16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στα “μαύρα” ο Δασκαλογιάννης – Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε ενάντια στην παρεμπόδιση ειρηνικών διαμαρτυριών. Οι βουλευτές απουσιάζουν, αλλα θα ενημερωθούν | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Παρουσία δεκάδων πολιτών, το άγαλμα του Δασκαλογιάννη στην Πλατεία Κοτζάμπαση ντύθηκε στα μαύρα.

Μέλη της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων είχαν προαναγγείλλει από χθες αυτή τους την κίνηση, μετά και την επεισοδιακή διαμαρτυρία τους στο αεροδρόμιο Χανίων όπου δεν τους επιτράπηκε η είσοδό τους από πάνω από 60 αστυνομικούς και κλούβα της αστυνομίας.

Έτσι, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, συγκεντρώθηκαν και έντυσαν στα μαύρα του άγαλμα του Δασκαλογιάννη, στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Κοτζάμπαση.

Διερχόμενοι πολίτες σταματούσαν και εξέφραζαν τη στήριξη στην πρωτοβουλία αλλά και τον θυμό τους για την παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στη γερμανική εταιρεία Fraport.

Ο Αντώνης Σκαμνάκης, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας είπε:

DSCF5388
Ο Αντώνης Σκαμνάκης, μέλος της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκποίηση του Αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”

“Σήμερα βρεθήκαμε εδώ, στην πλατεία Κοτζάμπαση, για να μαυροντύσουμε το άγαλμα του Δασκαλογιάννη, ως μία συμβολική ενέργεια ενάντια στο ξεπούλημα του αεροδρομίου που φέρει το όνομά του. Διαμαρτυρόμαστε όμως, όχι μόνο του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης αλλά και των 13 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων που σήμερα περάσανε στα χέρια του γερμανικού κράτους. Είναι ανεπίτρεπτο να εκχωρείται δημόσιος πλούτος σε άλλο κράτος.

Όπως έχουμε πει επανειλλημένως, πρόκειται για εκχώρηση – επαναλαμβάνω – κατόπιν εκβιασμού από την γερμανική κυβέρνηση και από τους δανειστές προς την ελληνική κυβέρνηση και κυρίως προς τους Έλληνες πολίτες.

Εμείς λοιπόν μαυροντύσαμε τον Δασκαλογιάννη επειδή χθες με έναν απαράδεκτο τρόπο οι αστυνομικές αρχές λαμβάνοντας εντολές προφανώς από την κυβέρνηση δια μέσου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, δε μας επέτρεψαν να κάνουμε αυτή την κίνηση στο αεροδρόμιο που φέρει το όνομά του. Έτσι αποφασίσαμε να κατέβουμε στην πόλη των Χανίων και να μαυροντύσουμε το άγαλμα στην πλατεία Κοτζάμπαση.”

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, μέλη της Πρωτοβουλίας  κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Νεάρχου.

Εκεί, ανέρτησαν πανό και εισήλθαν στα γραφεία όπου μίλησαν με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

DSCF5478

Έθεσαν το θέμα της αφωνίας των βουλευτών και υπουργών που έχουν εκλεγεί στα Χανιά για τα θέματα που προκύπτουν και από την εκποίηση των αεροδρομίων αλλά και από τις κινήσεις που έχουν κάνει οι πολίτες στα Χανιά. Σημείωσαν πως σχεδόν στο σύνολό τους οι φορείς του νομού έχουν πάρει θέση, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ενάντια στην εκποίηση, όμως οι βουλευτές του νομού απουσιάζουν.

Εκ της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Ο Μανώλης Χατζηπαναιώτου τόνισε ότι έχει εκδοθεί ανακοίνωση παλιότερα για το θέμα της παραχώρησης των αεροδρομίων (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ κι ΕΔΩ) ενώ όσον αφορά την απουσία των βουλευτών είπε ότι “λείπουν αυτή τη στιγμή” αλλά θα μεταφερθεί το κείμενο και οι απορίες ώστε να απαντηθούν και από τους βουλευτές και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Όσον αφορά τη χθεσινή εντονότατη παρουσία της αστυνομίας στη διαμαρτυρία των πολιτών εκ μέρους της Ν.Ε. τονίσθηκε ότι “κάθε παρεμπόδιση ειρηνικής διαμαρτυρίας πολιτών για οποιοδήποτε θέμα, είτε συμφωνεί είτε δε συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους”.

"google ad"

Μάλιστα, δόθηκε υπόσχεση ότι άμεσα θα βγει ανακοίνωση για το θέμα.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία, ανακοίνωση θα βγει”.

Όσον αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας, ο κ. Χατζηπαναγιώτου είπε ότι δε φέρει την ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αν και μετά σημείωσε ότι προϊστάμενος της αστυνομίας είναι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πάντως, εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής τονίσθηκε ότι οι θέσεις που εκφράζει δεν εκπροσωπουν την κυβέρνηση αλλά τις θέσεις του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά.

Τέλος, για τον αριθμό των αστυνομικών που ξεπέρασε τους 60 που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να παρεμποδίσουν τους διαδηλωτές ο κ. Χατζηπαναγιώτου είπε ότι:

“Ένας τόσο μεγάλος αστυνομικών δε δικαιολόγειται. Ο τουρισμός παρεμποδίζεται περισσότερο από την υπέρμετρη ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων παρά από πολίτες που διαμαρτύρονται ειρηνικά”

Ο Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης, μετά το τέλος της συζήτησης προχώρησε σε δηλώσεις:

DSCF5532
Ο Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης, μέλος της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκποίηση του Αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”

“Από τη μία πλευρά υπάρχουν έντονες αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τις δράσεις μας και ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις δεν εμφανίζεται καθόλου. Από τη Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ μας είπαν ότι έχουν εκδόσει ανακοίνωση για το θέμα των αεροδρομίων, αλλά ξέχασε να μας πει ότι αυτό που έγραφε η ανακοίνωση ήταν να βιαστούν οι της Fraport, να έχουν ολοκληρωμένα τα χαρτιά τους για να μην αμφισβητείται η Συμφωνία.”

Να σημειώσουμε ότι κατόπιν και της παρουσίας μελών στα γραφεία της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ένας μικρότερος αριθμός κατευθύνθηκε προς την Εισαγγελία όπου κατατέθηκε αίτημα για άρση του αποκλεισμού τους από το αεροδρόμιο Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...