Στην νεοφιλελεύθερη Εσθονία ανήγειραν άγαλμα υπέρ των ναζιστικών SS – Διαμαρτύρεται η Ρωσία

Κανένα σχόλιο

Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η Σοβιετική Ένωση θρήνησε περισσότερους από 23.000.000 νεκρούς. Περίπου το 70% όλων των μαχών που έγιναν στον δεύτερο παγκόσμιο έγιναν στο Ανατολικό Μέτωπο. Πολλές χώρες και κυρίως οι χώρες της Βαλτικής συνεργάστηκαν με τους ναζί. Και τώρα η Εσθονία, χώρα μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης ετοιμάζεται να βάλει ένα άγαλμα με τη μορφή ενός Γερμανού στρατιώτη των Waffen SS ως φόρο τιμής στους ναζί.

Η Ρωσική πρεσβεία στο Ταλίν αντέδρασε έντονα και έστειλε διάβημα διαμαρτυρίας: «Τα σχέδια της Εσθονίας να επαναφέρει ένα μνημείο με έναν στρατιώτη ντυμένο με τη στολή των Waffen SS είναι μια πρόκληση και προσβολή στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους εναντίον των Ναζί» δήλωσε η Ρώσικη Πρεσβεία.

"Sponsored links"

Το άγαλμα τελικά απομακρύνθηκε αλλά μέχρι να γίνει η αυτό, εκατοντάδες ναζιστές Εσθονοί πήγαιναν κάθε μέρα και άφηναν λουλούδια.

Όμως ο βουλευτής του Συντηρητικού Λαικού Κόμματος (EKKRE) δήλωσε πως το άγαλμα αυτό θα ξαναμπεί και θα αποκατασταθεί. Ο Χεν Πολούας μάλιστα είπε στο κοινοβούλιο πως : «Είναι ένα μνημείο για τους Εσθονούς άνδρες». Η ρωσική πρεσβεία αντέδρασε πάλι έντονα: «Οι προσπάθειες να δοξαστούν τα Waffen SS στην Εσθονία είναι ιδιαίτερα βλάσφημο κατά το έτος που γιορτάζεται η 75η επέτειος της απελευθέρωσης της χώρας από τους Ναζί. Είναι προσβολή στη μνήμη όλων των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που έχασαν τη ζωή τους εναντίον των Ναζί σε εσθονικό έδαφος»

topontiki.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις