22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στη Βουλή απο τον ΣΥΡΙΖΑ η επιστολή των Εργατικών Κέντρων Κρήτης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην στηρίζει οικονομικά χιλιάδες συμπολίτες μας»

Ημερομηνία:

Τη λήψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών, ώστε να δοθεί άμεση λύση για όσους εποχιακάεργαζόμενους απορρίπτονται από την επιδότηση ανεργίας, ενώ τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια, ζητούν από τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική ΣυμμαχίαΚρήτης και Ρόδου, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανόλης Θραψανιώτης, Χάρης Μαμουλάκης, Παύλος Πολάκης και Νεκτάριος Σαντορινιός, καταθέτοντας κοινή αναφορά την ανοικτή επιστολή των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσαν πρόταση τροπολογίας που επιλύει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, ώστε χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενοι να μπορούν να ενταχθούν σε επιδότηση ανεργίας μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής σύμβασης. Ωστόσο ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας δεν έκανε δεκτή την τροπολογία, παρατείνοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα χιλιάδων εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Ρόδου ζητούν από το Διοικητικό Συμβούλιο Ο.Α.Ε.Δ να παρθεί απόφαση για δύο, κατηγορίες εργαζόμενων, οι οποίες απορρίπτονται από την επιδότηση ανεργίας ενώ τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια.

Αναλυτικά ζητούν:

  • Να χαρακτηριστούν και φέτος εποχικοί αυτοί που και πέρσι χαρακτηρίστηκαν ως εποχικοί ανεξάρτητα με το αν οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολήθηκαν, δεν απέλυσαν το 75% των εργαζομένων. Αυτό έγινε γιατί οι επιχειρήσεις δεν προσέλαβαν το σύνολο των εργαζομένων αλλά ένα μικρό μέρος αυτών. Άρα η ποσόστωση δεν μπορεί να έχει καμία εφαρμογή για φέτος.
  • Για τους νέους, που φέτος θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα ανεργίας, οι οποίοι πρέπει να έχουν 50 ένσημα ως εποχικοί, να μην ισχύσει η απαίτηση του  Ο.Α.Ε.Δ να έχουν παράλληλα και 80 ένσημα ως νέοι ασφαλισμένοι, καθώς αυτό δεν μπορεί να επιτευχτεί λόγω συγκυρίων. Η ένταξη και των νέων ασφαλιζόμενων να γίνεται με κριτήριο τα 50 ένσημα.

Σύμφωνα με τα Εργατικά Κέντρα, με την απόφαση αυτή δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Ο.Α.Ε.Δ, διότι οι εργαζόμενοι των παραπάνω κατηγοριών υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

Οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να  προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λυθεί άμεσα αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...