Στις 24, 25 και 26 Ιουλίου η ανασκαμμένη αρχαία πόλη της Απτέρας έρχεται στο φως

Κανένα σχόλιο

Εδώ και δεκαετίες, ο ξεχωριστός πλούτος της αρχαίας Απτέρας έρχεται σταδιακά στο φως μέσα από αδιάκοπη επιστημονική έρευνα και μελέτη, με τη συντήρηση και αναστήλωση των μνημείων της,με την απόδοση και έκθεσητων ευρημάτωντης προς το κοινό.

Την ίδια στιγμή, σειρά από αρχαιολογικές και αρχιτεκτονικές μελέτες -όπως και έργα ανάδειξης- προετοιμάζονται και υλοποιούνται με τη σταθερή υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης,καθώςκαι χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται, είτεστον αρχαιολογικό χώρο, είτε αλλού, συμβάλλουν περαιτέρω στην εξοικείωση των πολιτών και επισκεπτών των Χανίων-όπως και ευρύτερου κοινού- με την αξία της αρχαίας Απτέρας και με τη διασύνδεσή της με άλλες εμβληματικές αρχαίες πόλεις της Κρήτης.

"Sponsored links"

Έπειτα από ειδικό σχεδιασμό θα φωταγωγηθούν μνημεία του αρχαιολογικού χώρου,όπως οι κλειστές και ανοιχτές δεξαμενές, τα λουτρά, η ρωμαϊκή οικία, και το αρχαίο θέατρο. Η περιήγηση των επισκεπτών στον χώρο θα πραγματοποιείται μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές, οι οποίες διαμορφώνονται στο πλαίσιο του εκτελούμενου έργου ανάδειξης της αρχαίας Απτέρας και διασυνδέουν τα μνημεία μεταξύ τους.

Η εκδήλωση θα αναδείξει τόσο τα φωτισμένα με ιδιαίτερο τρόπο μνημεία, όσο και τη μοναδική τους φυσική θεατρική σκηνογραφία.

Σχεδιασμός φωτισμού

Κώστας Μπεθάνης

Σχεδιασμός διαδρομών περιήγησης

Κατερίνα Τζανακάκη, Νίκος Χατζηδάκης, Ισίδωρος Πλακωτάρης

Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας

"Sponsored links"

24, 25 &26 Ιουλίου 2020

21.00 έως 00.00 | Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου*

Συνδιοργάνωση

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων | Περιφέρεια Κρήτης

Με την υποστήριξη

ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ/Δήμος Χανίων

*Η κράτηση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 στις 18:00 για περιορισμένα δελτία εισόδου από το www.ancientaptera.gr.

*Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του αρχαιολογικού χώρου.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις