Στα μαλακά Λαυρεντιάδης και άλλοι 8 μόνο για απιστία στην υπόθεση Proton Bank

Κανένα σχόλιο

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την καταδίκη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων οκτώ κατηγορουμένων για την Proton Bank, έπειτα από τέσσερα χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, με το δικαστήριο να κρίνει ως ένοχους τον επιχειρηματία, δύο δικηγόρους και έξι τραπεζικούς και στελέχη της τράπεζας μόνο για το αδίκημα της απιστίας.

Σημειώνεται ότι και οι 43 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τα υπόλοιπα κακουργήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων, οι οποίοι ενέκριναν, την τριετία 2010-2012, δάνεια ύψους 792 εκατομμυρίων ευρώ προς εταιρείες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον επιχειρηματία.

"Sponsored links"

Η τελική απόφαση μαζί με τις ποινές και τις αναστολές θα ανακοινωθεί στις 13 Ιανουαρίου, ενώ όλοι οι καταδικασθέντες ζήτησαν αναγνώριση ελαφρυντικών.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις