Στην Περιφέρεια Κρήτης οι οικοδόμοι: Ζητούν οικονομική στήριξη

Κανένα σχόλιο

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων  Ηρακλείου, έδωσε σήμερα  υπόμνημα στην Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια της Πανελλαδικής δράσης των οικοδόμων για την επείγουσα ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των οικοδόμων και άλλων εργαζομένων στις Κατασκευές λόγω των συνεπειών του lockdown.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρεται:

“Μέχρι σήμερα οι οικοδόμοι που δουλεύουν στη συμβατική οικοδομή και στα μικρά ιδιωτικά οικοδομοτεχνικά έργα παραμένουν χωρίς καμία οικονομική στήριξη λόγω των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων, παρόλο που ένα μεγάλο μέρος έχει διακόψει την εργασία του λόγω του φόβου της διασποράς του κορωνοϊού.

"Sponsored links"

Από πλευράς υπουργείων δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όπως είχε γίνει κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, τον Απρίλιο.

Ένα πάρα πολύ μικρό μέρος οικοδόμων, που εργάζονται σε μικρές κατασκευαστικές εταιρίες και είναι ενταγμένοι στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, έχουν τη δυνατότητα στήριξης με το τρόπο της αναστολής των συμβάσεων τους εφόσον τους θέσουν σε αναστολή οι εργοδότες τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των οικοδόμων είναι έξω από κάθε μέτρο του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης, στην ουσία «δεν υπάρχουν».

Κατά συνέπεια, απαιτούμε άμεσα να ενταχθούν οι οικοδόμοι στην οικονομική στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού και την καραντίνα.

Διαφορετικά πρόκειται να καταδικαστεί σε οικονομική ανέχεια ένας κλάδος που οι εργαζόμενοί του πλήρωσαν για πολλά χρόνια τις μεγάλες συνέπειες της οικονομικής κρίσης”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις