Στην κηδεία του Γλέζου θα έπρεπε να είναι εκατοντάδες χιλιάδες, όμως θα είναι τώρα ελάχιστοι

Κανένα σχόλιο

Ο Μανώλης Γλέζος δεν ήταν μόνο μία μεγάλη προσωπικότητα της Αριστεράς αλλά ένας ήρωας για όλους τους Έλληνες. Όλη η πορεία της ζωής του ήταν φωτεινή.

Έζησε με θάρρος και υπεράσπισε με πάθος αυτό που πίστευε ότι ήταν αλήθεια και δίκαιο. Έκανε και λάθη, όμως αυτά τα λάθη ποτέ δεν προέκυψαν ως το αποτέλεσμα προσωπικών φιλοδοξιών. Δεν δελεάστηκε από την εξουσία και δεν πρόδοσε τον ελληνικό λαό. Πέθανε με καθαρή ψυχή.

Είμαστε βέβαιοι ότι εφόσον ο Μανώλης Γλέζος είχε πεθάνει μία οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην κηδεία του θα βρισκόταν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, όχι μόνο της Αριστεράς αλλά από όλο το πολιτικό φάσμα και κυρίως απλοί άνθρωποι του λαού.

"Sponsored links"

Όμως, πέθανε εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού. Και το τεράστιο μέγεθος που αποτελεί για την ψυχή της Ελλάδας ο Γλέζος θα κηδευτεί πολύ σεμνά, μόνο με τον στενό οικογενειακό του κύκλο.

Είναι και αυτή άλλη μία συνέπεια του κορωνοϊού, πως δεν επιτρέπει στους ανθρώπους ούτε να θρηνήσουν αυτούς που αξίζουν να θρηνηθούν. Επισκιάζει ακόμα και τους πιο σπουδαίους ανθρώπους.

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν μία τέτοια σπουδαία προσωπικότητα που η απουσία της θα γίνει πολύ πιο έντονη όσο θα περνάει ο χρόνος.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις