20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στις φυλακές Χανίων μετά την απολογία ο 29χρονος – Τα «ερωτηματικά» του διπλού φονικού στα Ανώγεια

Ημερομηνία:

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης που κατηγορείται για το φονικό στο Περαχώρι Ανωγείων, όπου έπεσαν νεκροί, ο 63χρονος πατέρας του Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Ο 29χρονος υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο κατάστημα κράτησης «ΚΡΗΤΗ-1» στην Αγιά Χανίων, όπου θα παραμείνει μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Με δάκρυα στα μάτια ο συνήγορος υπεράσπισης του Διονύσης Βέρρας, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, μίλησε για μία από τις συγκλονιστικότερες απολογίες της δικονομικής του πορείας.

Φονικό στα Ανώγεια: Εκλαιγε δύο ώρες, λέει ο συνήγορος υπεράσπισης

«Ήταν μία συγκλονιστική απολογία, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Έναν άνθρωπο επί δύο ώρες να κλαίει και να προσπαθεί να περιγράψει τι έγινε.  Έκλαιγαν και οι τοίχοι. “Δεν μ’ ενδιαφέρει η ζωή μου και η τύχη μου, εγώ έχασα τον πατέρα μου. Έχασα τον άγγελο μου. Τον αγαπημένο μου πατέρα”, έλεγε συνεχώς.

Έχω πει ότι κάποιοι επιχειρούν μεθοδεύσεις. Το όπλο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παραδόθηκε. Είναι χείριστες οι κινήσεις αυτές που επηρεάζουν και τις δύο οικογένειες. Δεν τις βοηθούν να νιώσουν ασφαλείς και να προχωρήσει η υπόθεση. Απεναντίας δυναμιτίζεται το κλίμα και βάζει άλλα ζητήματα. Πρέπει να σταματήσουν και να βοηθήσουν τις οικογένειες. Δεν μπορούν να φέρνεις ένα όπλο που δεν έχει καμία σχέση».

Ο κ. Βέρρας, λίγες ώρες πριν, είχε προσχωρήσει σε δηλώσεις που προκάλεσαν θόρυβο, ως προς τη σκηνή του εγκλήματος αλλά και το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη.

Ο 29χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 30χρονου Γιώργου αλλά και τον τραυματισμό του 30χρονου Μανώλη Νταγιαντά, οδηγήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια Ρεθύμνου, μέσω μιας πόρτας που δε χρησιμοποιείται για να μη γίνει αντιληπτή η μεταφορά του εκεί, ενώ έντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία.

Ο 29χρονος εξερχόμενος των δικαστηρίων φορούσε, όπως και κατά την πρώτη μεταφορά του εκεί την Δευτέρα, αλεξίσφαιρο γιλέκο για προστασία αλλά και μάσκα ως πρόσφατο μέτρο για τον κορωνοϊό ενώ έξω με σκυμμένα πρόσωπα βρίσκονταν οι συγγενείς του. Με μαύρα ρούχα και πρόσωπα γεμάτα θλίψη, περίμεναν καθ΄όλη τη διάρκεια της απολογίας του έξω από τα δικαστήρια Ρεθύμνου.

Ακόμα πιο τραγικές φιγούρες η μητέρα και τα αδέρφια του καθ’ ομολογίαν δράστη, καθώς μέσα σε λίγη ώρα, έχασαν, η μεν τον σύζυγο, οι δε τον πατέρα τους και τώρα θα δουν αντίστοιχα γιο και αδερφό, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Πολλά τα «ερωτηματικά» στην υπόθεση

Ωστόσο όπως αναφέρει το cretapost.gr, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αιματηρή συμπλοκή δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί στο σύνολό τους καθώς η κάθε πλευρά αναφέρει την δική της εκδοχή.

Ειδικότερα, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια υπήρξαν αρκετές ασάφειες τόσο στον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε ο καυγάς όσο και στις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες, έχασαν την ζωή τους οι δύο άνδρες.

Μάλιστα, ακόμα και σήμερα – τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα – έχουν μείνει αρκετές ερωτήσεις αναπάντητες ενώ καθημερινά δημιουργούνται νέες.

"google ad"

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

700.000 ακίνητα στα χέρια ξένων funds, και οι Έλληνες δεν έχουν πού να μείνουν

Με το στεγαστικό πρόβλημα να γιγαντώνεται, και αυτή η...

Airbnb: Δεν κάνει πίσω το ΥΠΕΘΟ για το τέλος επιτηδεύματος

Προβληματίστηκαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το συζήτησαν σε...