Στα Χανιά οι πρώτοι 7 πρόσφυγες

Κανένα σχόλιο

Oι πρώτοι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα στα Χανιά, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έφτασαν χθες στην πόλη μας. 

Όπως ανέφερε σήμερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Ηρακλής Δρακάκης, διευθυντής της «Σύμπραξης Φορέων των Χανίων», που είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος στο νομό, πρόκειται για δύο μονογονεϊκές οικογένειες (μητέρες με παιδιά) με συνολικό αριθμό μελών7 άτομα, από το Αφγανιστάν. 

Οι δύο οικογένειες θα φιλοξενηθούν σε δύο διαμερίσματα, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανασύνδεσης με τις οικογένειές τους, που βρίσκονται ήδη στην Γερμανία και στην Ιταλία, στο πλαίσιο της συμφωνίας «Δουβλίνο 3». Η «Σύμπραξη Φορέων» έχει αναλάβει να βρει και να ενοικιάσει κατοικίες στα Χανιά για τη στέγαση των προσφύγων.

"Sponsored links"

Τα ενοίκια καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ο κ. Δρακάκης επισήμανε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην εξεύρεση κατοικιών στα Χανιά, ιδιαιτέρως μέσα στην τουριστική περίοδο, αλλά εκτίμησε ότι τελικώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στόχος είναι να βρεθούν 25 κατοικίες και διαμερίσματα στη ευρύτερη περιοχή των Χανίων και, μέχρι σήμερα, έχουν βρεθεί τα μισά, ανέφερε ο κ. Δρακάκης. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ προβλέπει τη φιλοξενία 750 προσφύγων στην Κρήτη και η άφιξή τους, όπως εξήγησε ο κ. Δρακάκης, αναμένεται να γίνει σταδιακά το επόμενο διάστημα, χωρίς όμως, αυτό να μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά.

ert.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today