Στα σκαριά μια δεκάδα καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Δέκα είναι τα καταδυτικά πάρκα που μέχρι αυτή την ώρα σχεδιάζονται σε ολόκληρη την Κρήτη, με κάποια από αυτά να έχουν πάρει ήδη ΦΕΚ και να βρίσκονται στην τελική φάση πριν την ολοκλήρωση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς, το χαμηλό σχετικά κόστος για την μελέτη και την κατασκευή των πάρκων, αλλά και η υψηλή υπεραξία που μπορούν να παρέχουν σε μια περιοχή, θεωρούνται αρκετές προϋποθέσεις για φορείς και δήμους να επενδύσουν στην συγκεκριμένη προοπτική, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να προσελκύσουν μια σταθερή μορφή τουρισμού η οποία έχει μεγάλες δυνατότητες ως προς τα έξοδα που θα πραγματοποιήσει, αλλά και που ενεργοποιείται σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στα νότια της Κρήτης όπου φαίνεται ότι ο βυθός και μεγαλύτερα βάθη έχει, αλλά και μεγαλύτερο πλούτο για να προσελκύσει επισκέπτες που ασχολούνται με τον καταδυτικό τουρισμό. Την ίδια στιγμή βέβαια, στη νότια Κρήτη υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη σχολών κατάδυσης, οι οποίες και θεωρούνται προαπαιτούμενο για να μπορέσει να επιτύχει μια επένδυση καταδυτικού πάρκου.

"Sponsored links"

Μέχρι αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε διαδικασίες υλοποίησης ή σε τελικό στάδιο καταδυτικά πάρκα σε Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο, Μονοναύτη, Χερσόνησο, Σταλίδα, Ρέθυμνο, Αγία Γαλήνη, Πλακιά, Αποκόρωνα και Σχοινάρια. Ειδικότερα το πάρκο του Αποκόρωνα που είναι ένα από τα πρώτα που σχεδιάστηκαν προβλέπεται να αποκτήσει πολύ μεγάλη δυναμική αφού σε αυτό θα υπάρχει πλήθος ενδιαιτημάτων, αλλά και τεράστιο ενδιαφέρον από επισκέπτες, καθώς υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές.

Σε σχέση όμως και με τα υπόλοιπα πάρκα φαίνεται πως αρχίζει να αναπτύσσεται ένα τεράστιο ενδιαφέρον, το οποίο ξεπερνά τα όρια του καταδυτικού τουρισμού κι αναζητά ένα μοντέλο συνολικής ανάπτυξης, που θα παρέχει πολλές περισσότερες ποιοτικές επιλογές τόσο σε επίπεδο φυσιολατρείας, όσο όμως και σε επίπεδο γαστρονομίας ή πολιτισμού.

Τέτοιες σκέψεις έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσονται στο νότο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, η οποία ωστόσο δεν είναι η μόνη, αφού φαίνεται ότι σε πολύ λίγα χρόνια η Κρήτη θα έχει ένα αξιόλογο πλήθος καταδυτικών πάρκων και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες καταδυτικές διαδρομές να επιδείξει.

Το στοίχημα βέβαια δεν σχετίζεται μόνο με το πλήθος των πάρκων, αλλά και με τους επισκέπτες που θα προσελκύουν καθώς και με τις παράλληλες υποδομές και υπηρεσίες που θα μπορούν να προσφέρονται στους επισκέπτες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις