15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στα δικαστήρια ο Δήμος Ιεράπετρας με ιδιοκτήτες καταστημάτων για παράνομες κατασκευές

Ημερομηνία:

Μήνας με συνεχείς δίκες είναι ο Νοέμβριος αφού ο Δήμος Ιεράπετρας και 39 καταστηματάρχες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις παράνομες κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με την Κτηματική Υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για τις εκτάσεις αυτές να ζητά την είσπραξη τεράστιων προστίμων.

Χθες έγινε η δεύτερη δίκη στη Νεάπολη που αφορούσε 8 καταστηματάρχες, ενώ είχε προηγηθεί άλλη μια με 6 και είναι προγραμματισμένες και οι υπόλοιπες μέχρι το τέλος του μήνα.

Το θέμα αφορά τα ποσά που εισέπραττε ο Δήμος Ιεράπετρας από το 2011 μέχρι και το 2014, τα οποία ζητά πλέον η Κτηματική Υπηρεσία σε πολλαπλάσιο βαθμό αφού αποτιμά με διαφορετικά, έως και τριπλάσια ποσά ανά τετραγωνικό, τα χρήματα που ζητούσε και εισέπραττε τότε ο Δήμος Ιεράπετρας.

Η αντιδήμαρχος της Οικονομικής Υπηρεσίας Χρύσα Χατζημαρκάκη μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως οι μόνοι που δεν φταίνε για αυτή την κατάσταση είναι οι καταστηματάρχες οι οποίοι πλήρωναν θεωρώντας πως έχουν κάνει το καθήκον τους.

Πλέον το ποσό που ζητείται από την Κτηματική Υπηρεσία είναι 389.000 ευρώ,  χρήματα που όπως λέει η κα Χατζημαρκάκη ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, αν όμως το δικαστήριο αποφασίσει διαφορετικά θα πρέπει να τα δώσει και στη συνέχεια θα πρέπει οι καταστηματάρχες να πληρώσουν τη διαφορά.

Στο δικαστήριο, ανέφερε παρουσιάζεται η πραγματική κατάσταση και όσα έχουν συμβεί για να φτάσουμε στο αυτό το σημείο και το ιδανικό αλλά και ο στόχος του το Δήμο Ιεράπετρας θα ήταν να πληρωθούν μόνο τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί, αφού εκτός των άλλων η Κτηματική Υπηρεσία γνώριζε τι συνέβαινε τα περασμένα χρόνια στην Ιεράπετρα, τόνισε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ