15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στις φυλακές Αγυιάς ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Αλεξάκης

Ημερομηνία:

Ενόψει και των εκλογών, ο Μιχάλης Αλεξάκης, υποψήφιος βουλευτής ν. Χανίων, επισκέφθηκε τις νέες φυλακές στην Αγυιά όπου διαπίστωσε τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που υπάρχουν, από την έλλειψη προσωπικού έως τα λίγα χρήματα που δίνονται για τη σίτιση των κρατουμενων.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

“Πιστεύοντας ότι ένα σωφρονιστικό κατάστημα είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας αποφάσισα σήμερα   συνοδευόμενος από στελέχη του πολίτικου μου γραφείου να επισκεφτώ το νέο συγκρότημα στην Αγιά. Μας υποδέχτηκαν οι κύριοι Γεώργιος Κονταξάκης  Διευθυντής και ο Αρχιφύλακας κ. Νικολινάκος Δημήτριος .

Όπως μας δήλωσε ο κ. Κονταξάκης είμαστε το πρώτο πολιτικό κόμμα που ενδιαφέρθηκε για το τι συμβαίνει στα καταστήματα κράτησης το τι προβλήματα αντιμετωπίζει το προσωπικό  και οι κρατούμενοι.

Μάθαμε ότι από τις πέντε πτέρυγες που είναι έτοιμες λειτουργούν μόνο οι δύο  με 370 κρατούμενους ενώ υπάρχει δυνατότης για 1000. Αυτό γιατί υπάρχει έλλειψη προσωπικού    σε ποσοστό 60% και ενώ ζήτησαν από το υπουργείο 80 άτομα τους έδωσαν μόνο 11 εκ των οποίων οι 4 γυναίκες  . Ενώ υπάρχει η υποδομή ιατρείου και θαλάμων νοσηλείας  δεν υπάρχει ούτε γιατρός ούτε καν νοσοκόμος με αποτέλεσμα οι φύλακες να νοσηλεύουν αρκετές φορές τους κρατούμενους.

Το σοβαρότερο απ όλα όμως είναι η σίτιση των κρατουμένων,  αποτελεί ηρωική   πράξη να καταφέρεις με μόλις 2,10 ευρο  κατ’ άτομο να προσφέρεις 3  γεύματα ημερησίως. Υποσχεθήκαμε να ενημερώσουμε στο κόμμα τους υπευθύνους  βουλευτές και τον κ. Καμμένο,και θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον απ εδώ και στο εξής τα θέματα των σωφρονιστικών καταστημάτων.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...