16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στην Κρήτη η μεγαλύτερη μείωση ανεργίας λόγω τουρισμού

Ημερομηνία:

Μείωση της ανεργίας καταγράφεται στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, τον Οκτώβριο του 2017, ως αποτέλεσμα της επίδρασης του τουρισμού στην απασχόληση.

Από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για τον Οκτώβριο του 2017 προκύπτει ότι η Κρήτη σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με το ποσοστό της να κατεβαίνει στο 14,8% από 20,1% τον Οκτώβριο του 2016.

Η βελτίωση στους δείκτες απασχόλησης στην Κρήτη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, καθώς το νησί αποτέλεσε το 2017 έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς των μεγάλων ευρωπαίων τουρ οπερέιτορ, συγκεντρώνοντας μεγάλο μερίδιο ζήτησης από ξένες αγορές τουριστών.

Ο τουρισμός συνέβαλλε επίσης στην τόνωση της απασχόλησης σε ολόκληρη τη χώρα. Τα στοιχεία Οκτωβρίου της ΕΛΣΤΑΤ για όλη την Ελλάδα, μιλούν για μείωση του εποχικά διορθωμένου ποσοστού της ανεργίας στο 20,7% έναντι ποσοστού 23,3% τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 123.054 άτομα σε σχέση με το 2016 (-11,1%) ενώ και οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 109.584 άτομα.

Δείτε τον πίνακα με τα ποσοστά ανεργίας ανά περιοχή τον Οκτώβριο….

 tornosnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ