Στον Περιφερειάρχη τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Έθεσαν την αναγκαιότητα αρχικά καταπολέμησης των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης των ατόμων από τρίτες χώρες από ομοεθνείς τους, καθώς και την διασφάλιση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας  και διαβίωσης τους.

Με αφορμή την πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων και τη συμμετοχή σε διαβούλευση σχετικά με την διαδικασία εκτίμησης των αναγκών,  σε  εργάτες από τρίτες χώρες με την διαδικασία της μετάκλησης, τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης  συναντήθηκαν  με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Ατιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη, και την  αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη κ. Έφη Κουτεντάκη.

Τα Εργατικά Κέντρα  έθεσαν την αναγκαιότητα αρχικά καταπολέμησης των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης των ατόμων από τρίτες χώρες από ομοεθνείς τους, καθώς και την διασφάλιση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας  και διαβίωσης τους.

"Sponsored links"

Τονίστηκε η αναγκαιότητα  για πολιτικές στήριξης της απασχόλησης σε όλους τους τομείς ακόμη και στον πρωτογενή τομέα των ημεδαπών ανέργων.

Δυστυχώς, μέχρι τώρα υπάρχουν πολιτικές  στήριξης της ανεργίας και όχι της απασχόλησης, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εργατικά χέρια για εργασία και για τον πρωτογενή τομέα όπου αυτή την περίοδο υπάρχει  έντονη ζήτηση. Εντούτοις δεν υπάρχει ανταπόκριση αφού η πολιτεία τους  στερεί το δικαίωμα αυτό τιμωρώντας τους κόβοντας τους είτε το επίδομα ανεργίας είτε το πρόγραμμα  πρόσληψη και αναστολή, είτε την κάρτα ανεργίας τους.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν τα Εργατικά Κέντρα να συμφωνήσουν για απασχόληση από τρίτες χώρες στον δευτερογενή  και τριτογενή τομέα και ιδιαίτερα σε κλάδους όπου η ανεργία φτάνει το 50% π.χ (Μάγειρες, ζαχαροπλάστες, β. μαγείρων, μπουφετζήδες, μασέρ, λαντζέρηδες, βοηθοί προσωπικού Ξενοδοχειακών μονάδων,  ψυχαγωγοί κ.α). Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε μόνο  σε ειδικές περιπτώσεις  στους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς τομείς και αφού όμως εξαντληθούν οι προσπάθειες στήριξης της απασχόλησης των ημεδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε με την Περιφέρεια, ότι θα ασκηθούν κοινές ενέργειες προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και προς το Υπουργείο Εργασίας  για ενίσχυση της απασχόλησης, ενώ οι θέσεις που θα ζητηθούν από το Υπουργείο  Εργασίας για μετακλητούς, θα είναι στοχευόμενες και θα αφορούν μόνο τον πρωτογενή τομέα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις