Αθήνα. Κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών του ΑΧΕΠΑ μετέβη στο νοσοκομείο.

Οριακή η κατάσταση και στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ συναγερμός έχει σημάνει σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκαν 30 κρούσματα κορονοϊού. Καμπανάκι κινδύνου χτυπά και για την Πάτρα καθώς ανήκει στις 7 περιοχές της χώρας όπου εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας τονίζοντας την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων, εν όψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα. «Ο Άγιος Ανδρέας είναι στα σπίτια μας», είναι το μήνυμα του Μητροπολίτη Πατρέων Χρυσοστόμου. Στην πόλη μεταβαίνει αύριο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανησυχία προκαλεί το μεγάλο ιϊκό φορτίο που παρατηρείται στη Δράμα. Η περιοχή βρίσκεται στο «κόκκινο» και η διοίκηση του νοσοκομείου καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να βρεθούν κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ