Στη Μονάδα Εμφραγμάτων νοσηλεύονται ασθενείς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας λόγω λιτότητας καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων

Κανένα σχόλιο

Την κακή κατάσταση που επικρατεί και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας περιγράφει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων. Όπως αναφέρεται, ελλείψεις δεν παρουσιάζονται μόνο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά ακόμα και σε κρεβάτια, με αποτέλεσμα ασθενείς που χρήζουν επείγουσας βοήθειας να αντιμετωπίζουν κινδύνους.

Αναλυτικά η Ένωση αναφέρει:

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή και την επιδείνωση των τροχαίων ατυχημάτων λόγω εορταστικής περιόδου για την κατάσταση που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

"Sponsored links"

Η ΜΕΘ είναι ένα κλειστό τμήμα του νοσοκομείου που η λειτουργία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού, την αρτιότητα του υπάρχοντος τεχνικού εξοπλισμού και την απρόσκοπτη προμήθειά του σε υλικά, φάρμακα, αναλώσιμα.

Είναι το τμήμα που διαχειρίζεται κατεξοχήν τα πιο σοβαρά και επείγοντα περιστατικά και ως εκ τούτου κάθε ασθενής σε κρεβάτι ΜΕΘ είναι αντικείμενο αποκλειστικής απασχόλησης για γιατρούς και νοσηλευτές, όπου η έγκαιρη και έγκυρη περίθαλψη είναι αναγκαία πιο πολύ από οπουδήποτε αλλού.

Τα πορίσματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που συνδέουν άμεσα τον αυξημένο επιπολασμό των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων με την έλλειψη του αναγκαίου νοσηλευτικού προσωπικού, καταδεικνύουν το προφανές: η αναγκαστική επαφή του αποδεκατισμένου προσωπικού με πιο πολλούς αρρώστους μοιραία οδηγεί στην μεγαλύτερη διασπορά των δυνητικά θανατηφόρων λοιμώξεων.

Σε όλη την μνημονιακή περίοδο, ο σχετικά σταθερός αριθμός κρεβατιών ΜΕΘ, σε συνδυασμό με τις μηδαμινές προσλήψεις παρά τις μαζικές αποχωρήσεις και την αθρόα αύξηση της προσέλευσης στα δημόσια νοσοκομεία, επιβάλλουν για τους ασθενείς  μια  συνθήκη υψηλού κινδύνου, με δεκάδες ανθρώπους ανά την Ελλάδα να βρίσκονται στην αναμονή για ένα κρεβάτι. Ποσώ μάλλον που και ο πριμοδοτούμενος απο τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές μεγάλος ιδιωτικός τομέας περίθαλψης δεν προσανατολίζεται προς υπηρεσίες εντατικής θεραπείας στο βαθμό που δεν είναι ανταποδοτικές.

Στο νοσοκομείο Χανίων 5 μόνιμοι γιατροί – χωρίς ειδικευόμενους- και 11 μόνιμοι νοσηλευτές προσπαθούν να καλύψουν μετά βίας 5 με 6 κρεβάτια, ενώ πολλές φορές ασθενείς της ΜΕΘ νοσηλεύονται στα κρεβάτια της γειτονικής Μονάδας Εμφραγμάτων.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

  • να καλύψει ΑΜΕΣΑ και με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ τις υπάρχουσες Μονάδες
  • να ανοίξει τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ – περίπου 200 σε ολόκληρη την Ελλάδα
  • να τοποθετήσει άμεσα το επικουρικό προσωπικό των τρέχουσων προκηρύξεων

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις