Στον Άγιο Νικόλαο η μεγαλύτερη αύξηση πανελλαδικά στις αντικειμενικές αξίες – Μεγάλη αύξηση και στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Ανατροπές στον χάρτη της αγοράς των ακινήτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Η μεγαλύτερη αύξηση  54% στις τιμές ζώνης γράφτηκε στον Αγ. Νικόλαο της Κρήτη. Στην συγκεκριμένη περιοχή η κατώτερη τιμή από 650 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο έκανε άλμα στα 1.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται στα νησιά των Κυκλάδων με την Μύκονο να πρωταγωνιστεί και την Κρήτη όπου υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα και ανάπτυξη. Στην Αττική σε πολλές περιοχές παρατηρούνται μικρές αυξομειώσεις ενώ εντοπίζονται αυξήσεις που φθάνουν μέχρι και 29% ακόμη και σε λαϊκές γειτονιές.

Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στην Μαλακάσα όπου η ανώτερη τιμή από 700 ευρώ το τετραγωνικό ανεβαίνει στα 900 ευρώ το τετραγωνικό, ακολουθεί το Πέραμα με αύξηση 25% με την κατώτερη τιμή ζώνης από 600 ευρώ το τετραγωνικό να αυξάνεται στα 750 ευρώ το τετραγωνικό και η  Νέα Πέραμος με αύξηση 23% όπου η κατώτερη τιμή ζώνης από 650 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ανέβηκε στα 800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.  Στις λεγόμενες φθηνές περιοχές που καταγράφουν αύξηση περιλαμβάνονται η Κερατέα με αύξηση 20%, το Ιλιον, ο Βύρωνας, ο Ωρωπός, ο Ασπρόπυργος.

"Sponsored links"

Η ακριβότερη περιοχή του Λεκανοπεδίου είναι η Ηρώδου Αττικού όπου η αντικειμενική αξία ανέβηκε στις 9.000 ευρώ το τετραγωνικό από 8.500 ευρώ και αμέσως μετά ακολουθεί ο Λαιμός Βουλιαγμένης με 8.900 ευρώ από 8.800 ευρώ το τετραγωνικό.

Στο Κολωνάκι η ανώτερη τιμή ζώνης έκανε άλμα 21% καθώς από 7.000 ευρώ το τετραγωνικό αυξήθηκε στα 8.450 ευρώ το τετραγωνικό.

Σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου οι τιμές παραμένουν σταθερές ενώ στα ακριβά προάστια όπως Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη και Κηφισιά οι  αντικειμενικές αξίες μειώθηκαν ακολουθώντας τις τιμές της αγοράς οι οποίες κατέρρευσαν στα χρόνια της κρίσης.

Στη Θεσσαλονίκη η ακριβότερη περιοχή εντοπίζεται στο πρώτο διαμέρισμα με τιμή ζώνης 4.850 ευρώ από 4.600 ευρώ το τετραγωνικό σήμερα. Σε πολλές περιοχές στη συμπρωτεύουσα  παρατηρείται μείωση των αντικειμενικών αξιών

Κρήτη και Κυκλάδες

Αντίθετα μεγάλες αυξήσεις  καταγράφονται  στη Κρήτη, τις  Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου. Η μεγαλύτερη αύξηση 54% καταγράφεται στο Αγ. Νικόλαο Κρήτης ενώ μεγάλη αύξηση καταγράφεται και στο δήμο Χανίων με αύξηση 29%. Στις Κυκλάδες η μεγαλύτερη αύξηση 36% παρατηρείται στη Μύκονο όπου από  2.350 ευρώ το τετραγωνικό έφθασε στα 3.200 ευρώ το τετραγωνικό.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Παλαιά Τιμή Ζώνης Νέα Τιμή Ζώνης ΔΙΑΦΟΡΑ %
Κατώτερη Ανώτερη Κατώτερη Ανώτερη Κατώτερη Ανώτερη
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 650 1.650 1.000 1.850 54% 12%
ΝΟΜΌΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ – ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 850 1.850 1.100 1.850 29% 0%

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις