Στη Νέα Αλικαρνασσό δημιουργείται το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να βγει στον αέρα η ανάθεση της μελέτης για την ανέγερσή του πρώτου αποτεφρωτηρίου στην Κρήτη, που έχει αποφασίσει να κατασκευάσει ο Δήμος Ηρακλείου.

Με βάση τους υπολογισμούς του αντιδημάρχου τεχνικών έργων κ. Γ. Αναστασάκη, μέσα στο Φθινόπωρο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει να ολοκληρώσει τη μελέτη για την κατασκευή του πολυσυζητημένου αποτεφρωτηρίου.

Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση της δημοτικής Αρχής η οποία έχει εξηγήσει σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι δυνατό να στερήσεις από τους συμπολίτες μας το δικαίωμα τους να διεκδικήσουν την καύση αντί της ταφής του νεκρού σώματός τους.

"Sponsored links"

Παράλληλα όμως το αίτημα αυτό προτάσσουν και αρκετοί συμπολίτες μας διαφόρων εθνικοτήτων, που έχουν θέσει το ζήτημα της αποτέφρωσης ως επιτακτική ανάγκη. Όπως σημειώνει ο κ. Αναστασάκης και στελέχη της Λότζια, δυστυχώς σήμερα, μεταφέρονται νεκροί σε ξένες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Βουλγαρία, για αποτέφρωση μέσα από μια εξαιρετικά σύνθετη αν όχι δαιδαλώδη γραφειοκρατικά και απαιτητική οικονομικά διαδικασία.

Άρα η δημιουργία ενός αποτεφρωτηρίου στην Κρήτη θα αλλάξει άρδην την κατάσταση που σήμερα επικρατεί, και θα δώσει εναλλακτική λύση σε δεκάδες συμπολίτες που επιθυμούν να μην ταφούν αλλά την εναλλακτική λύση της καύσης.

Όπως είναι γνωστό, το αποτεφρωτήριο αναμένεται να ανεγερθεί σε μια έκταση 45 στρεμμάτων νοτιοανατολικά της Ν. Αλικαρνασσού. Πρόκειται για μια ιδιόκτητη δημοτική έκταση, η οποία έχει χαρακτηριστεί από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως χώρος νέου νεκροταφείου, καθώς πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος και από το ΒΟΑΚ και από τον οδικό άξονα Ηράκλειο- Βιάννος και από όλες τις πύλες εισόδου.

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε επιλεγεί από τον παλαιό (Καποδιστριακό) Δήμο Ν.Αλικαρνασσού για τη δημιουργία νεκροταφείου και είχαν γίνει και μια σειρά από συνοδευτικές μελέτες στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να ελεγχθεί υδρογεωλογικά.

Όπως έχει αποφασιστεί η εγκατάσταση θα είναι χαμηλής όχλησης δραστηριότητα και δεν θα λειτουργεί επιβαρυντικά στο περιβάλλον, ενώ θα τηρηθούν και όλες οι προδιαγραφές που ο νόμος ορίζει σε σχέση με την τριπλή δεδροφύτευση περιμετρικά του αποτεφρωτηρίου, ώστε να υπάρχει και ένα φυσικό κάλυμμα και σε σχέση με την αισθητική διαμόρφωση του χώρου.

patris.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις