Σταύρος Θεοδωράκης από Ηράκλειο: To Ποτάμι έχει και τις λύσεις και τα πρόσωπα

Κανένα σχόλιο

«Το Ποτάμι έρχεται εδώ για να κυβερνήσει και έχει τους ανθρώπους και τις λύσεις για να κυβερνήσει. Αυτό που λέω όμως εγώ είναι ότι για μας δεν προέχει η κατάληψη της υπουργικής καρέκλας. Μας ενδιαφέρουν τα υπουργεία ως θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η διαφορά μας με το παλιό πολιτικό σύστημα. Η σκέψη μας είναι το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο πρέπει να είναι ένα Υπουργικό Συμβούλιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, έξω από τις ανάγκες των κομματικών μηχανισμών». Αυτό σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην οποία παρουσιάστηκαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού στις περιφέρεις Ηρακλείου και Λασιθίου.

«Έχουμε μια πλειάδα στελεχών τα οποία θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό. Βγαίνει αυτές τις μέρες και μια μεγάλη εφημερίδα με 20 στελέχη μας που προτείνουν 20 λύσεις για τη χώρα. Είναι άνθρωποι που έχουν δουλέψει, που έχουν αναγνωρισμένο έργο στους τομείς τους και που είναι έτοιμοι να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες. Διαθέτουμε και τις λύσεις και τα πρόσωπα» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ επανέλαβε, ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους, ότι «το Ποτάμι δεν θα συνηγορήσει στην επιβολή κανενός νέου φόρου». Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση πως ο ελληνικός λαός θα εκτιμήσει ποιοι του έλεγαν ψέματα και ποιοι του έλεγαν αλήθεια.

Σημείωσε τέλος, με αφορμή και την επίσκεψή του το πρωί της Δευτέρας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο ότι «αν η χώρα δεν προχωρήσει γοργά σε έρευνα, σε τεχνολογία, σε καινοτομία, δε θα τα βγάλουμε πέρα. Η χώρα αυτή πρέπει να φύγει από τους μύθους ότι η μετριότητα είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη. Δεν είναι η μετριότητα του κ. Μπαλτά που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη, είναι η αριστεία, είναι η ανάγκη των παιδιών μας να αριστεύουν».

"Sponsored links"

Τα βασικότερα σημεία των όσων είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι:

-Έχουμε μια πλειάδα στελεχών τα οποία θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό, βγαίνει αυτές τις μέρες και μια μεγάλη εφημερίδα με 20 στελέχη μας που λένε 20 λύσεις για τη χώρα, που είναι άνθρωποι που έχουν δουλέψει, που έχουν αναγνωρισμένο έργο στους τομείς τους και που είναι έτοιμοι να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες. Διαθέτουμε και τις λύσεις και τα πρόσωπα.

-Το Ποτάμι δεν θα συνηγορήσει στην επιβολή κανενός νέου φόρου. Δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να ψηφίσει στη Βουλή έναν καινούργιο φόρο. Πρέπει να πάμε σε μια κατεύθυνση ελάφρυνσης της ελληνικής κοινωνίας, γιατί μόνο μέσα από την ελάφρυνση θα πετύχουμε και τη μεγαλύτερη πάταξη της φοροδιαφυγής και τη διεύρυνση φορολογικής βάσης.

-Το Ποτάμι έρχεται εδώ για να κυβερνήσει και έχει τους ανθρώπους για να κυβερνήσει και έχει και τις λύσεις για να κυβερνήσει. Αυτό που λέω όμως εγώ είναι ότι για μας δεν προέχει η κατάληψη της υπουργικής καρέκλας. Μας ενδιαφέρουν τα υπουργεία ως θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η διαφορά μας με το παλιό πολιτικό σύστημα. Η σκέψη μας είναι το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο πρέπει να είναι ένα Υπουργικό Συμβούλιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, έξω από τις ανάγκες των κομματικών μηχανισμών. Πρέπει να υπάρχει ένα κέντρο, μια φιλοσοφία και να μην πάμε σε ένα μοίρασμα της εξουσίας με βάση τις κομματικές δυνάμεις. Εμείς λέμε, βάζουμε 10 στόχους και συναποφασίζουμε τα πρόσωπα να αλληλοβοηθούνται.

-Υπάρχουν μικρές διορθωτικές προτάσεις στο μνημόνιο του Τσίπρα. Τις ξέρετε. Για το ΦΠΑ στην παιδεία, για το ΦΠΑ στα γηροκομεία. Για τους αγρότες. Πρέπει οι ομάδες αγροτών και οι συνεταιρισμοί να πάνε στο 13% και όχι στο 23%. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που πρέπει να βρούμε σημείο συνεννόησης με τους εταίρους μας, ώστε να υπάρχουν διορθώσεις.

-Έχουμε πει ότι με δραστικούς τρόπους μπορούμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία στις εφορίες. Μια εφορία σε όλη τη χώρα. Όλοι οι μισθωτοί εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ. Δεν υπάρχει λόγος να κυνηγάς το πενηνταράκι και να μην κυνηγάς τη φοροδιαφυγή.

-Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός, αν και είναι λίγο το χρονικό διάστημα του προεκλογικού αγώνα, πρέπει να εκτιμήσει ποιοι του λέγανε ψέματα και ποιοι του λέγανε αλήθεια πριν το δημοψήφισμα.

-Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ακούσει το Ποτάμι τον Απρίλιο ξέρετε πόσο διαφορετική θα ήταν η χώρα αυτή σήμερα; Και μόνο το ότι δε θα είχαν κλείσει οι τράπεζες και μόνο το ότι δε θα είχαμε χάσει τα 25 δισεκατομμύρια και μόνο το ότι δε θα είχαν φύγει τα 40 δισεκατομμύρια, είναι ένα τεράστιο κέρδος που δεν το έχουμε και θα φορτώσουμε τις επόμενες γενιές. Άρα αυτό που το Ποτάμι είπε την άνοιξη ήταν η γλώσσα της αλήθειας και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει, αν είχαμε συμφωνία τότε που το Ποτάμι τη ζητούσε, η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερο στάδιο αυτή τη στιγμή.

-Δεν είχαμε συμφωνία για δύο λόγους: Γιατί ο κ. Τσίπρας ενδιαφερόταν τότε μόνο για το εσωτερικό του, ενδιαφερόταν μόνο για το τι συμβαίνει με τις συνιστώσες. Και το δεύτερο, γιατί κάποιοι στα πλαίσια της διαιώνισης της εξουσίας τους σκεφτόταν μήπως είναι και καλό το μοντέλο της δραχμής, μήπως πρέπει να πειραματιστούμε σε ένα άλλο οικονομικό μοντέλο που θα μας προσφέρει μια διαιώνιση της εξουσίας μας; Αν ήταν το Ποτάμι θα είχε λύσει τα πράγματα πολύ νωρίτερα, δε θα έδινε εβδομάδες μάχη. Υπάρχει ένα στοιχείο γελοιότητας στη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ένα 8ήμερο που η διαπραγμάτευση ήταν από ποιες εισόδους ποιων ξενοδοχείων θα μπαίνουν οι τροϊκανοί να συζητάνε με τους εμπειρογνώμονες και αν οι Υπουργοί θα μπαίνουν πριν από τους τροϊκανούς ή αν θα μπαίνουν μετά. Φάγαμε μέρες. Όταν δίνεις τη μάχη για πράγματα που δεν έχουν καμία αξία για τη χώρα σου και είναι μόνο για το φαίνεσθαι, είναι μόνο για να το πλασάρεις στις κομματικές σου συγκεντρώσεις, απέχεις πολύ λίγο από τη γελοιότητα και γίνεσαι επικίνδυνος.

"Sponsored links"

-Αν η χώρα δεν προχωρήσει γοργά σε έρευνα, σε τεχνολογία, σε καινοτομία, δε θα τα βγάλουμε πέρα. Όταν λέμε σήμερα έρευνα και καινοτομία και τεχνολογία εννοούμε πράγματα που αφορούν την ιατρική επιστήμη, που αφορούν τα προϊόντα μας που παράγουμε, αφορούν το περιβάλλον, δηλαδή αφορούν όλα τα υπόλοιπα που μπορούν να «πουλήσουν» σαν περιοχή. Η χώρα αυτή πρέπει να φύγει από τους μύθους ότι η μετριότητα είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη. Δεν είναι η μετριότητα του κ. Μπαλτά που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη, είναι η αριστεία, είναι η ανάγκη των παιδιών μας να αριστεύουν.

-Μπορώ να σας απαριθμήσω ένα κατάλογο με τα ψέματα που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ στους Κρητικούς από τα αεροδρόμια και τις υποσχέσεις, από το βόρειο οδικό Άξονα, από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όλα ήταν πάρα πολύ εύκολο να λυθούν και θα λύνονταν τους πρώτους μήνες. Δεν έγινε τίποτε. Οι ιδεοληψίες της προηγούμενης Κυβέρνησης κράτησαν στάσιμη και την Κρήτη, όπως κράτησαν στάσιμη ολόκληρη την Ελλάδα.

-Επειδή το παν είναι να κάνουμε ένα διάλογο με την ελληνική κοινωνία, να καταλάβει που διαφωνούμε που συμφωνούμε, είπα ότι αν θέλουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί να διενεργηθεί από τη στιγμή που επιλέγουν όλοι την Κρήτη, να γίνει εδώ ένα debate, να σταθούμε όρθιοι απέναντι στους Κρητικούς δημοσιογράφους και να απαντήσουμε στα ερωτήματά τους. Συνθήματα μπορούμε να λέμε και υποσχέσεις μπορούμε να κάνουμε όλοι. Σημασία έχει: έχουμε λύση για τη χώρα στις 21; Εμείς ως Ποτάμι λέμε: τα προβλήματα είναι δικά τους, οι λύσεις είναι δικές μας. Έχουμε λύσεις, έχουμε πρόσωπα. Και γι” αυτό καλούμε το παλιό σύστημα και το νέο παλιό σύστημα δηλαδή και τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουμε μια κουβέντα, επί των συγκεκριμένων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία, η ελληνική κοινωνία από τις 21 και μετά.

-Αν αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή το οικονομικό ζήτημα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, αν αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή τη μικρή και μεγάλη διαφθορά, τη διαφθορά τη μικρή των συντεχνιών αλλά και των συμφερόντων, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε αυτή την χώρα σε νέες, γερές βάσεις παιδείας. Εμείς ειδικά στο θέμα της παιδείας να ξέρετε ότι θα είναι ένα από τα τρία πρώτα προαπαιτούμενα για να συνεργαστούμε με την οποιαδήποτε Κυβέρνηση, με τον οποιονδήποτε προηγηθεί στην εκλογική μάχη στις 20 Σεπτέμβρη.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις