Στα μυστικά του CERN μυήθηκαν μαθητές από την Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία είχαν μαθητές και καθηγητές από την Κρήτη που επισκέφτηκαν το CERN

Ένα μοναδικό ταξίδι στα στα όρια του σύμπαντος πραγματοποίησαν μαθητές του φροντιστηριακού ομίλου ΕΝΑ με τους καθηγητές φυσικής Γιώργο Γραμματικάκη, Λάζαρο Γιομπλιάκη, Βασίλη Βείτη που είχαν την ευκαιρία να επισκευτούν το CERN, το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, το μεγαλύτερο στον κόσμο ερευνητικό κέντρο του είδους του.

Οι μαθητές από το Ηράκλειο είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στις οδούς Δημοκρίτου, Αϊνστάιν, Κιουρί και Πάουλι και να ιχνηλατήσουν το απόκοσμο κυκλικό τούνελ των 27 χιλιομέτρων, εκατό μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους … Η ομάδα των μαθητών και των καθηγητών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επιστήμονες του CERN και να πάρουν μια ιδέα για τη σημαντική ερευνητική δουλειά που επιτελείται.

"Sponsored links"

Prismanews.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις