17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Στον Κουρούπα και στα Τσιλίβδικα οι αγωνιστές ενάντια στις ΒΑΠΕ και μετά γεύμα από τους φιλόξενους Καλοσυκιανούς [φωτός]

Ημερομηνία:

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι στην Κρήτη υπάρχει ένα ενεργό κίνημα, αυτό ενάντια στις ΒΑΠΕ με την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και οργανώσεων πολιτών, πέρα από σκοπιμότητες. Υπό αυτό το πλαίσιο την Κυριακή, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου με τα μέλη του που που επί δεκαετίες διασχίζουν τα περήφανα βουνά της Κρήτης, διοργάνωσαν εκδρομή στην Κουρούπα – Τσιλίβδικα με τη συμμετοχή μελών του συντονιστικού Ρεθύμνου ενάντια στις ΒΑΠΕ για να περάσει άλλη μια φορά το μήνυμα “ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά”. Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζουμε αντλήθηκε από τον ιστότοπο της συντονιστικής ομάδας Ρεθύμνου ενάντια στις ΒΑΠΕ και πέρα από πλούσιο αποδεικνύει την εξαιρετική ομορφιά του κρητικού τοπίου.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη αλλά ο πολύ δυνατός αέρος έκανε δύσκολη την πεζοπορία. Όμως η καλή φιλοξενία των κατοίκων της Καλής Συκιάς αποζημίωσε τους πάντες.

Όπως σημειώνουν και σε σχετικό κείμενο:

“Οι συναγωνιστές μας, οι Καλοσυκιανοί είχαν ετοιμάσει ένα γεύμα εκπληκτικής ποιότητας και αφθονίας. Στον τεράστιο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου της Καλής Συκιάς βρήκαμε στρωμένα τραπέζια με πεντανόστιμα ορεκτικά. Κι έπειτα ήρθε το εξαιρετικό πιλάφι και το κρέας. Τόσο νόστιμο! Από τα βοσκοτόπια της Καλής Συκιάς, αυτό τα λέει όλα. Και τι να πει κανείς για το κρασί ! Σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να πιει τέτοιας ποιότητας κρασί. Οσο για τη ρακή, επόμενο είναι, άνθρωποι που βγάζουν καταπληκτικό κρασί βγάζουν και αντίστοιχα καλή ρακή!

Τέτοια ζεστή, απλόχερη φιλοξενία σε τόσο πολύ κόσμο, ναι , ήταν σαν μεγάλη οικογενειακή γιορτή σ έναν ευλογημένο τόπο! Ποιον να πρωτοευχαριστήσεις, τι να πρωτοευχηθείς. Να είστε καλά συναγωνιστές και φίλοι Καλοσυκιανοί. Να είστε πάντα δυνατοί στον όμορφο, ευλογημένο τόπο σας και να έχετε όλα τα καλά! Κι εμείς μαζί σας πάντα θα είμαστε, όλοι μαζί αδελφωμένοι, στον αγώνα να μείνουν τα βουνά μας λεύτερα.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...