22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στα Χανιά αρχές Οκτωβρίου Βαρθολομαίος – Παυλόπουλος

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη πρόκειται να βρεθούν αρχές Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού που θα πραγματοποιηθούν στη γενέτειρά του, το Συρικάρι των Χανίων την Τρίτη 2 Οκτωβρίου.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου πρόκειται να παραβρεθούν στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Πλήθος Πατριαρχών και Αρχιερέων όπως ο Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι, αλλά φυσικά και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος πρόκειται να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

Ο πρώτος ναός Οσίου Νικηφόρου στην Κρήτη

Ετοιμάζεται, με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς, ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού εις την γενέτειρα Του, το όμορφο Συρικάρι Κισάμου. Πρόκειται περί του πρώτου Ι. Ναού εις την Κρήτη, αφιερωμένο εις τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό.

Παράλληλα ανακαινίζεται και η κατοικία όπου γεννήθηκε ο Άγιος, ευρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τον Ναό και, Θεία προνοία, διαφυλάχθηκε εις την τότε μορφή της. Οι εργασίες έχουν εντατικοποιηθεί καθώς τα Θυρανοίξια του Ι. Προσκυνηματικού αυτού Ναού θα τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, ως και των Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπων: Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αλβανίας κ. Αναστασίου, το εσπέρας της Τρίτης, 2 Οκτωβρίου, με την παρουσία και του εξοχ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Χιλιάδες αναμένονται οι προσκυνητές απ΄ όλη την Μεγαλόνησο και όχι μόνον, καθώς η Ι. Μητρόπολις μας δέχεται καθημερινά μηνύματα περί συμμετοχής εκατοντάδων οργανωμένων προσκυνητών, ως και μεμονωμένων πιστών.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...