17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στην Ευρωβουλή από τον Νότη Μαριά τα “ακριβά εισιτήρια της AEGEAN” από την Κρήτη

Ημερομηνία:

Στην Ευρωβουλή έφερε Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς τις τιμές των  εισιτηρίων της AEGEAN στις πτήσεις εσωτερικού και ιδίως  στις πτήσεις από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα το θέμα συζητήθηκε την Τρίτη 13/11/18 στη συζήτηση με θέμα τις Αρχές ανταγωνισμού και την διασφάλιση της λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς είπε:«Είναι δεδομένο ότι με την Οδηγία ο στόχος είναι να υπάρξει αύξηση των εξουσιών των εθνικών Αρχών ανταγωνισμού και αυτό νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βεβαίως πρέπει να προσέξουμε να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, να υπάρχει η ανεξαρτησία, να μην υπάρχει επιρροή πολιτική. Και ο στόχος φυσικά, έτσι όπως έχει αναλυθεί είναι να στηριχθούν τα δικαιώματα των καταναλωτών».

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε: «Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα σοβαρό θέμα έλλειψης ανταγωνισμού στην Ελλάδα, όσο αφορά τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Ουσιαστικά η Aegean είναι πλέον ένα μονοπώλιο. Οι τιμές που επιβάλλει για την μεταφορά, για αερογραμμές, για αερομεταφορά από την Κρήτη και τα άλλα νησιά στην Κεντρική Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα είναι υπερβολικές. Πιο φθηνά πηγαίνεις από την Αθήνα στο Βερολίνο, από ό,τι μπορείς να πας από το Ηράκλειο της Κρήτης στην Αθήνα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η κατάσταση είναι αφόρητη και νομίζω ότι ήρθε η ώρα, η επιτροπή ανταγωνισμού να ελέγξει την Aegean, διότι κατέχει μονοπωλιακή θέση στην αγορά. Και θα ήθελα και εσείς από την δικιά σας πλευρά κυρία αρμόδια επίτροπε να το δείτε το θέμα αυτό».

H αρμόδια επίτροπος M. Vestager, απευθυνόμενη προς τον Νότη Μαριά είπε: «Τώρα ποιος είναι ο κίνδυνος του μονοπωλίου; Γιατί μερικοί θα λένε αυτά είναι θεωρία, αυτά είναι βιβλιογραφία, χαζομάρες κι όμως, αυτό είναι ουσιαστικός κίνδυνος, όταν έχουμε μονοπώλιο οι τιμές αυξάνονται και αυτό το βλέπουν και το νιώθουν οι πολίτες στην τσέπη τους και πιστεύω θα τα καταφέρουμε μόνο χάρη σε ισχυρή συνεργασία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...