Στις 12 Μαϊου ο «Πασακάκιος Δρόμος Ειρήνης και Υγείας», ο παλαιότερος αγώνας δρόμου στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

 Ο «Πασακάκιος Δρόμος Ειρήνης & Υγείας», αγώνας δρόμου για όλες τις ηλικίες, θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 12 Μαΐου 2019, με ώρα έναρξης τις 9 π.μ. και αφετηρία το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών (περιοχή Πασακακίου). Αναβιώνει για τρίτη συνεχή χρονιά και στέλνει το μήνυμα της άθλησης, της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης.

Ο «Πασακάκιος Δρόμος Ειρήνης & Υγείας», ο παλαιότερος ίσως αγώνας δρόμου στα Χανιά, ξεκίνησε το 1984 με σκοπό την προβολή των προβλημάτων της περιοχής. Για δέκα περίπου χρόνια είχε σταματήσει η διεξαγωγή του και αναβίωσε πάλι το 2016. Διοργανωτές του είναι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 4ου Νηπιαγωγείου Μουρνιών και του 1ου Δημοτικού Μουρνιών, τα σχολεία: 1ο και 4ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών και 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών, ο Α.Π.Σ. Ίκαρος Μουρνιών, η Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πασακακίου-Χαρακιάς και η Ενορία Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Συνδιοργανωτές του είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων (Σ.Δ.Υ.Χ.).

Σκοπός του «Πασακακίου Δρόμου Ειρήνης & Υγείας» είναι η κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως στο τμήμα Πασακάκι-Χαρακιά. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της περιοχής και θα μπορέσουν να φτιαχτούν πεζοδρόμια, πάρκα και παιδικές χαρές. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο το Πασακάκι και οι κάτοικοί του θα δουν να εκπληρώνονται όσα προβλέπει το σχέδιο πόλεως και δικαιούνται ως πολίτες του 2019.

"Sponsored links"

Για οποιαδήποτε ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την σελίδα μας στο facebook ‘Πασακάκιος Δρόμος Ειρήνης & Υγείας’, η οποία ενημερώνεται συνεχώς. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορούν να επικοινωνούν με τον κο. Μιχάλη Σχοινά (6976998170) και την κα. Αντωνία Παπαδοπούλου (6977339376, email: Antonia.papadopoulou@gmail.com).

Ο συντονισμός των φορέων υγείας θα γίνει την Πέμπτη 2 Μαΐου (5μμ) στο 1ο Δημοτικό Μουρνιών, ενώ η συνάντηση των εθελοντών και η κατανομή πόστων θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου (6μμ) στον ίδιο χώρο. Οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στη φύλαξη των διαβάσεων προκειμένου για την ασφάλεια των δρομέων – η παρουσία τους είναι απαραίτητη την ημέρα του αγώνα Κυριακή 12 Μαΐου και ώρες 07:30 έως 11:30 – μπορούν να κάνουν αίτηση μέχρι και την προηγούμενη του αγώνα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συντονισμού.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μόνο για τους δρομείς άνω των 18 ετών στην ιστοσελίδα του Σ.Δ.Υ.Χ. έως την Παρασκευή 10 Μαΐου (μεσάνυχτα) , ενώ την ημέρα των αγώνων οι εγγραφές για όλες τις ηλικίες αρχίζουν στις 8 π.μ. και οι αγώνες στις 9 π.μ.

Οι δρομείς θα προμηθευτούν δωρεάν την μπλούζα τους (dry fit) για τους αγώνες και θα υπάρχουν κεράσματα, ενώ η οικονομική συμβολή τους είναι προαιρετική, προκειμένου για την στήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Οι κατηγορίες του ‘Πασακακίου Δρόμου Ειρήνης & Υγείας’ είναι οι ακόλουθες.

Α) Κατηγορίες κάτω των 18 ετών:

 1. Κατηγορία ηλικίας νηπίων/προνηπίων – απόσταση 450 μέτρα, εκκίνηση 10:25
 2. Κατηγορία ηλικίας Α’/Β’ δημοτικού – απόσταση 550 μέτρα, εκκίνηση 09:00
 3. Κατηγορία ηλικίας Γ’/Δ’ δημοτικού – απόσταση 750 μέτρα, εκκίνηση 09:15
 4. Κατηγορία ηλικίας Ε’/ΣΤ’ δημοτικού – απόσταση 1300 μέτρα, εκκίνηση 09:30
 5. Κατηγορία ηλικίας Γυμνασίου – απόσταση 1700 μέτρα, εκκίνηση 09:45
 6. Κατηγορία ηλικίας Λυκείου – απόσταση 2400 μέτρα, εκκίνηση 10:00

Β) Κατηγορίες άνω των 18 ετών – απόσταση 5000 μέτρα, εκκίνηση 10:20. Αναλυτικά οι κατηγορίες για τις οποίες θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΣΔΥΧ (http://sdyh.gr/pasakakios-dromos/) είναι οι ακόλουθες [ανδρών – γυναικών]:

 1. Κατηγορία ηλικίας 18-29 ετών
 2. Κατηγορία ηλικίας 30-39 ετών
 3. Κατηγορία ηλικίας 40-49 ετών
 4. Κατηγορία ηλικίας 50-59 ετών
 5. Κατηγορία ηλικίας 60 και άνω

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις