Στεγαστικά δάνεια: Δυνατότητα «μισής δόσης» και το 2021 – Έντονος προβληματισμός στις τράπεζες

Κανένα σχόλιο

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις διοικήσεις των τραπεζών, καθώς χιλιάδες δανειολήπτες έχουν εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που τους δίνεται και έχουν «παγώσει» την πληρωμή των δόσεων, κυρίως στεγαστικών δανείων.

Για τα χρέη προς τις τράπεζες, μια «απάντηση» θα δώσει το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ.

Μετά και την παράταση που δόθηκε για το τέλος Οκτωβρίου, τα δάνεια που θα ενταχθούν, αναμένεται να προσεγγίσουν τις 200.000.

"Sponsored links"

Αυτοί οι δανειολήπτες θα πέσουν στα «μαλακά» τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2021 καθώς από τις μηδενικές καταβολές δόσεων (λόγω του παγώματος) που ισχύουν σήμερα, θα περάσουν στην καταβολή δόσης της τάξεως του 10% του συνολικού ποσού.

Για όσους δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, οι τράπεζες αναμένεται να ετοιμάσουν προτάσεις ρυθμίσεων ώστε μέσω επιμηκύνσεων ή μερικής αναστολής πληρωμών, να υπάρξει ομαλή επιστροφή στην «κανονικότητα».

Για παράδειγμα, εξετάζεται το 2021 να καταβάλλεται «μισή δόση» για χρονικό διάστημα από τρεις έως και 12 μήνες ανάλογα με την ανάγκη του κάθε πελάτη.

Αυτή τη στιγμή, σε πλήρη αναστολή εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 360.000 δάνεια.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις