15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στα 80 εκατ. ευρώ η ζημιά στην ελαιοπαραγωγή της Κρήτης το 2019

Ημερομηνία:

Του Αντώνη Παντινάκη

Σε 80 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος της ζημιάς που υπέστη η κρητική ελαιοπαραγωγή το 2019. Η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εξέτασε διεξοδικά τα στοιχεία που της προσκομίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, βγάζοντας το τελικό πόρισμα για το ποσό που αναλογεί ως αποζημίωση.

Σε επικοινωνία που είχε χθες βράδυ ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Μανώλης Χνάρης με το Υπουργείο, του ανακοινώθηκαν τα καθέκαστα. Άμεσα ενημερώθηκε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η εκτίμηση – κοστολόγηση της Επιτροπής του Υπουργείου αφορά τα δεινά που προκάλεσαν (κατά κύριο λόγο) ο δάκος και το γλοιοσπόριο στα λιόφυτα, στους παραγωγούς και συνολικά στην οικονομία του νησιού, την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το σχετικό αίτημα για το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ