18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στηρίζουν το αίτημα του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α. για άμεση ανάκληση του τίτλου του Χ. Ρίχτερ οι δήμαρχοι Καντάνου – Σελίνου και Βιάννου

Ημερομηνία:

To Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης & Αλληλοβοήθειας συνεχίζει τον αγώνα για την ανάκληση του τίτλου που επιδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στον Χάινς Ρίχτερ.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αν και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης είχε λάβει ομόφωνη απόφαση για την ανάκληση του τίτλου του ιστορικού Χάινς Ρίχτερ, 16 μήνες μετά, η απόφαση αυτή παραμένει ανεφάρμοστη.

Μετά τη συλλογή υπογραφών από ενεργούς πολίτες, τώρα το Παγκρήτιο Δίκτυο ζητά τη συνδρομή των δημάρχων όλης της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα σε κείμενό τους αναφέρουν ότι:

Στα πλαίσια της αύξησης της πίεσης μας προς το πρύτανη του πανεπιστημίου αποφασίσαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή των δημάρχων όλης της Κρήτης. Ήδη στη συγκέντρωση υπογραφών που πραγματοποιούμε έχουν υπογράψει ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κος Αντώνης Περάκης όπως και ο δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης. Πλέον όμως ζητάμε αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και η αρχή έγινε με το Δήμο Πλατανιά. Σήμερα μας γνωστοποιήθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά στη συνεδρίαση της 31/10/2017 έλαβε απόφαση στήριξης του αγώνα μας. Ανάλογα ψηφίσματα θα ζητήσουμε και από όλους τους δήμους της Κρήτης και βέβαια θα υπάρξει η ανάλογη διαπόμπευση σε όσους δήμους αρνηθούν, προσβάλοντας με αυτό το τρόπο την ιστορία μας, τους νεκρούς μας, το τόπο μας και την αξιοπρέπεια μας (δε νομίζουμε όμως ότι θα βρεθεί ούτε ένας τέτοιος).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...