Στην Ισπανία του Ραχόι, συνταξιούχος δίνει 5.000 ευρώ σε όποιον προσλάβει τον απελπισμένο άνεργο γιο του

Κανένα σχόλιο

Μπορεί ο Ραχόι όπως και ο μέχρι πρόσφατα πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, να μιλά για success storyκαι μπορεί πράγματι τους τελευταίους μήνες να καταγράφεται μία βελτίωση, όμως η καταστροφή που έχει δημιουργηθεί τα χρόνια των μνημονίων στην Ισπανία είναι πολύ βαθιά και η ανάκαμψη γίνεται πάνω στα συντρίμμια της λιτότητας και της ανεργίας.

“Συνταξιούχος προσφέρει 5.000 ευρώ στην εταιρεία που θα προσλάβει τον άνεργο γιο του ο οποίος έχει προσόντα, είναι υπεύθυνος και σκληρά εργαζόμενος, με καλές συστάσεις. Μισθός διαπραγματεύσιμος ανάλογα με τη σύμβαση, απόλυτη εχεμύθεια” γράφει η μικρή αγγελία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Heraldo της Αραγόνας.

Ο συνταξιούχος δικηγόρος, είπε στην εφημερίδα: “Η αγγελία μπορεί να μην ξεχειλίζει από αξιοπρέπεια, αλλά έχασα την αίσθηση της ντροπής πριν από πάρα πολύ καιρό”, ενώ ανέφερε ότι πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στην αγγελία, χωρίς να δεχθούν την αμοιβή που προσφέρει.

"Sponsored links"

Βάσει στοιχείων που παρουσιάστηκαν σε διεθνές συνέδριο, το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων στην Ισπανία αυξήθηκε από 2% το 2008 σε 13,1% το 2013 (το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη μετά την Ελλάδα). Μόλις ένας στους πέντε Ισπανούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου το 2008 είχαν αναβαθμιστεί το 2011 σε εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ενώ η αύξηση της ανεργίας των νέων μεταξύ του 2007-2014 ήταν ακόμα πιο δραματική απ’ ό,τι στην Ελλάδα: το ποσοστό εκτοξεύθηκε από το 18,2% στο 53,8%, ενώ στη χώρα μας έφτασε στο 49,3% από 22,9%.

img39110_3d32206e2ecca192a36d80d4236106c9_650_332

 

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις