Στον «αέρα» το πρόγραμμα «Μαθητεία»; Οι καταγγελίες μαθητών από την Κρήτη

Κανένα σχόλιο
Επιστολή μαθητών του Ηρακλείου στο υπουργείο Παιδείας – Πολλοί νοίκιασαν σπίτια ή παρατήθηκαν από τις δουλειές τους, για να πάρουν την απάντηση ότι «δεν γνωρίζουν εάν τελικά “τρέξει”»

Κάποιοι παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους, κάποιοι άλλοι αναγκάστηκαν να μετακομίσουν προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας» που αν και Νοέμβριος δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και που στόχο έχει την αναβάθμιση του πτυχίου των αποφοίτων ΤΕΛ στο βαθμό 5.Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια 9 μήνες και περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας 7 ωρών την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται στο σχολείο και, παράλληλα πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – μαθητεία σε εργασιακό χώρο, διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες, στον εργοδότη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι άνεργος.Όπως καταγγέλλουν στο cretapost άτομα που είχαν επιλεχθεί για να το παρακολουθήσουν, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από τις εργασίες τους ενώ κάποιοι άλλοι ενοικίασαν σπίτι καθώς το πρόγραμμα δεν υπάρχει στη δική τους περιοχή.

"Sponsored links"

Παραιτήθηκα από την δουλειά

Η 37χρονη Α.Χ. μιλώντας στο cretapost τονίζει:

«Είμαι από περιοχή εκτός Κρήτης.Για να παρακολουθήσω το πρόγραμμα επέλεξα το Ηράκλειο καθώς στη δική μου πόλη δεν γίνεται.Παραιτήθηκα από την εργασία μου, νοίκιασα σπίτι, χρεώθηκα και τώρα μας ενημερώνουν ότι δεν γνωρίζουν εάν τελικά «τρέξει» καθώς δεν έχουν βρεθεί αναπληρωτές καθηγητές.

Γιατί το Υπουργείο Παιδείας ζητά από εμάς να προβούμε σε τέτοιες ενέργειες όταν δεν γνωρίζουν εάν θα το υλοποιήσουν.»

Νοίκιασε σπίτι για τη «Μαθητεία»

Η 19χρονη Α.Κ. από χωριό του Ηρακλείου,νοίκιασε σπίτι στο Ηράκλειο προκειμένου να μπορεί να αναβαθμίσει το πτυχίο της. Μάλιστα βρήκε σπίτι δίπλα στον παιδικό σταθμό που ήθελε να κάνει την πρακτική της εξάσκηση.

«Έχω επιλέξει να παρακολουθήσω το πρόγραμμα βοηθός βρεφοκόμου. Νοίκιασα σπίτι, χρεώθηκαν οι γονείς μου και το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.Δουλειά δεν μπορώ τέτοια περίοδο να βρω καθώς όλοι οι παιδικοί σταθμοί έχουν προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό τους.»

Η 42χρονη Μ.Λ. μιλώντας στο cretapost τονίζει: «Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε κάλεσμα για συμμετοχή των πτυχιούχων με καταθέσεις αιτήσεων ,επικύρωσε την δημιουργία τμημάτων,χωρίς να έχουν διοριστεί οι υπεύθυνοι καθηγητές για την υλοποίηση του επιδοτούμενου προγράμματος;
Γιατί έμμεσα,δημιουργεί μια κατάσταση αβέβαιη ,στην οποία το δικαίωμα της μόρφωσης θυσιάζεται στο βωμό της γραφειοκρατίας;”»

Η επιστολή των μαθητών του Ηρακλείου

"Sponsored links"

Οι νόμιμοι επιλαχόντες του προγράμματος προέβησαν σε σύνταξη εγγράφου διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Παιδείας και τη Δευτεροβάθμια εκπ/ση Ηρακλείου και ζητούν από τους αρμόδιους να τους ξεκαθαρίσουν άμεσα τις προθέσεις τους – εάν θα γίνει ή όχι το πρόγραμμα- προκειμένου να δουν… τι θα κάνουν.

epistoli 1
epistoli 2

 

epistoli 3

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις