Στα Χανιά ο πρέσβης της Γαλλίας – Συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΧ

Κανένα σχόλιο

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου, ο  Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Christophe Chantepy, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Επικεφαλή της Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλικής Πρεσβείας, κ. Olivier Dovergne, και από την επιτ. Πρόξενο της Γαλλίας στα Χανιά, κα Αικατερίνη Καστρινάκη.

Ο κ. Chantepy βρίσκεται στα Χανιά καλεσμένος ως κεντρικός ομιλητής από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στο Πολιτικό Μνημόσυνο του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρέσβης, που βρίσκεται στην πόλη μας από χθες, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας, συνοδευόμενος από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Μιχελογιάννη, και από τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, κα Ελένη Παπαδοπούλου.

"Sponsored links"

Όπως δήλωσε ο Πρέσβης, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ελ. Βενιζέλος αυτό το Σαββατοκύριακο, είχε συναντήσεις με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και με τον Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου προκειμένου να αναπτυχθούν επαφές στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, όπως και στον επιχειρηματικό τομέα.

Όσον αφορά στην τοπική οικονομία στην οποία αναφέρθηκε ο Πρέσβης, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Κρήτη αποτελεί ευνοημένη περιοχή σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, η οποία στηρίζεται σε δυο σημαντικούς οικονομικούς τομείς, τον τομέα του τουρισμού και της παραγωγής-μεταποίησης προϊόντων. Ιδιαίτερα προϊόντα, πέραν του ελαιολάδου, αποτελούν το κρητικό κρασί και το αβοκάντο που καλλιεργείται στα Χανιά, προϊόντα ποιότητας τα οποία σημειώνουν αυξανόμενη παραγωγή και κερδίζουν έδαφος στις ξένες αγορές, όπως υπογράμμισε ο κ. Βουλγαράκης.

Τέλος, ο κ. Βουλγαράκης ευχήθηκε στον Πρέσβη καλή διαμονή στο νησί μας και του προσέφερε ως δώρο δύο σημαντικές εκδόσεις της Περιφέρειας Κρήτης, την έκδοση-τόμο με επιλεγμένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη όπως και την έκδοση για το Φαράγγι της Σαμαριάς. Και οι δύο αυτές εκδόσεις έχουν μεταφραστεί από την Περιφέρεια Κρήτης στην γαλλική γλώσσα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις