17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Στην Κρήτη η Μέρκελ στις 31 Οκτωβρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση – Πρώτη φορά στην Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Τσίπρα

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη θα βρίσκεται η Μέρκελ στις 31 Οκτωβρίου.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στο Λιμένα Χερσονήσου όπου από 1 έως 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ελληνογερμανική συνέλευση.

Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανίδα Καγκελάριος επισκέπτεται την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρας.

Η τελευταία της επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2014 στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα βρεθεί το θέμα του Ελληνικού Τουρισμού και των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Θα παρευρεθούν Έλληνες και Γερμανοί αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια υπήρχαν εντονότατες αντιδράσεις τόσο για την «Ελληνογερμανική Συνέλευση» αλλά και για το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας» αφού θεωρείτο ότι δεν διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας.

Είναι τρεις θεσμοί οποίοι προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που υπέγραψαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ανγκελα Μέρκελ, τον Μάιο του 2010 την εποχή της ένταξής της χώρας μας στα μνημόνια που παραμένουν εν ενεργεία και μετά το τέλος των μνημονίων. Πολλοί χαρακτήρισαν τις συγκεκριμένες συμφωνίες “νεοαποικιακού τύπου” .

Να σημειώσουμε ότι σε παλιότερο κείμενο το οποίο είχαν υπογράψει 105 αυτοδιοικητικοί σκοποί του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι:

  1. Να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικούς θησαυρούς , διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύσταση του πληθυσμού όπως τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ
  2. Να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερώσουν τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ