“Στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη στο Ρέθυμνο δεν καταστράφηκε η τζαμαρία ενός “καταστήματος” αλλά το “πολιτικό” γραφείο του Αρτέμη Σώρρα”

Κανένα σχόλιο

Κείμενο – ανακοίνωση έδωσαν στη δημοσιότητα από πολίτες που υπογράφουν ως “αλληλέγγυοι – αλληλέγγυες” στην οποία γίνεται ξεκάθαρο ότι το “κατάστημα” που κτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας στο Ρέθυμνο, δεν ήταν ένα οποιοδήποτε κατάστημα αλλά τα γραφεία του Αρτέμη Σώρρα, του οποίου υποψήφιος συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρεθύμνου. Το κείμενο έχει ως εξής:

Στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη δεν καταστράφηκε η τζαμαρία ενός “καταστήματος”.

Πρόκειται για το “πολιτικό” γραφείο του Αρτέμη Σώρρα.

"Sponsored links"

Ο ομογενής, «τρις-εκατομμυριούχος» ανεπάγγελτος Αρτέμης Σώρρας ισχυρίζεται ότι τα χρήματα που θα σώσουν την Ελλάδα, αποπληρώνοντας το χρέος, υπάρχουν στην Καναδέζικη τράπεζα Bank of Montreal. Αντίθετα η ίδια η τράπεζα καθώς επίσης και το υπουργείο οικονομικών των Η.Π.Α. κάτι τέτοιο το διαψεύδουν, δημοσιεύοντας ότι τα χρεόγραφα δεν είναι έγκυρα ενώ οι λογαριασμοί στους οποίους αναφέρεται ο Σώρρας δεν υπάρχουν. Όσο για τις πληροφορίες ότι έχει αποκτήσει τα «σωτήρια» ομόλογα, πουλώντας στις ΗΠΑ τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων για πτήσεις στο διάστημα χωρίς καύσιμα, περιμένουμε την απάντηση του Αρχιμήδη στην έρευνα που διεξάγει το ελληνικό κράτος ..

Σε ποιούς απευθύνεται ο Αρτέμης Σώρρας;

Σε χαλεπούς καιρούς πάντα ο άνθρωπος είναι ευάλωτος σε μάγια, ξόρκια, θαύματα. Έτσι και η περίπτωση του τσαρλατάνου Σώρρα είναι τέτοια όπου μιλιούνια απελπισμένοι αναζητούν τον Μεσσία που θα αποπληρώσει το χρέος της χώρας και όλα θα πάνε και πάλι πρίμα. Οι υποσχέσεις του Σώρρα απευθύνονται αρχικά στους φτωχούς, άμοιρους και απελπισμένους ανθρώπους, τάζοντάς τους μερίδιο από τα τρις εκατομμύρια «πετσετάκια» που δήθεν έχει στην κατοχή του, ενώ δεν διστάζει, για να αποκτήσει και νόημα η κομπίνα, να ζητάει 20ευρα για τη στήριξη του «αγώνα» του.

Αυτή η ιστορία θα μας προκαλούσε μόνο γέλιο αν δεν βλέπαμε να έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος μέλος της οργάνωσής του στο δήμο Ρεθύμνου. Ξεκάθαρες είναι επίσης οι ιδεολογικές σχέσεις του με την ακροδεξιά. Έτσι εκτός από φρούδες ελπίδες, η σαλάτα συμπληρώνεται με αντικομουνισμό, εβραιοφοβία, ρατσισμό, συνωμοσιολογία, μπόλικο εθνικισμό και βλακείες ένα «Σωρρό». Δεν θεωρούμε τυχαίο το ότι στο γραφείο της οργάνωσης του μπαινοβγαίνει ο καταδικασμένος για συνεργία στην ρατσιστική  δολοφονία του Αλβανού Έντισον Γιαχάϊ την πρωτοχρονιά του 2006 στο Ρέθυμνο.

Κι αν υπήρχαν τα λεφτά;

Αν υποθέσουμε ότι κάποιος «χάριζε» τα τρις εκατομμύρια στο ελληνικό κράτος, τότε θα γύριζε τούμπα η πτωχευμένη οικονομία; Θα επιστρέφανε τα εργασιακά δικαιώματα; Θα σταματούσε η κλεψιά και η λαμογιά των ημετέρων; Θα επικρατούσε η ισότητα και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και θα γινόταν κεκτημένο της κοινωνίας; Η απάντηση είναι απλή για όποιον θέλει να τη δει και είναι αρνητική. Το πρόβλημα μας δεν είναι το χρέος, αλλά το οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε και που λειτουργεί με συγκεκριμένους κυνικούς κανόνες. Ο πλούτος πάντα θα υπερσυσσωρεύεται (σε λίγους) και αυτό αναγκαστικά θα γεννάει κρίσεις, φτώχεια, εκμετάλλευση, και εκατομμύρια απελπισμένους. Ακόμα και να ξεχρεώναμε το χρέος, η υποτίμηση της εργασίας δεν θα σταματούσε, οικονομική ισότητα δεν θα υπήρχε και άρα δυστυχώς στο πηλίκο γράφεται και πάλι το μηδέν.

Τραμπούκοι εδώ, τραμπούκοι εκεί, το έθνος τους ενώνει.

Ο τρόπος για να κρατήσει ο Σώρρας και το επιτελείο του την απάτη προστατευμένη από την λογική αμφισβήτηση και τελικά την αλήθεια είναι οι απειλές και οι εκφοβισμοί. Συγκεκριμένα σε όποιον εκφράζει την αντίθεσή του -από τους ομογενείς της Νέας Υόρκης έως τους κατοίκους του Ρεθύμνου- οι οπαδοί του ακολουθούν την τακτική του τραμπουκισμού, της λεκτικής βίας ακόμα και των απειλών του τύπου «θα σου κόψω το λαρύγγι».

Τα νταηλίκια και ο εκφοβισμοί τους έχουν στόχο τη συντήρηση της αυταπάτης περί οικονομικών μεσσιών, πολιτικό φαινόμενο που εμφανίζεται σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και οξύνεται προεκλογικά, επιστρατεύοντας -όποτε βολεύει- τη ναυαρχίδα της σωτηρίας του έθνους.

"Sponsored links"

Η ελπίδα είναι σημαντικό πράγμα αλλά για να μην πέσουμε σε κοινωνική και προσωπική κατάθλιψη, πρέπει να κερδίσουμε πίσω την αξιοπρέπεια μας με συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις, και όχι να τσιμπάμε με τον κάθε φαντασιόπληκτο προφήτη.

Μπροστά στις απάτες, στα ψέματα και τους μεσσίες,

Προτάσσουμε τον αγώνα από τα κάτω, την ταξική αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια.

Από την αλλαγή μέχρι τον εκσυγχρονισμό, από το πρωτογενές πλεόνασμα και το success story μέχρι το «λεφτά υπάρχουν» η ιστορία αποδεικνύει πως τίποτα δε χαρίζεται από τους επίδοξους σωτήρες μας, αλλά όλα κατακτώνται από εμάς τους ίδιους.

Αλληλέγγυες / Αλληλέγγυοι
Ρέθυμνο 7-12-2014

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις