16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στην ελεύθερη ΕΡΑ Χανίων γιορτάζουν για τον ένα χρόνο από την εισβολή στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Ημερομηνία:

Πέρασε ένας χρόνος από την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο της ελεύθερης ΕΡΤ και την Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα θα γίνονται εκδηλώσεις. Στην Αθήνα μάλιστα, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, θα γίνει πανεργατικό συλλαλητήριο σις 6 μ.μ. έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Αλλά και στα Χανιά θα έχουμε εκδηλωσεις. Στον χωρο όπου βρίσκεται η “αυτοδιαχειριζόμενη – ελεύθερη” ΕΡΑ Χανίων το βράδυ θα έχει γιορτή ενώ κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας θα εκπέμπει πρόγραμμα με παραγωγούς. 

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνονται τα εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/11/2014

  • Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο
  • 17 μήνες μετά το ΜΑΥΡΟ της 11ης Ιουνίου του 2013 οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ παραμένουν ελεύθεροι και ανοιχτοί
  • Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου ξανανταμώνουμε στην ΕΡΑ Χανίων!
  • Από το πρωί κοντά σας με πολύωρο τοπικό πρόγραμμα και την συμμετοχή αλληλέγγυων πολιτών και φορέων.
  • Και το βράδυ (ως συνήθως) ρεφενέ πάρτυ και συναυλία στο ευρύχωρο και ζεστό στούντιό μας!

17 μήνες ζωντανοί χάρη στη δική σας παρουσία!

Σας περιμένουμε για μια ακόμη βραδιά αλληλεγγύης, διασκέδασης, αλλά και συγκίνησης!

Οι απολυμένοι – εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων

Το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

10:00 – 14:00 : Σοφία Θεοδωράκη και Μαρίνα Μανδακάκη

15:00 – 16:00 : Άννα Μακράκη Καρέλα

16:00 – 20:00 : Εκπομπές Αλληλέγγυων Ακροατών

Για το τελος, παραθέτουμε και ολόκληρη την ανακοίνωση / κάλεσματης ΠΟΣΠΕΡΤ που μας υπενθυμίζει τι συνέβη εκείνη τη μέρα αλλά και καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση της Παρασκευής:

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΑΤ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ - ΠΟΣΠΕΡΤ

“Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, εισέβαλλαν στις 4 τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή κατέλαβαν το κτίριο και συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους .

Για την φαύλη συγκυβέρνηση με τη φασίζουσα λογική και τακτική ,η εισβολή μετά από 5 μήνες αγώνα μέσα στο ραδιομέγαρο, ήταν απαραίτητη αφού με κανένα τρόπο δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ. Ούτε όμως και η έναρξη της ΔΤ, ούτε η κούραση, ούτε η έλλειψη χρημάτων, ούτε η λάσπη, ούτε τα χαλκεία, κατάφεραν να φρενάρουν τον αγώνα της ΕΡΤ. Το ραδιομέγαρο έγινε η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση πίστεψε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε.

"google ad"

Η εισβολή των ΜΑΤ στις 7 Νοέμβρη του 2013 όχι μόνο δεν σταμάτησε τον αγώνα της ΕΡΤ, αλλά πείσμωσε περισσότερο τους εργαζόμενους και συνέχισαν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης-θανατηφόρας πολιτικής με τους χιλιάδες θανάτους ,τις αυτοκτονίες ,την εξαθλίωση του λαού το ξεπούλημα της χώρας κ.α., και της ξενόδουλης κυβέρνησης που την υλοποιεί. Διαψεύστηκαν.

Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen.com, διαδικτυακά και μαζί με τους περιφερειακούς σταθμούς από τα FM-ΜΕΣΑΙΑ σε όλη την Ελλάδα και τα ΒΡΑΧΕΑ σε όλο τον κόσμο, ραδιοτηλεοπτικά την ΕΤ3, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να δίνουν φωνή σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ.

Σε αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τί επιδίωκε η κυβέρνηση με την εισβολή. Τη δημιουργία ενός μηχανισμού προπαγάνδας της μνημονιακής τους πολιτικής, ενός πανηγυριού ημετέρων , ρουσφετιών, σκανδάλων και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. Ακόμη και το Εποπτικό Συμβούλιο, που οι ίδιοι διόρισαν, δεν άντεξε σε αυτήν την κατάσταση και τους τα βρόντηξε. Επιβεβαιώθηκε πόσο δίκιο είχαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ όταν προειδοποιούσαν για το πού οδηγεί η πολιτική της συγκυβέρνησης.

Ένα χρόνο μετά τις 7 Νοέμβρη του 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά παραπαίει , βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ – ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζουν στις επάλξεις του αγώνα, οργανώνοντας πανεργατικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014 στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο, ομοσπονδία, τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους μαζικούς φορείς να βρεθούν εκείνη την ημέρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ. Όχι μόνο για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας σε ένα αγώνα 17 μηνών, αλλά να διεκδικήσουμε να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ όπως ήταν πριν από τις 11 Ιουνίου του 2013 όταν προσπάθησαν να επιβάλλουν το «μαύρο». ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους δημοκράτες ,τους αλληλέγγυους, τους μη υποταγμένους και κάθε ενεργό πολίτη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ενώσουμε τις φωνές μας, τις δυνάμεις μας και τις διαφορές μας, σε έναν κοινό αγώνα για να σπάσουμε το «μαύρο» που επιβάλουν στις ζωές μας. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την κυβέρνηση που καταδυναστεύει τα όνειρά μας, το μέλλον μας, τη ζωή μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η “Άνοιξη της Κοραή” 2024: Χανιά, βιώσιμη πόλη

Τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Είναι...

Ποδηλατοπορεία από τα σχολεία της Κοραή

Στην ποδηλατοπορεία με την οποία θα κλείσουν οι εκδηλώσεις...

Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά: Να επαναλειτουργήσει το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι

Ερώτημα σχετικά με το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι καταθέτει...

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...