17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στις 27 Ιουνίου η τελευταία φορά που είδαν τον Arthur Jones – Δυσαρεστημένος ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Στα Δρακιανά του Δήμου Πλατανιά στις 27 Ιουνίου στις 06.30 το πρωί ήταν η τελευταία φορά που είδαν τον 73χρονο Arthur Jones από την Βρετανία.
Ο κ. Jones, έφθασε στα Χανιά στις 17 Ιουνίου και θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στις 22 Ιουνίου. Από τότε, δηλώθηκε εξαφανισμένος και η οικογένειά του τον αναζητεί. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε στα Χανιά βρίσκεται ο γιος του Jeff μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του, ενώ και στη Βρετανία υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα.

Χαρακτηριστικό της βαρύτητας που έχει πάρει το θέμα είναι ότι πριν λίγες ημέρες σχετικά ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι για να εξευρεθεί ο 73χρονος.

Δυσαρέσκεια από τον πρέσβη της Βρετανίας για την πορεία των ερευνών

Στα Χανιά, οι έρευνες διεξάγονται υπό την εποπτεία του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βρετανία, την οικογένεια του κ. Jonesπου βρίσκεται στα Χανιά επισκέφθηκε ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα.

Ογιοςτουκ. Jones, σε δηλώσεις του που έκανε από την Κρήτη είπε ότι η παρέμβαση του πρωθυπουργού της χώρας του ήδη έχει φέρει καρπούς.

«Ο Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε για το θέμα την Τετάρτη στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και αυτό έφερε αποτελέσματα. Μίλησα με τον πρέσβη της Βρετανίας (John Kittmer), του είπα τα πάντα και δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος».

Συγκέντρωση συμπαράστασης στην οικογένεια Jones στη Βόρεια Ουαλία

Ο κ. Jones δήλωσε ότι η οικογένειά του είναι συγκινημένη από τη στήριξη που λαμβάνει από τους συμπολίτες του στη Βόρεια Ουαλία. Μάλιστα, την Πέμπτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε αγρυπνία με πλήθος να ανάβει κεριά για να διαδηλώσουν με αυτό τον τρόπο τη στήριξή τους προς την οικογένεια του κ. Jones.

Περίπου 400 άνθρωποισυγκεντρώθηκανενώ εκείβρέθηκεκαιοδήμαρχοςτηςπεριοχής που και αυτός ευχήθηκε ότι ο συνταξιούχος οικοδόμος θα γυρίσει σώος στον τόπο του.

Να σημειώσουμε ότι εκατοντάδες είναι αυτόι που μέσω των κοινωνικών δικτύων στέλνουν μηνύματα για να βρεθεί ο ArthurJones.

Ο κ. Jonesε υχαρίστησε όλους όσους έχουν κινητοποιηθεί: «Είναι πολύ συγκινητικό όταν βλέπεις τους κάτοικους του Denbighνα κινητοποιούνται με αυτό τον τρόπο. Σημαίνειότιήτανέναπολύαγαπητόπρόσωπο».

«Πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι, αλλιώς δε θα κάναμε αυτό που κάνουμε τώρα. Τον αναζητούμε, προσπαθούμε να τραβήξουμε όσο πιο πολύ προσοχή γίνεται, θέλουμε να τον βρούμε».

Παράπονα για τον τρόπο δράσης της ελληνικής αστυνομίας

Οκ. Jones εξέφρασε πάντως και την ανησυχία του σχετικά με τις συνθήκες εξαφάνισης του πατέρα του.

"google ad"

«Κάποια πράγματα δεν δένουν. Κάτι πήγε πολύ στραβά.»

Ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πορεία των ερευνών: «Αισθανόμαστε  σαν εμείς να κάνουμε τηνέρευνα, δίνοντας διαρκώς στοιχεία στην αστυνομία. Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο.»

Οκ. Jones συνέχισε τονίζοντας ότι η εξάρτηση περιπάτου του πατέρα του παραμένει στο διαμέρισμαό που διέμενε: “Η Ελληνική αστυνομία δεν έχει καν συλλέξει την εξάρτηση που αποτελεί στοιχείο της έρευνας. Ακόμα παραμένουν τα πάντα στο ξενοδοχείο. Δεν έχουν καν πάρει συνεντεύξεις. Πολλά δεν έχουν γίνει σωστά»

Για τον λόγο αυτόν άλλωστε, για να βοηθήσουν στην πορεία των ερευνών, κλιμάκιο της αστυνομίας της Ουαλίας με εμπειρία στις εξαφανίσεις ατόμων θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...