21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα …έχουμε θέμα!”: Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος

Ημερομηνία:

Το 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σχεδιάζει για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (Δ.Ε.Β.) ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 5 μηνών, προτείνοντας ένα ξεχωριστό θέμα για κάθε μήνα για παιδιά ή σχολικές τάξεις. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ως μέλος του Δ.Ε.Β., θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Το θέμα του Ιανουαρίου είναι οι «Ερωτήσεις».: Ξεκινάμε τον καινούργιο χρόνο με έναν κατάλογο ερωτήσεων… Μαθαίνουμε τεχνικές για να ρωτάμε…να παίρνουμε τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις, να διαβάζουμε και να απαντάμε ερωτήσεις από λογοτεχνικά βιβλία.

Αφιερώνουμε τον Φεβρουάριο στις μάσκες, το σύμβολο του καρναβαλιού! Και τις εξερευνούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά…

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και στις βιβλιοθήκες αναρωτιόμαστε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητούμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.

Ο Απρίλιος είναι …εικαστικός μήνας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ, που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες.

Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στην Ευρώπη,  9 Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και το 2018 είναι έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Προσεγγίζουμε την ήπειρο, που κατοικούμε μέσα από τους μύθους της, την ιστορία της και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της.

Ηλικίες: Τα θέματα, που επιλέγονται, απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού και κυρίως στις ηλικίες 8-12 χρονών. Διάρκεια: Κάθε μηνιαίο θέμα περιλαμβάνει 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 1 ½ ωρών η καθεμιά.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στα παρακάτω προγράμματα να το δηλώσουν εγκαίρως. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες:

– Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 8.30 – 14.30, Δευτέρα και Πέμπτη: απόγευμα 17.30 – 20.00, Σάββατο: 9.30. – 14.00.

Πληροφορίες: τηλ. 2821 3 41774

-Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη: 13.30 έως 19.30 και Τετάρτη-Παρασκευή: 10.00 έως 16.00.

"google ad"

Πληροφορίες: τηλ. 2821 3 41221

-Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 έως 14.30 και απογεύματα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 18.00.-21.00.

Πληροφορίες: τηλ. 2821 0 99787, κα Νίκη Γαλάνη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...